نحوه تشخیص پای پرانتزی، والدین توجه کنند
پای پرانتزی و پای ایکسشکل یکی از عارضههایی است که در برخی از کودکان دیده میشود.
پای پرانتزی و پای ایکسشکل یکی از عارضههایی است که در برخی از کودکان دیده میشود. خیلی از خانوادهها تصور میکنند در دوران نوزادی و کودکی، این انحنا طبیعی است و به آن توجه نمیکنند، این در حالی است که این مشکل در سنین بالا میتواند موجب ساییدگیهای استخوانی و آرتروز شود.
افرادی که پای آنها حالت ایکس دارد، به دلیل برخورد زانوها به یکدیگر، نمیتوانند به راحتی بدوند یا با سرعت راه بروند. البته این حالت تا سنین دو سالگی اصلا خطرناک نیست، خیلی از نوزادان در ابتدا پاهای پرانتزیشکل دارند و کمی که رشد میکنند پاها به شکل ایکس حالت میگیرد ولی اگر این حالت تا سنین بالاتر ادامه پیدا کند نگرانکننده خواهد بود.
اگر کودک شما تا سن ۹ سالگی هنوز به پای پرانتزی دچار باشد باید حتما برای رفع این عارضه به متخصص مراجعه کنید. برای بررسی وضعیت پاها، کودک باید در حالی که پاهای خود را جفت کرده است، بایستد و فرد دیگری روبهروی او قرار بگیرد. چنانچه بین قوزک داخلی پاها در زمان ایستادن به صورتی که پاها جفت شدهاند، حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر فاصله باشد، کودک به تغییر شکل پای ایکس مبتلاست. همچنین در صورتی که فاصله بین دو زانو زیاد باشد (بیش از ۱۰ سانتیمتر)، در چنین شرایطی پای کودک، دچار عارضه «پای پرانتزی» شدید است. چنانچه کودک به هرکدام از این اختلالها مبتلا باشد، والدین باید برای بررسی بیشتر، فرزندشان را نزد پزشک متخصص ارتوپدی ببرند.
درمان در سنین زیر 10 سال با استفاده از کفش مخصوص و زانوبند انجام میشود. اما بعد از 10 سالگی، درمان متفاوت است بهطوری که ممکن است پزشک در چنین شرایطی جراحی را برای کودک توصیه میکند.
منبع:
فرهیختگان
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼