۱۳۳۸۲۶
۳۱۸۷
۳۱۸۷

روند رشد کودک، چگونگی آزمون توانایی

در ۴۸ هفتگی (دوازده ماهگی) فرزند شما باید با دست گرفتن به اثاثیه منزل پهلو به پهلو حرکت کند و اگر هر دو دست او را بگیرید به طرف جلو راه می رود.

آزمون های توانایی حرکتی
کارشناسان معمولا دامنه تغییرات زیادی را برای زمان های رشد در نظر می گیرند و فقط در صورتی که تاخیر رشد کودک از این حد تغییرات مجاز نیز بیشتر باشد او را غیر طبیعی تلقی می کنند. با این حال اگر فرزند شما انحراف قابل توجهی از مسیر رشد نشان می دهد با پزشک مشورت کنید.

تحرک
در ۳۲ هفتگی (هشت ماهگی) کودک شما ممکن است خود را روی باسن به طرف شما بکشد، اگر هنوز قادر نیست این کار را انجام دهد نگران نشوید. تکان دادن بدن و دراز کردن دست همگی مقدمه به حرکت درآمدن هستند. با فاصله کمی از فرزند خود بنشینید و آغوش تان را برایش بگشایید، با صدا کردن نامش یا نشان دادن اسباب بازی مورد علاقه اش او را تشویق کنید به سوی شما بیاید.
توانایی ایستادن
در 40 هفتگی (ده ماهگی) کودک باید بتواند خود را به حالت نشسته یا ایستاده بکشد و اگر بتواند با چنگ زدن به اثاثیه ثابت خود را نگه دارد بایستی خوشحال باشد و تعادل خود را هنگام ایستادن حفظ کند. در حدود 13 ماهگی، پس از اینکه مرحله تمرین ایستادن با کمک گرفتن از یک اسباب بازی متحرک یا اثاثیه لبه گرد را پشت سر گذاشت، باید اطمینان لازم برای ایستادن به تنهایی و بدون کمک را داشته باشد. انگشتان خود را به فرزندتان بدهید تا به کمک آن ها خود را به حالت نشسته یا ایستاده بکشد.

توانایی راه رفتن
در ۴۸ هفتگی (دوازده ماهگی) فرزند شما باید با دست گرفتن به اثاثیه منزل پهلو به پهلو حرکت کند و اگر هر دو دست او را بگیرید به طرف جلو راه می رود. در یک سالگی، اگر فقط یک دست او را بگیرید راه می رود و در سیزده ماهگی ممکن است اولین قدم را به تنهایی بردارد. شما می توانید اثاثیه محکم را نزدیک هم بگذارید ببینید آیا می تواند در امتداد آن ها حرکت کند یا خیر. روبروی او قرار بگیرید و دست های خود را به عنوان تکیه گاهی ایمن به او بدهید و او را تشویق کنید شروع به حرکت به طرف جلو کند.
چالاکی
در 21 ماهگی کودک شما باید بتواند به راحتی عقب عقب راه برود. در دو سالگی بایستی به حرکات موزون علاقه داشته باشد و از پیچ و تاب خوردن با موسیقی، دست زدن و آواز خواندن لذت زیادی ببرد. در 2.5 سالگی بایستی بتواند روی یک پا لی لی کند و بازی های پر تحرک مثل «گرگم به هوا» را انجام دهد. شما می توانید چالاکی فرزند خود را با نمایش دادن فعالیت های جدید به او مانند عقب عقب راه رفتن، لی لی کردن، پریدن، حرکات موزون همراه با موسیقی و تشویق او به تقلید و مشارکت در حرکات بیازمایید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.