۹۹۱۱۷
۳۱۷۷
۳۱۷۷

رفع خشکی پوست نوزاد، راهنمایی کنید

حتما چین و چروک و خشکی پوست نوزاد توجه‌تان را جلب می‌کند. در دوران جنینی سطح پوست نوزاد در احاطه مایع آمنیوتیک قرار دارد که سرشار از مواد ایمنی است.

حتما چین و چروک و خشکی پوست نوزاد توجه‌تان را جلب می‌کند. در دوران جنینی سطح پوست نوزاد در احاطه مایع آمنیوتیک قرار دارد که سرشار از مواد ایمنی است. اما بعد از بیرون آمدن از چنین محیطی پوست دچار خشکی می‌شود که یک امر طبیعی است و به مرور زمان با محیط جدید سازگار می‌شود. باز هم اگر دل‌تان نمی‌خواهد نوزاد در این وضعیت باشد، می‌توانید با روغن‌های گیاهی مثل روغن بادام شیرین سطح پوست را آغشته کنید.

لکه‌های سرخ رنگی روی پلک نوزاد دیده می‌شود که به آن آنژیوم می‌گویند. آنژیوم درواقع مویرگ‌هایی هستند که به چشم می‌آیند. مشابه سرخی پشت پلک در نواحی دیگر بدن مثلا بین دو ابرو و در پیشانی هم ایجاد می‌شود که به مرور زمان خودبه‌خود از بین می‌رود.

توده‌های سرخ‌رنگ عروقی یا آنژیوم‌های توده‌ای تقریبا تا دو سالگی کودک از بین می‌روند. تنها درصورتی که این توده‌ها در نواحی حساس بدن مثل روی پلک و روی لب نوزاد ظاهر شده یا در جاهای مختلف بدن گسترده شوند، باید نوزاد تحت‌درمان پزشک قرار بگیرد.

روی باسن و پایین کمر نوزاد نوعی کبودی طبیعی به اسم لکه مغولی وجود دارد که خود به‌خود تا سه، چهار سالگی از بین می‌رود. ممکن است این لکه حتی در ساق پا شکل بگیرد. در هر صورت مسئله مهمی نیست و عموما ژنتیکی است.

در روزهای اول بعد از تولد روی بینی هر نوزادی جوش‌های ریز سفیدرنگی باعنوان milia دیده می‌شود که همان چربی‌های زیر پوست نوزاد است و هیچ خطری ندارد. این جوش‌ها تا پایان هفته اول زندگی ناپدید می‌شود.

آکنه‌های نوزادی همان جوش‌های سفید هستند که در یک زمینه سرخ‌رنگ قرار دارند و به درمان یا مراقبت خاصی نیاز ندارند. وقتی هورمون‌های دریافتی از طریق بند ناف از بدن دفع شوند، آکنه‌ها نیز ظرف سه تا چهار ماه برطرف خواهند شد و هیچ رد و اثری روی پوست باقی نمی‌گذارند.

عرق جوش همان‌طور که از اسمش برمی‌آید، بر اثر تعریق زیاد بدن نوزاد به‌وجود می‌آید. این یکی را می‌توانید خودتان کنترل کنید. بیش از حد لازم به نوزاد لباس نپوشانید. این روزها دیگر همه خانه‌ها گرم هستند و نیازی به پوشاندن لباس‌های ضخیم نیست. دمای خانه را هم گرم نگه دارید ولی در این مورد هم زیاده‌روی نکنید. همچنین می‌توانید روزی یک‌بار بدن نوزاد را بدون استفاده از صابون، بشویید. قدیمی‌ها به بدن نوزاد تالک می‌زدند که به‌دلیل آسیب‌هایی که برای سلامت دارد به هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.