۱۲۸۵۵۲
۱۴۸۸
۱۴۸۸

مراقبت از دندان شیری، چرا مهم است؟

کودکان معمولاً از ۶ ماهگی به بعد حضور دندان‌های شیری را در دهان خود احساس می‌کنند. این دندان‌ها که تا ۲ سالگی یکی پس از دیگری روی لثه‌ها ظاهر می‌شوند.

کودکان معمولاً از ۶ ماهگی به بعد حضور دندان‌های شیری را در دهان خود احساس می‌کنند. این دندان‌ها که تا ۲ سالگی یکی پس از دیگری روی لثه‌ها ظاهر می‌شوند، میهمانان موقتی هستند که تا زمان رویش دندان‌های دائمی در دهان کودک باقی می‌مانند. متأسفانه گاهی همین موقتی بودن دندان‌های شیری باعث می‌شود که بهداشت آنها کمتر مورد توجه قرار گیرد و براحتی محکوم به فنا شوند.
دکتر وقارالدین اخوان زنجانی با تأکید بر اهمیت دندان‌های شیری می‌گوید: دندان‌های شیری در جویدن و تغذیه کودکی که در سن رشد قرار دارد نقشی حیاتی و انکارناپذیر دارند به طوری که در بیشتر مواقع دیده می‌شود کودکانی که دندان‌های خود را پیش از موعد مقرر از دست می‌دهند، دچار مشکلات تغذیه و حتی سوء تغذیه می‌شوند. از سوی دیگر دندان‌های شیری بخصوص دندان‌های قدامی در تکلم کودک و ادای صحیح کلمات بسیار مؤثرند. کودکانی که دندان‌های قدامی خود را از دست می‌دهند، برای تلفظ بسیاری از حروف با مشکل مواجه خواهند شد.

به گفته این متخصص دندانپزشکی ترمیمی، مشکلات ناشی از افتادن دندان‌های شیری به همین جا ختم نمی‌شود و باید مشکلات روحی و روانی کودکان را هم به آن اضافه کرد. کودک 4 یا 5 ساله‌ای که چند دندان قدامی خود را از دست داده، زیبایی لبخند و حتی اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد.

از سوی دیگر هر دندان شیری راهنمایی است برای رویش دندان‌های دائمی، در واقع اگر یک دندان شیری قبل از زمان مقرر به هر دلیلی از دهان خارج شود، فضای مربوط به آن توسط دندان‌های مجاور اشغال شده و فضایی برای رویش دندان‌های دائمی باقی نمی‌ماند. این امر به هم ریختگی نظم دندان‌ها و حتی نهفته ماندن دندان دائمی و تحمیل هزینه‌های هنگفت ارتودنسی منجر می‌شود. بنابراین اگر به هر دلیلی یکی از دندان‌های شیری از دست رفت، باید فضای مربوط به آن با استفاده از دستگاهی ساده حفظ شود.

رئیس شانزدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان ترمیمی و زیبایی خاطرنشان می‌کند: مهم‌ترین عامل از دست دادن زود هنگام دندان‌های شیری، پوسیدگی آنها است. در واقع در دندان شیری حجم پالپ دندان یا همان اعصاب دندان، بسیار بزرگ‌تر از دندان دائمی است. در حالی که نسج سخت دندان که وظیفه حفاظت از اعصاب دندان را برعهده دارد، از ضخامت کمتری نسبت به دندان دائمی برخوردار است. همین امر باعث می‌شود عفونت خیلی سریع به عصب دندان منتقل شده و به درد و آبسه دندان منجر شود.

او توصیه می‌کند: والدین از همان ابتدای رویش دندان‌ها سعی کنند دندان کودک را با گاز استریل تمیز کرده و با رویش دندان‌های دیگر حتماً از مسواک و خمیر دندان کودکان استفاده کنند. همچنین لازم است کودکان را به صورت دوره‌ای تحت معاینه دندان پزشکی قرار دهند تا در صورت بروز پوسیدگی در همان ابتدا و قبل از وسعت یافتن، پوسیدگی به درستی ترمیم شود. متأسفانه بسیار دیده می‌شود که تأخیر در رویش دندان‌ها تنها انگیزه برخی از والدین برای مراجعه به دندانپزشک است در حالی که برای حفظ دندان‌ها مراجعات منظم به دندانپزشکی و حتی استفاده از فلوراید تراپی ضروری است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.