۱۳۵۶۲۷
۸۴۹۶
۸۴۹۶

علائم آنژین در کودکان، خطرناک است؟

یکی از مشکلاتی که ممکن ست برای هر فرزندی بوجود بیایید عفونت های دستگاه تنفسی ست.

آنژین چیست ؟
به عفونت حلق آنژین می گویند . اگر این عفونت حلق روی لوزه ها متمرکز باشد آنژین تلقی می شود . اگر تمام حلق عفونت پیدا کند فارانژین گفته می شود . الان این دو تا را ازهم جدا حساب نمی کنند و به اصطلاح به آنها آنژین می گویند. البته خیلی با هم فرقی نمی کند. آنژین ها را نسبت به عاملی که آنژین را ایجاد می کند تقسیم بندی می کنند . یک گروه عفونتهای میکروبی هستند و میکروب عفونی معروف حلق اسپرتوکوک است . یک گروه بیماریهای ویروسی هستند که بیش از صد نوع ویروس هستند و بیماریهای تنفسی را ایجاد می کنند . گروه سوم عفونت های قارچی هستند که اینها خودشان را در دو گروه نشان می دهند .یکی در بچه هایی که به آنها زیادی آنتی بیوتیک می دهند . این بچه ها در اثر اختلال در محیط حلق آنژیمهای چرکی پیدا می کنند . یکی بچه هایی که مشکل سرطانی دارند دچار آنژیم های قارچی می شوند .آنژیم های قارچی کمتر از آنژیم های ویروسی و میکروبی هستند . یک عفونت میکروبی هست که بین ویروسی و قارچی است و بیماری خاصی می دهد که مشکل خاص خودش را دارد . خانواده ها بداند که اگر گلو درد بچه شان از نوع عفونی اسپرتوکوک باشد و درمان نشود ، ممکن است که بچه روماتیسم حاد مفصلی بگیرد . در مخملک هم اگر آنژین درمان نشود نشانه های مخملک در بچه بروز می کند و مخملک هم مثل روماتیسم حاد مفصلی یک بیماری جدی است .

تعدادی از این مخملک ها ممکن است که کلیه را درگیر بکنند . سوال - عوامل ایجاد کننده ی عفونت های میکروبی چیست ؟
پاسخ - سر دسته ی آنژین های میکروبی آنژین با اسپرتوکوک است .این میکروب اگر به موقع درمان نشود ممکن است عوارضی همراه داشته باشد . ممکن است که این میکروب از حلق به قسمت های دیگر مثل گوش یا ریه دست اندازی بکند ، مشکلاتی را برای بچه و والدین ایجاد می کند . ممکن است که عده ای بچه روماتیسم حاد مفصلی بگیرد . البته عده ای از بچه ها این بیماری می گیرند و عده ای از بچه ها با این میکروب اسپرتوکوک بیماری مخملک می گیرند . اگر مخملک را دیر درمان بکنیم عوارض آنرا نمی توانیم درمان بکنیم . برای اینکه این بیماری به اطرافیان منتشر نشود بهتر است که بچه و کسانی که در تماس با بچه هستند را درمان کنیم .

سوال - آیا واکسنی برای آنژین های میکروبی و ویروسی وجود دارد ؟
پاسخ - بله . برای بیماریهای ویروسی واکسن آنفولانزا را داریم . و اشتباها آنرا واکسن سرماخوردگی می گویند . آنفولانزا یک بیماری ویروسی بخصوص است با سه تا ویروس مخصوص که اگر بچه به آن مبتلا بشود ممکن است که در یک منطقه یا شهر یا کشور اپیدمی ایجاد بشود . در 1957 که من دانشجوی پزشکی بودم شب امتحان این بیماری را گرفتم و مجبور شدم با حال خیلی بد امتحان بدهم . این بیماری بچه های کوچک و افراد مسن را به خطر می اندازد . الان فصل زدن واکسن انفولانزا است . بچه ها از شش ماهگی می توانند این واکسن را بزنند و الان از شش ماهگی تا دو سالگی این واکسن اجباری شده است . بهتر است از دو سالگی تا پنج سالگی هم واکسن بزنند که بچه بیماری انفولانزا را نگیرد . افراد مسنی که بیماری کلیوی ، قلبی و آسم دارند باید این واکسن را بزنند . معلمین هم باید این واکسن را بزنند . یکسری افراد خاص باید این واکسن را بزنند . در بچه ها ایمنی زیادی از این واکسن بوجود می آید . در افراد مسن ایمنی آن کمتر است . به جز واکسن ما می توانیم پیشگیری های دیگری بکنیم که بچه سرماخوردگی نگیرد . ما باید به بچه ها تغذیه ی کافی بدهیم. بچه هایی که تغذیه کافی ندارند و سوء تغذیه دارند سیستم ایمنی بدن شان پایین می آید و اینها بیشتر به عفونت مبتلا می شوند . سرماخوردگی در عرض یک هفته خوب می شود. اگر بچه در یک منطقه ی آلوده زندگی بکند ممکن است که سرماخوردگی او سه هفته طول بکشد . پس بچه ای که سرما می خورد باید غذای خوب به او بدهیم و استراحت کافی بکند .
پدر و مادرهایی که کار می کنند بعد از سه روز بچه را به مهد کودک یا مدرسه می برند . بچه هنوز خوب نشده است و دوباره از بچه ی دیگری نوع ویروس دیگری را می گیرد و مبتلا می شود و در غذا خوردن دچار مشکل می شود و بیمار می شود ، وزنش پایین می آید ، سیستم ایمنی بچه پایین می آید و بچه مبتلا به بیماریهای ویروسی مکرر می شود. در سرماخوردگی بیشتر عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بینی ، حلق ، ریه و برونش راههای تنفسی است . در سرماخوردگی بچه تب مختصر و آبریزش بینی دارد و سرفه می کند . بیماری ویروسی خسته کننده است . یک هفته طول می کشد که این بیماری خوب بشود. اگر این بچه با بچه دیگر سه ساعت پیش هم باشند ، ویروس را به بچه ی دیگر منتقل می کند . خیلی از بچه ها مبتلا به آلرژی تنفسی هستند که بیشتر بخاطر آلودگی هوا و آلاینده ها است . توصیه ی من این است که هفته ای یک بار بچه هایشان را برای هواخوری به منطقه ای که هوای آن تمیز است ببرند تا بچه از اکسیژن استفاده بکند .

سوال - دختر من یک سال و نُه ماه دارد و خیلی زود به زود سرما می خورد. آب ریزش بینی و خس خس سینه دارد . با مصرف آنتی بیوتیک چند روزی خوب است ولی دوباره بیماری برمی گردد . آیا استفاده از آنتی بیوتیک در فواصل کم ضرر دارد ؟ آیا می توان برای او از واکسن آنفولانزا استفاده کرد ؟
پاسخ - در یک عفونت ویروسی بدون اینکه یک عفونت میکروبی بر آن سوارد شده باشد تجویز آنتی بیوتیک جایی ندارد . پس هر کس که سرما می خورد و آبریزش بینی دارد و گلویش درد می کند و چشمهایش قرمز است نشانه ی سرماخوردگی ویروسی است و آنتی بیوتیک لازم ندارد. سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده است که اگر بچه ای گلودرد دارد و آبریزش بینی دارد ، این بچه بیماری ویروسی دارد و ضرورتی ندارد که آنتی بیوتیک بخورد. دیگر اینکه آنتی بیوتیک کوتاه مدت بد است. زیرا این قدر مقاومت میکروب ها زیاد شده است که در پانزده سال آینده دیگر هیچ آنتی بیوتیکی روی هیچ میکروبی اثر نکند. مگر آنتی بیوتیک های جدیدی پیدا بشود . اگر قرار شد که بچه با تجویز پزشک آنتی بیوتیک بخورد باید در مدت کافی آنتی بیوتیک بخورد و سه روز کافی نیست . ۴۵ درصد بچه ها در شهرهای بزرگ وقتی سرما می خورند دستگاه تنفسی آنها دچار آلرژی اکتسابی می شود که بخاطر آلاینده ها و هوای بد پیدا است و بچه دچار خس خس می شود. باید برای این بچه ها درمان آلرژی انجام داد و نباید بی جهت به آنها آنتی بیوتیک دارد زیرا آنتی بیوتیک میکروبی های مفید در بدن را هم می کشد و محیطی مناسب را برای بیماری فراهم می آورد و بچه ممکن است مبتلا به عفونت میکروبی سخت بشود. دیگر اینکه خانواده ها احتیاط لازم را نمی کنند تا بچه شان سرما نخورد . همه ی خانواده ها شبها کولرها را روشن می کنند زیرا هوا گرم است و بچه هایشان نزدیک صبح سرما می خورند . امسال سرماخوردگی در تابستان بیشتر از زمستان سال گذشته بود . کولرهای گازی خیلی سرد است . سرما به دلیل اختلالات فیزیولوژی زمینه ای که روی مخاط ایجاد می کند ، باعث می شود ویروس های نهفته که در حلق و گلو هستند شروع به فعالیت بکنند و به این ترتیب سرما خوردگی شروع می شود. بچه را نباید در هوای مستقیم کولر یا جریان هوای پنجره قرار بدهند . در واقع کسانی که بچه ی کوچک دارند باید هوای خنک را بطور غیر مستقیم دریافت کنند.
سوال - من یک بچه ی ۸ ساله دارم . در کوچکی با کوچکترین سرما خوردگی از سر و گوش او ترشح خارج می شد .در سه سالگی برای او عمل لوزه انجام دادند . باز بهتر نشد و در پنج سالگی باز او را عمل کردند و لوزه ی دوم و سوم او را هم برداشتند و در گوشش دستگاهی گذاشتند ولی هنوز او بهتر نشده است و با کوچکترین سرما خوردگی از گوش او ترشح خارج می شود ودر گلویش خلط دارد . آیا این درمانی دارد ؟
پاسخ - در منطقه ی گرگان آلرژی ها زیاد است . مردم مبتلا به آلرژی ههای تنفسی ارثی هستند. با اندازه گیری " ایمونولوگلوبولین ایی " می توان تشخیص داد که آلرژی اکتسابی است یا ارثی . لوزه ی سوم همان غدد لنفاوی پس حلق است که همه آنرا دارند که در اثر عفونت های ویروسی بزرگ می شود یا کوچک می شود . بعد به مرحله ای می رسد که بزرگ می شود و دیگر کوچک نمی شود و راه حلق وگوش را می بندد و بچه مبتلا عفونتهای مکرر گوش می شود و برای این بچه لوله ی تعبیه هوا گذاشته اند تا ترشحاتی که در آنجا هست خشک بشود و از بین برود تا مشکلات شنوایی برای بچه ایجاد نشود . اگر لوزه سوم را به موقع بردارند بچه بهبودی پیدا می کنند . وقتی یک بچه ای آنژین پیدا می کند شما از روی بزرگ شدن لوزه می فهمید که او سرما خورده است ولی وقتی این لوزه را بردارید دیگر سخت متوجه می شوید که این آنژین چرکی هست یا خیر . پس تا آنجا که می شود سعی می کنند که تا چهار سالگی دست به آن نزنند . این بچه حتما بهبودی حاصل می کند . اگر بچه سرما خورد سریع او را نزد پزشک ببرند تا درمان بشوند . با بزرگ شدن مشکلات بچه کمتر می شود.

سوال - پسر ده ساله ی من با کوچکترین تغییر دما در تابستان یا زمستان دچار عطسه های پشت سر هم و آبریزش می شود . و با کوچکترین سرماخوردگی دچار سرفه های شدید می شود. مدتی خوب می شود ولی دوباره این تکرار می شود . پسر چهار ساله من هم مثل او شده است . پسر بزرگ من خوب غذا نمی خورد ولی بچه ی کوچک من خوب غذا می خورد . راهنمایی بفرمایید.
پاسخ - اینها زمینه های آلرژی اکتسابی یا ارثی است که آنها دارند . اگر بچه آب ریزش بینی دارد و سرفه می کند نیازی به آنتی بیوتیک نیست . بعد از سرماحوردگی ممکن است که ترشح چرکی هم از بینی دیده بشود و این هم نیاز به آنتی بیوتیک ندارد. با قطره کلرور سدیم ، بینی را شستشو بدهند . بهترین کار که این خانم می توانند انجام بدهند این است که شرایطی که باعث می شود بچه شان سرما بخورد را از بین ببرند .بچه را در معرض هوای سرد قرار ندهند ، درجه ی حرارت اتاق مناسب باشد ، بچه را از کثرت جمعیت دور کنند ، بچه شان تا کاملا خوب نشده به مدرسه نفرستند و بگذارند که استراحت بکند و بچه چند روره هم باید دوره نقاهت را طی کند . مدارس باید اجازه بدهند که بچه ی بیمار در خانه استراحت بکند .

سوال - بچه ی من در هنگام تولد بیماری قلبی بنام تترالوژی فالوت دارد. او وقتی دو ماهش شد ناخن هایش سیاه شد ولی الان پنج ماه است که مشکلی ندارد . دکتر گفته وقتی بچه دو سالش شد باید عمل کند. راهنمایی بفرمایید.
پاسخ - ایشان یک بیماری قلبی دارند که خون سیاهرگی وارد خون سرخرگی می شود. و در نهایت بچه سیاه می شود . اگر این بچه به موقع عمل نشود برایش گرفتاری ایجاد می شود. ایشان باید به متخصص قلب اطفال مراجعه کنند . به مراکز قلب هم می توانند مراجعه کنند . اگر در آنجا عمل امکان وجود نداشت بچه را به تهران بیاورند . الان امکانات عمل خیلی خوب شده است .
سوال - آیا بخور با آب خالی کافی است ؟ پاسخ - امروزه چون بچه ها آلرژی دارند بوی اوکالیپتوس برایشان خوب نیست . انواع بوها برای آلرژی بد است . در عفونت های تنفسی بخور سرد جایگاه بهتری دارد. در آلرژی و خروسک هم بخور سرد استفاده می کنند . بخور سرد کافی است . بخور گرم بعضی از سیستم سلولی راههای تنفسی را تحریک می کند و نشانه های بیماری را سخت تر می کند.
سوال - آیا آب ریزش سبز رنگ بینی نشانه ی عفونت است ؟ پاسخ - ممکن است که عفونت میکروبی بینی باشد ولی به تنهایی نیازی به آنتی بیوتیک ندارد . این ترشح را می توان با شستشو از بین برد .
سوال - جوان 19 ساله ای دارم که مدتی است سرما خورده ام و خوب نمی شوم . در ضمن گوش هایم هم صدا می کند . علت چیست ؟ پاسخ - وقتی شما سرما می خورید ، دو تا راه میانی که از گوش به حلق می آید دچار عفونت می شود و بخاطر همین گوش شما هم عفونت می کند . وقتی این راه بسته می شود ، گوش سنگین می شود . به یک پزشک مراجعه کنند تا با درمان این لوله ی استاش را باز کنند . در ضمن خودشان را در معرض هوای سرد ناگهانی قرار ندهند . اگر کسی ورزش بکند و بعد خودش را نپوشاند ممکن است که سرما بخورد . سوال - در مورد بیماری مخملک توضیحاتی بفرمایید . پاسخ - مخملک یک آنژین چرکی است . بعضی از این گونه های اسپرتوکوک ماده ای ترشح می کنند که پوست را قرمز می کند و خانواده تصور می کند که بچه اش آلرژی پیدا کرده است . و بچه را به دکتر نمی برد . پس بهتر است بچه ای که پوستش قرمز است و تب بالا دارد نزد پزشک برده بشود. در 48 ساعت اول بچه یک آنژین چرکی دارد و یک زبان باردار سفید دارد که دور آن قرمز است . اگر روز سوم و چهار نزد پزشک برده بشود لایه ی سفید رنگ زبان از بین رفته است ولی آنژین چرکی هنوز باقیمانده است . اگر کمی دیرتر نزد پزشک برده بشود تمام زبان قرمز است و برنگ توت فرنگی می شود و آنژین چرکی شان را هم دارند . این نشانه های بیمار ی مخملک است . این بیماری دوسری عوارض دارد . یکی عوارض میکروبی دارد که سینوس را درگیر می کند و سینوزیت می دهد و گوش را درگیر می کند و عفونت گوش می گیرند یا ممکن است که تنفس را درگیر بکند. این عفونت یک عوارض تاخیری دارد که کلیه را درگیر می کند . اگر ما به موقع آنرا درمان کنیم باز ممکن است که کلیه را درگیر کند . پس هر کس که بیماری مخملک گرفت باید در هفته ی سوم و چهارم آزمایش ادرار بدهد که مبادا مشکل پیدا کرده باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.