۱۰۹۸۱۸
۱۶۷۳
۱۶۷۳

کشف استعداد کودکان، بهترین راهکار

در زمینه‌های مختلف برای فرزندتان کتاب تهیه کنید و سعی کنید از طریق کتاب او را با مشاغل مختلف آشنا کنید.

بزرگترین مشکل نسل جدید ما نداشتن مهارت‌ و تخصص کافی در زمینه‌های مختلف است. یکی از عوامل این معضل جدی، حمایت بیش از حد خانواده‌ها از فرزندان شان است که از همان دوران کودکی نمی‌گذارند آنها با مشکلات و واقعیت‌های زندگی روبه‌رو شوند.

در واقع نسل جدید در فضای غیر واقعی و به اصطلاح فانتزی بزرگ می‌شوند و مشکلات بی‌شمار آنها از وقتی شروع می‌شود که پا به عرصه جامعه گذاشته و نمی‌دانند چگونه و از طریق چه مهارت هایی می‌توانند در جریان زندگی، محیط کار و حتی زندگی مشترک ادامه حیات دهند.

هر فردی در زندگی اش با چالش‌هایی مواجه می‌شود و با آنها دست و پنجه نرم می‌کند. در حقیقت چالش‌های پیش روی افراد در زندگی واقعی، امری کاملاً طبیعی‌اند و هر کدام به نوعی حل می‌شوند. اما این چالش‌ها زمانی به مشکلات بسیار جدی و دردهای غیرقابل درمان تبدیل می‌شوند که فرد فاقد هرگونه مهارتی است. آموختن مهارت در حقیقت مجهز شدن آدم به سلاحی است که برای مبارزه با چالش‌ها ضرورت دارد.

زینب کهریزی، روانشناس بالینی، در این رابطه کار کرده و مشکلات زیادی را که در نتیجه نداشتن مهارت برای افراد به وجود می‌آید، بررسی کرده است. او توضیح می‌دهد: کشمکش‌های زناشویی، طلاق، اخراج از کار، بی‌سرو سامانی شغلی، بیکاری، نداشتن تعامل مناسب با دوستان و همکاران، برخورد نامناسب با مشتری یا ارباب رجوع و... تمامی اینها بر اثر یک چیز به وجود می‌آیند: «نداشتن مهارت»! و در غیاب مهارت است که در پایان فرد دچار افسردگی و سرخوردگی می‌شود.

برای جلوگیری از این نتایج زیانبار باید والدین از کودکی به فکر کسب مهارت‌های مناسب فرزندان خود باشند.به گفته او، پدر و مادرها می‌توانند مهارت‌های مختلف زندگی را از راه‌های مختلف به فرزندان شان بیاموزند و تجربیات پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها نیز به طور قطع می‌تواند در مسیر کسب مهارت‌های زندگی مؤثر باشد.

در عین حال، شرکت در کلاس‌های آموزش مهارت‌های زندگی، آموزش مشاغل کوتاه مدت فنی و کسب فوت و فن مشاغل اصیل ایرانی در منطقه محل زندگی از جمله عواملی هستند که موجب بلوغ اجتماعی می‌شوند و سطح ارتباط مؤثر و کارآمد با سایرین را بالا می‌برند.در مرحله بعد خانواده‌ها می‌توانند از کمک یک روانشناس یا متخصص حوزه استعدادیابی بهره برده و طبق توانایی بالقوه مسیر زندگی را از کودکی بر اساس استعداد شخص پیش‌بینی کنند.

او دراین باره می‌گوید: بدیهی است که با پیداکردن استعداد کودکان در زمینه‌ای خاص متوجه می‌شوید که بعد از گذشت مدتی روحیه و انگیزه او برای ساختن آینده‌ای روشن بیشتر شده و همچنین شور و نشاط و شادی در کودکان چندین برابر خواهد شد.

کمک به استعدادیابی در خانه
یکی از بهترین و ساده ترین روش‌ها برای کشف استعداد کودک این است که در کارهای خانه از او کمک بگیرید.کهریزی با اشاره به اینکه موفقیت‌های کوچک کودک در انجام کارهای خانه سبب رشد ذهن و شکوفایی استعدادهای او می‌شود اضافه می‌کند: مسأله‌ای که خیلی باید به آن توجه کنید بازی‌های کودک در خانه است، سعی کنید برای کودکتان اسباب بازی هایی تهیه کنید که سبب تقویت حواس شود مثلاً انواع عروسک ها، ابزارآلات موسیقی در شکل‌های مختلف و شن بازی.

اگر باغچه کوچکی دارید یا کنار دریا و پارک ها هستید، نقاشی بدون قلم و با استفاده از انگشت و رنگ و نمونه هایی از این قبیل که همگی باعث می‌شوند کودک ظرفیت هایش را شناخته و اعتماد به نفس در او بالا برود.خواندن کتاب برای کودک حتی از سنین بسیار پایین در رشد و ظهور استعدادهای او بسیار تأثیرگذار است.

این روانشناس هم با تأیید مطلب فوق می‌افزاید: در زمینه‌های مختلف برای فرزندتان کتاب تهیه کنید و سعی کنید از طریق کتاب او را با مشاغل مختلف آشنا کنید، خوشبختانه در حال حاضر کتاب‌های مفیدی در جهت کمک به استعدادیابی کودکان وجود دارد که در قالب‌های مختلف مهارت‌های گوناگون را به کودکان آموزش می‌دهد، اگر می‌توانید هر ماه کودک خود را به کتابفروشی یا کتابخانه‌های نزدیک محل زندگی ببرید تا از همین سنین پایین با فرهنگ مطالعه و کتابخوانی آشنا شود، خوب است بدانید که خواندن داستان‌های طنز برای بروز خلاقیت‌های فرزندتان تأثیر بسزایی دارد، داستان‌های مفیدی را بخوانید که دارای قهرمان باشد ؛ قهرمانی که توانسته بر مشکلات پیروز شده و به موفقیت دست پیدا کند، سعی کنید برای کودکانتان داستان‌های ایرانی بخوانید چون کودک راحت تر می‌تواند در ذهنش آن قصه را بازسازی کند.

ممکن است فکر کنید کودکتان به بعضی از رشته‌ها هیچ علاقه‌ای نشان نمی‌دهد، به پیشنهاد کهریزی باید کودک را با طیف وسیعی از تجارب مختلف آشنا کنید ممکن است استعدادهای نهفته‌ای وجود داشته باشد که هنوز بروز نکرده است، برای اینکه فرزندتان را به پیشرفت تشویق کنید جایزه هایی را که به هر دلیلی در مهدکودک، مدرسه یا هر جای دیگری برای فعالیت‌های هنری، ورزشی و درسی گرفته در معرض دید قرار دهید مثلاً می‌توانید روی یخچال یا روی در اتاق خواب یا حتی کنار میز تلویزیون بگذارید تا همه از این پیروزی (هرچند کوچک) کودکتان مطلع شده و از این راه کودک به خودباوری برسد.

او در ادامه به خوب گوش کردن والدین به صحبت‌های فرزندشان طی روز اشاره کرده و می‌گوید: ممکن است از حرف‌های فرزندتان سرنخ‌های خوبی برای پیدا کردن استعدادهای نهفته او پیدا کنید، پس همیشه با دقت به صحبت‌های کودک گوش دهید تا هیچ سرنخی را از دست ندهید.

برخی از پدرها و مادرها از همان لحظه تولد فرزندشان با توجه به جنسیت کودک برایش اسباب بازی تهیه می‌کنند، به پیشنهاد این روانشناس اگر می‌خواهید استعدادهای کودکتان را شکوفا کنید اسباب بازی‌ها و فعالیت‌های جنس مخالف را هم برایش تهیه کنید و به هیچ عنوان سوگیری‌های جنسیتی نکنید، همچنین اصلاً حس حسادت را با جنس مخالف یا موافق در او تقویت نکنید.

سعی کنید تا جایی که ممکن است فرزندتان را با افراد موفق که زندگی‌های پرماجرا و جالب دارند آشنا کنید.یکی از راه‌های کشف و پرورش استعداد کودکان بردن آنها به دل طبیعت است زیرا طبیعت بهترین معلم در طول زندگی است البته از محیط خانه و فضاهایی مثل‌ آشپزخانه هم می‌توانید برای آموزش علوم تجربی و ریاضیات استفاده کنید.

کهریزی در خاتمه به والدین توصیه می‌کند: وقتی کودک شما در حال انجام کاری خلاقانه است از اوانتقاد نکنید زیرا با این کار قوه تخیل و استعدادش را بشدت ضعیف خواهید کرد، به خاطر داشته باشید، همه فرزندان نباید دانشمند، ورزشکاری سرشناس و ماهر یا بازیگری بنام و... شوند، شاید در درون فرزند شما نقاشی با احساس، یک شاعر، یک نجار با استعداد، یک آشپز خبره و... باشد، سعی کنید آینده فرزندان خود را با کشف مهارت‌های او تضمین کنید تا شاهد شکوفایی روزافزون آنها باشید.



محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.