۱۲۹۵۶۷
۲۰۷۰
۲۰۷۰

علت حالت تهوع کودکان، توجه طلبی است؟

آیا می دانید که برخی از دل دردها و تهوع های کودکان، هیچ دلیل جسمی ندارد و فقط نمایشی از توجه طلبی در کودکان است؟

آیا می دانید که برخی از دل دردها و تهوع های کودکان، هیچ دلیل جسمی ندارد و فقط نمایشی از توجه طلبی در کودکان است؟
کودکان در ابتدای زندگی و تولد، تکلم ضعیفی دارند. به همین علت از رفتار هایی مانند گریه، جیغ زدن و گاهی استفراغ برای رساندن پیامشان استفاده می کنند. علت تهوع و استفراغِ نمایشی در کودکان که از 8-9 ماهگی شروع شده و اغلب تا سنین 7 سالگی ادامه می یابد، ترس از تنهایی است.
چرا این رفتار در کودک، دائمی می شود؟
زهرا صادقیان، مشاور کودک و روان شناس: کودک برای جلب توجه مادر، علائمی مانند استفراغ را نشان می دهد و اگر در این هنگام، واکنش شدیدی از والدین (به خصوص مادر) دریافت کند، می فهمد که با این روش، به سرعت به خواسته ی خود که جلب توجه است، می رسد. بدین ترتیب، مطالبه توجه و محبت توسط کودک، به شکل نشان دادنِ رفتارهای شدیدِ جسمی، در وجود او نهادینه می شود.
به عبارتی میتوان گفت طفل در چند ماهگی، شرطی می شود و به تکرار این عمل در سنین بالاتر و حتی تا زمان رفتن به مدرسه ادامه می دهد.
عق زدنِ کودکان؛ راهی برای جلب توجه
در سنین ۲ تا ۳ سالگی، نشان دادن عق زدن و حالت تهوع برای جلب توجه، به اوج خود می رسد. زیرا کودک راه دیگری را برای درخواست مراقبت و نگه داشتن مادر در کنار خود نمی داند. همچنین در موقعیت های جدایی از مادر در سن ۶ و ۷ سالگی، نمایش دل‌درد و یا بدن دردهای ساختگی را اجرا می کند تا با ترس هایش رو به رو نشود.
این روان شناس با بیان اینکه برای مقابله با واکنش های نمایشی کودکان، والدین باید ابتدا از سلامت جسمی فرزند خود اطمینان حاصل کنند گفت: هنگامی که پدر و مادر متوجه شدند فرزند آن ها به هیچ نقص جسمی مبتلا نیست و صرفا برای جلب توجهِ منفی، دست به این عمل می زند، نباید به رفتار نامطلوبِ او توجه نشان دهند.

صادقیان با اشاره به رفتار درمانی به عنوان مناسب ترین راه برای اصلاح کودک اضافه کرد: بی توجهی تنها سلاح قدرتمند و کاربردی والدین برای مواجه قاطعانه و سریع با رفتار نامناسب فرزند است و در مقابل برای تشویقِ رفتار مطلوب، از مچ گیری مثبت استفاده میکنیم. مچ گیری مثبت به معنای نشان دادن تایید و توجه مضاعف برای اعمال خوب و خوشایند فرزند بوده که شایسته تقدیر و تشویق می باشد اما در برابر رفتار ناشایست کودک تنها تنبیهِ مناسب و توصیه شده، بی توجهی است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.