۱۲۹۵۶۵
۱۶۹۳۵
۱۶۹۳۵

درمان یبوست کودکان، شیوه طب سنتی

سال‌های زیادی است که از طب سنتی در درمان بیماری‌ها و یا تسریع روند بهبود آن‌ها استفاده می‌شود. خواص گیاهان دارویی بر هیچکس پوشیده نیست.

سال‌های زیادی است که از طب سنتی در درمان بیماری‌ها و یا تسریع روند بهبود آن‌ها استفاده می‌شود. خواص گیاهان دارویی بر هیچکس پوشیده نیست. خاکشیر یکی از این گیاهان است که می‌تواند علاج برخی از این بیماری‌ها باشد. این گیاه به صورت خودرو در باغ‌ها و صحراها می‌روید و دارای برگ‌هایی با بریدگی زیاد و گل‌های زرد روشن و از خانواده شب‌بوها می‌باشد.

خاکشیر
خاکشی (Flixweed) که در میان عامه مردم به اشتباه به «خاکشیر» معروف شده است، گیاهی است علفی یک‌ساله یا دوساله با ارتفاع ساقه 80 سانتی‌متر (و گاهی یک متر) که بر اساس منابع طب سنتی ایران، دانه‌های ریز و کمی کشیده خاکشی، دارای دو نوع می‌باشند؛ یک نوع آن کوچک‌تر بوده و رنگ آن مایل به قرمز است و طعم آن کمی تلخ است و دیگری بزرگ‌تر است و رنگ آن قرمز مایل به قهوه‌ای می‌باشد.

بیماری یبوست
یبوست که نشانه آن کشیدگى شکم و انقباض روده است سرچشمه بسیاری از امراض است و نوع مزمن علاوه بر ناراحتی در هنگام دفع، انسان را بی‌حال و کسل کرده و خمیازه ایجاد می‌کند. همینطور باعث بد مزه شدن دهان شده و اشتها را از بین می‌برد. به همین دلیل درمان آن باید جدی گرفته شود. به طور کلی افراد مبتلا به یبوست شدید باید آب فراوان، چای کمرنگ و میوه‌هایی مانند آلو، انگور، انجیر و گلابی بیشتر مصرف کنند و به پیاده روی، تحرک بیشتر و فعالیت توجه داشته باشند. از خاکشیر می‌توان به عنوان درمان‌کننده طبیعی یبوست نام برد.

خاکشیر و یبوست
خاکشیر و یبوست در طب سنتی بسیار شناخته شده است. نوشیدن شربت خاکشیر قبل از صبحانه می‌تواند به رفع یبوست و جوش‌های صورت کمک کند. مخلوط یک قاشق غذاخوری خاکشیر، نصف لیوان آب جوش و دو حبه قند یا معادل آن شکر تقریبا برای تمام مزاج‌ها مناسب است، به خصوص برای افرادی که شکم‌شان سخت کار می‌کند.

نحوه مصرف خاکشیر
دانه‌های خاکشیر را ۱۵ دقیقه درون آب خیس کنید سپس آب اضافی آن را خالی کنید ، دانه‌ها را درون مقداری آب سرد و شکر حل کرده و میل کنید ، می‌توانید بدون شکر نیز مصرف کنید.

رابطه خاکشیر و یبوست در درمان بیماری سالمندان
سالخوردگان بدنشان کم‌‏آب و خشک شده و به همین نسبت روده‏‌هایشان نیز خشک و کم‏‌آب مى‏‌گردد و در نتیجه کمتر ترشح مى‏‌کند و این دلیلی براى یبوست آنان مى‏‌شود. در این مورد بهترین داروى طبیعى خاکشیر است که باید آن را کوبیده و با قند و آب جوش مخلوط کرده و بنوشند. در اینجا لعاب خاکشیر روده را تر و نرم و سطح درونى آن را لیز نموده و سبب سهولت سیر مدفوع و رفع تدریجى یبوست مى‏‌گردد.با خوردن خاکشیر رنگ مدفوع اغلب سیاه مى‌‏شود.

رابطه خاکشیر و یبوست در درمان بیماری کودکان
در کودکانى که مبتلا به یبوست و دل‏‌درد شده و جوش‌هایى در بدنشان پیدا مى‏‌شود اگر روزى یک قاشق چایخورى خاکشیر را بکوبند و به همراه آب شیرین شده به آنان بنوشانند رفته‏‌رفته دل‌دردشان و به مراتب ان یبوست نیز رفع می‌گردد. مادران گرامى مى‏‌توانند بدون هیچ‏گونه نگرانی خاکشیر را مدتى به کودک بدهند و نتیجه آن را ببینند. حتى به نوزادان نیز مى‏‌توانند خاکشیر و آب شکر را به میزان نصف قاشق چایخورى داد و نتیجه گرفت.

موارد مصرف خاکشیر در طب سنتی
خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و التیام دهنده زخم و جراحات می‌باشد.
خاکشیر ادرار آور و تب بُر است.
خاکشیر برای دفع کرم مفید است و التهاب کلیه را برطرف می‌کند.
خاکشیر نقرس ، حصبه ، آبله ، سرخک و مخملک را درمان می‌کند.
خاکشیر صدا را باز می‌کند.
خاکشیر برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی مناسب است.
اصطلاح خاکشیر و یبوست برای درمان این بیماری بسیار مشهور است.
خاکشیر خنک‌کننده است و برای رفع گرمازدگی با آب سرد مصرف می‌شود.
بذر خاکشیر بر میزان قدرت و میل جنسی می‌افزاید و اشتها را باز می‌کند.
خاکشیر برای رفع اسهال ساده کودکان شیرخوار موثر است.
خاکشیر اگر با شیر تازه خورده شود بدن را نیرومند و فربه می‌کند.
برای باز شدن رنگ چهره خاکشیر را با ۲ برابر آن شکر مخلوط کنید و تا ۱۰ روز هر روز ۱ لیوان بخورید.
خاکشیر سنگ کلیه را دفع می‌کند ؛ برای دفع سنگ کلیه می‌توان خارشتر، ‌خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده و صبح ناشتا خورد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.