بلوغ زودرس در کودکان، قابل کنترل است؟
معمولا پسرها به تدریج بعد از ۹ سالگی و دخترها بعد از ۸ سالگی وارد سن بلوغ میشوند.
دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی، فوق تخصص غدد و متابولیسم و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: در دنیای مدرن امروزه بسیاری از پدرها و مادرها نگران پدیدهای به نام «بلوغ زودرس» در فرزندانشان هستند و دوست ندارند کودکشان در سالهای اولیه زندگی وارد بزرگسالی شود.
به همین دلیل میخواهند بدانند:
- بلوغ زودرس چیست؟
- چه علائم جسمانی دارد؟
- چه عواملی باعث بروز آن میشود؟
- چگونه میتوان از آن پیشگری کرد و اصلا چطور درمان میشود؟
بلوغ مرحلهای از رشد انسان است که تغییرات جسمانی در بدن دختران و پسران ایجاد میکند و معمولا نوجوانی اتفاق میافتد. دورانی که باعث گذار از کودکی و رسیدن به بزرگسالی میشود. فردی که بلوغ را پشت سر گذاشته باشد بالغ است و از نظر جنسی، توانایی تولید مثل دارد.
زمانی برای بلوغ زودرس
اگر دوران بلوغ در زمان مشخص خود اتفاق نیافتد، فرد با بلوغ زودرس مواجه خواهد شد. معمولا پسرها به تدریج بعد از ۹ سالگی و دخترها بعد از ۸ سالگی وارد سن بلوغ میشوند. اگر بلوغ زودتر از این سنین رخ دهد، بلوغ زودرس نام دارد بنابراین زمانی که علایم بلوغ در دخترها در سنین کمتر از ۸ سالگی و در پسرها در سنین کمتر از ۹ سالگی بروز کنند فرد دچار بلوغ زودرس شده است. باید بدانید ژنتیک، کرمهای آرایشی هورمونی و استروژندار، آب و هوا و ... باعث بروز این پدیده هستند.
این در حالی است که به گفته کارشناسان سن بلوغ در سالهای اخیر پایین آمده است و علائمی دارد که با شناختن آنها تا حدودی میتوان مشکل را کنترل کرد.
منبع:
نی نی سایت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼