۱۳۷۲۳۴
۱۵۵۱
۱۵۵۱

مراقبت از کودک بیمار، لزوم مراجعه به متخصص

کودکان نیاز دارند در مواقع بیماری به متخصص خودشان مراجعه کنند تا درمان بهتری را دریافت نمایند.

تخصص اطفال یا پزشکی کودکان که از شاخه‌های اصلی پزشکی است به طور اختصاصی به مسائل رشد و بیماری‌های کودکان می پردازد و نیاز کودکان را به پزشک متخصص و نیاز والدین را به مشاور رشد کودک رفع می‌نماید.

چرا باید به متخصص اطفال مراجعه کنیم؟
با کمی تامل در خصوص سلامت کودک و لزوم شناخت تخصصی بیماری‌های آنها متوجه خواهید شد که کودکان نیاز دارند در مواقع بیماری به متخصص خودشان مراجعه کنند تا درمان بهتری را دریافت نمایند.

تخصص اطفال در واقع در بردارنده‌ی نکات تندرستی کودک از زمان نوزادی تا بزرگ‌سالی آنها است. این بخش از پزشکی اساسا با تمام جنبه‌های رشد و پرورش کودک و شرایط او برای محقق شدن تمام ظرفیت‌هایش برای رشدی سالم تا بزرگسالی سروکار دارد.

سلامت کودکان در گذشته بخشی از طب بزرگ‌سالان بود که در قرن نوزده و ابتدای قرن بیستم به‌ عنوان رشته تخصصی در پزشکی در نظر گرفته شد؛ افزایش تدریجی آگاهی از آن‌که بیماری‌های کودکان با بزرگ‌سالان متفاوت است نقش عمده‌ای در تخصصی‌ شدن این رشته داشت. در این زمان بود که پزشکان فهمیدند واکنش‌های کودک به بیماری، دارو‌ها و محیط، بستگی زیادی به سن او دارد.

رشد کودک
توجه به مراحل رشد کودک و زیر نظر داشتن روند رشد او وظیفه‌ی والدین است اما در این میان مسائلی وجود دارد که تجزیه تحلیل آن از توان والدین خارج است و نیاز به یک مشاور و راهنما خصوصا در مواقع بیماری کودک دارند در نتیجه انتخاب یک متخصص اطفال از بدو تولد کودک یکی از مهمترین کارهای است که والدین باید انجام دهند.

پس از تولد نوزاد، موارد مهم برای بررسی و ثبت در پرونده‌ی کودک وجود دارد که می‌تواند در روند رشد او تاثیر به سزایی داشته باشد، تشکیل یک پرونده‌ی مدون در نزد یک پزشک اطفال والدین را قادر می‌سازد از فراز و فرود رشد و سلامت کودک خود به خوبی آگاه باشند.

برای نمونه، نوزاد باید از لحاظ سلامت و واکسیناسیون تحت نظر پزشک متخصص باشد. پس از آن نیز والدین با مجموعه‌ای از چالش‌های جدید مواجه هستند، چالش‌هایی مانند این‌که چه زمانی باید تغذیه با غذاهای جامد را شروع کرد و یا کودک به لحاظ بنیه به چه مکمل‌های غذایی نیاز دارد، این مسایل در هر کودک با توجه به ژنتیک و سلامت بدن متفاوت است، در نتیجه حضور یک متخصص اطفال در نقش یک مشاور الزامی است.

بیماری‌های کودکان
متاسفانه حتی سالم‌ترین کودکان هم بیمار می‌شوند. بد نیست با علائم و نشانه‌های بیماری‌های معمول در کودکان و نیز با درمان و روش‌های پیش‌گیری آن‌ها آشنا باشیم. مشکلات معدودی هستند که در دوران کودکی بسیار رایج‌ و حتی غیرقابل پیش‌گیری‌اند، مانند عفونت گوش‌ها یا ورم لوزه‌ها. اما مشکلات قابل پیش‌گیری‌ای نیز وجود دارند، مانند بیماری‌های عفونی جدی‌ که به‌طور معمول با مصون‌سازی و واکسیناسیون به موقع قابل پیش‌گیری هستند، اما همه ی اینها مستلزم وجود یک مشاور متخصص است.

کودکانی وجود دارند که با بعضی مشکلات جسمی متولد می‌شوند. مشکلات جسمی آشکار مانند: شکاف کام و لب‌ها که در هنگام تولد کاملا قابل مشاهده است و برخی مشکلات پنهان مانند: ناهنجاری‌های قلبی یا کلیوی که از همان بدو تولد نمی‌توان آن‌ها را فورا تشخیص داد. این نوع بیماری‌ها مراجعه به متخصص کودک و تحت نظر بودن او از لحاظ مشکلات سلامتی مادرزادی را حائز اهمیت می کند.

تخصص‌های پزشکی کودکان
متخصصین اطفال در رده‌های بالاتر ممکن است فوق تخصص یک رشته‌ی خاص را دنبال کنند که در درمان بیماری های خاص کودکان موثر است.

رشته‌های فوق تخصصی کودکان زیادی در دنیا وجود دارد که اختصاصا به مشکلات کودکان می پردازند. در حال حاضر در ایران تخصص های کودکان شامل بیماری‌های کلیه کودکان (نفرولوژی اطفال)، بیماری‌های خون اطفال، بیماری‌های عفونی کودکان، بیماری‌های قلب کودکان، بیماری‌های گوارش کودکان، بیماری‌های غدد و متابولیک کودکان، بیماری‌های ایمونولوژی و آلرژی کودکان، بیماری‌های روماتولوژی کودکان، بیماری‌های ریه کودکان، بیماری‌های اعصاب کودکان و رشته فوق تخصصی نوزادان است، هر یک از بیماری‌های خاص کودکان نیاز دارد که تحت نظر متخصص همان بیماری قرار گیرد.

با انتخاب یک متخصص اطفال خوب به رشد هر چه بهتر فرزندانمان کمک کنیم و آنها را برای داشتن بدنی سالم در آینده همراهی نماییم.
منبع: فرادید

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.