تغذیه مفید کودکان، والدین بدانند
اگر فرزندتان ناگهان علاقه اش را به غذایی از دست میدهد و از خوردن آن امتناع دارد، به این موضوع توجهی نکنید.
توصیه هایی برای والدین
نکته مهم این است که اگر فرزند شما به راحتی غذایش را میخورد و به غذ خوردن علاقه نشان میدهد، یا در وزن و قد مشکلی ندارد، لازم نیست از روشهای زیر استفاده کنید اما در صورتی که کودکی دارید که اگر او را رها کنید به اندازه کافی غذا نمی خورد یا نمی توانید او را تنها برای خوردن غذا یک جا بنشانید، این راهها به کارتان خواهد آمد. اگر فرزندتان ناگهان علاقه اش را به غذایی از دست میدهد و از خوردن آن امتناع دارد، به این موضوع توجهی نکنید.
اجازه دهید آنچه دوست دارد، بخورد و آنچه را نمی خواهد، نخورد و پس از اتمام زمان غذا خوردن، ظرف غذایش را بدون هیچ اشاره و اهمیتی بردارید. اگر مشخص کرد از کدام ماده غذایی بدش میآید، در حالی که قبلا آن را میخورده است، حساسیت نشان ندهید و چند روز بعد دوباره آن ماده را در غذا بریزید. احتمالا غذایش را میخورد چون میداند علاقه نداشتن او توجه کسی را جلب نکرده و باید به دنبال راهی دیگر برای جلب توجه باشد.
مورد دیگری که باید به آن دقت کنید این است که در حضور کودک با دیگران درباره بدغذایی او یا کودکان دیگر صحبت نکنید، با این کار او را در این مورد حساس خواهید کرد. بچهها از این که مرکز توجه شما و صحبت هایتان باشند لذت نمی برند و ممکن است برای این منظور درباره غذا خوردن بازی دربیاورند و شما ناچار شوید از این شیوه و نگرانی به عنوان ابزار و سلاحی برای تحت فشار قرار دادن کودک استفاده کنید.
همچنین سعی کنید هیچ وقت کار را به آنجا نرسانید که او حس کند شما برای غذا خوردن او باید دنبالش بدوید. در هنگام تهیه غذا، میتوانید مشارکت فرزند خود را، هر چند کم، به کار گیرید تا احساس مثبتی نسبت به تهیه غذا در او ایجاد کنید. برای کودک بشقاب، کاسه و لیوان مخصوص به خودش بخرید. بهتر است او را هم همراه خود ببرید و اجازه دهید خودش ظرف هایش را انتخاب کند. همچنین میتوانید برای خرید مواد غذایی، به خصوص آنهایی که کودک میخورد، از او کمک بگیرید و اجازه دهید او هم انتخاب کند. زمان غذا خوردن را مفرح کنید. برای ایجاد شادی و نشاط و ایجاد احساسات مثبت در کودک به هنگام غذا خوردن میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد.
منبع:
تا سلامتی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼