۱۳۹۹۷۳
۵۳۹۳
۵۳۹۳

فواید خاک بازی کودکان، مریض نمیشه؟

ایجاد محیطی به کلی ضدعفونی شده و عاری از میکروب برای کودکان می تواند سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن آنان و مستعد شدنشان برای ابتلا به بیماری های مختلف شود.

ایجاد محیطی به کلی ضدعفونی شده و عاری از میکرب برای کودکان می‏تواند سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن آنان و مستعد شدنشان برای ابتلا به بیماری های مختلف شود.به گزارش نشریه نیوساینتیست، الگوی زندگی جدید و پیشرفت هایی که در حوزه پزشکی و تکنولوژی پدید آمده، هنجارهای رفتاری جدیدی را در جوامع به وجود آورده است. از جمله این هنجارها نوعی گرایش افراطی به سوی میکرب‏زدایی و ضدعفونی کردن محیط زیست است.

بازی یکی از ارکان مهم زندگی کودک است و کودکی که به هر طریقی از بازی کردن محروم شود، هرگز نمی تواند در زندگی آینده خود موفق و با اعتماد به نفس باشد. طبیعت بچه ها این گونه است که چیزهای زیادی را در محیط لمس کنند، چیزهایی را که ممکن است والدینشان آن ها را تنفرآور بدانند. اما بیماری های مسری از این جهت نیز خیلی نگران کننده هستند و وقتی کودکان مسائل بهداشتی را رعایت نمی کنند، والدین حق دارند که نگران فرزندانشان شوند.
اما آیا بازی در طبیعت مثلا خاک بازی برای کودکان مضر است؟
نظریه ای می گوید که وقتی بچه ها بیشتر در معرض باکتری و ویروس باشند، احتمال اینکه بیشتر به آلرژی و آسم و دیگر بیماری ها در دوران بزرگسالی خود دچار شوند، زیاد است. در واقع بچه هایی که خواهر یا برادر بزرگتر دارند که مراقب آن ها هستند، به نظر می رسد که کمتر دچار آلرژی می شوند. اما برخی دیگر هم معتقدند که وقتی بچه ها در معرض خاک و کثیفی قرار می گیرند، سیستم ایمنی آن ها با قرار گرفتن در معرض میکروب ها تقویت می شود، به طوری که بدن کودک می تواند یاد بگیرد که خود را سازگار کرده و کنترل کند. به این ترتیب می توان گفت که خاک بازی بچه ها به جهاتی مفید است و به جهاتی مضر می باشد.
می توانید به کودک خود یاد دهید، زمانی که با خاک بازی می کند، هرگز دست خود را به سمت صورت و یا دهان خود نبرد.
با این توصیفات چه کنیم؟آیا واقعا به کودکمان اجازه خاک بازی را ندهیم؟
در واقع این بسته به نظر خودتان دارد. می توانید به او یاد دهید، زمانی که با خاک بازی می کند، هرگز دست خود را به سمت صورت و یا دهان خود نبرد. همچنین پس از اتمام بازی به سرعت دست خود را با آب و صابون بشوید و مکانی که در آن بازی می کند باید عاری از هر گونه اشیای تیز و برنده باشد.یادآور می شویم که بازی یکی از ارکان مهم زندگی کودک است و کودکی که به هر طریقی از بازی کردن محروم شود، هرگز نمی تواند در زندگی آینده خود موفق و با اعتماد به نفس باشد.
با این تفاسیر به والدین اکیداً توصیه می کنیم که زمانی را برای گردش کودکان در طبیعت و بازی با آنها اختصاص دهید.

جدیدترین تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد گل و خاک به مانند سپری در برابر انگل ها و سموم عمل می کند و ورود مقداری از آن به سیستم گوارشی کودک علاوه بر بالابردن مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها مشکلی برای سیستم گوارشی ایجاد نمی کند. والدین نباید کودکان را از بازی با خاک، گل، آب و ماسه منع کنند بخش از تاثیر بازی‌ها کمک به رشد خلاقیت در کودکان است و در صورتی که والدین بتوانند محیطی را برای کودک فراهم کنند که خود از لوازمی که در اختیار دارد چیزی را خلق کند تاثیر زیادی در ایجاد خلاقیت و نوآوری کودک خواهند داشت.

نکته: استفاده از گل، خمیر بازی و ماسه مواد اولیه‌ای هستند که می‌تواند به پرورش خلاقیت در کودکان کمک کند. به راحتی می‌توان شرایط این نوع بازی‌ها را در داخل منزل برای کودکان.
در سال های اخیر انواع محصولات شیمیایی برای ضد عفونی محیط خانه و محیط کار به بازار آمده است. شامپوها و صابون های ضدعفونی کننده و باکتری کش رواج کامل یافته‏اند.

پرسشی که برای بسیاری از شهروندان در شهرهای مختلف مطرح است آن است که با وجود این همه بیماری های گوناگون که به وسیله باکتری ها و میکرب ها منتقل می‏شود، آیا انجام این گونه اقدامات پیشگیرانه شرط عقل نیست. و آیا راه دیگری برای مقابله با خطر ابتلا به بیماری ها وجود دارد.
مطالعات دانشمندان در سال های اخیر بیش از پیش این نکته را آشکار ساخته است که وسواس و اصرار افراد بر عاری نگه داشتن محیط زیست‏شان از هر نوع باکتری و میکرب، نتیجه‏ای معکوس به بار می‏آورد و بر میزان آسیب‏پذیری آنان در قبال انواع بیماری ها می‏افزاید.

یکی از بارزترین نمونه‏های این امر را می‏توان در کشورهای اروپایی و ژاپن و استرالیا مشاهده کرد که از حیث رعایت استانداردهای بهداشتی و ضدعفونی کردن محیط در تراز بالایی قرار دارند. در این کشورها بیماری آسم و انواع آلرژی های تازه رواج چشمگیری پیدا کرده است. اصرار بر ضد عفونی کردن بیش از حد محیط می‏تواند توانایی دفاعی بدن در برابر بیماری هایی مانند دیابت و آرتروز را از بین ببرد.

اگر نوزاد آدمی از همان ابتدا در محیطی عاری از هر نوع آلودگی قرار گیرد، درست در زمانی که سیستم ایمنی می‏باید از راه تجربه و سعی و خطا شکل بگیرد و تکامل پیدا کند، از کار باز می‏ایستد. سیستم ایمنی بدن نیز به همین ترتیب در غیاب مخاطرات سازنده، از رشد باز می‏ماند و از توانایی لازم برای مقابله با خطراتی که در محیط است، عاری می‏گردد.

در گزارش هفته ‏نامه علمی نیوساینتیست آمده است: محققانی که مدافع نظریه تازه هستند اکنون در تلاش روشن ساختن این نکته هستند که چه نوع محیط حاوی باکتری برای بدن مفید است و از کدام نوع محیط ها و باکتری ها باید پرهیز کرد. به اعتقاد برخی از این محققان بعضی از باکتری هایی که در خاک و آب موجود است اما در بدن ما یافت نمی‏شود و برای بدن مفیدند، می‏توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند. اما در محیط هایی جدید که ارتباط عامه با طبیعت قطع شده، کودکان با این گونه باکتری ها تماس برقرار نمی‏کنند و در نتیجه سیستم ایمنی بدنشان از توانایی لازم برای دفاع از خود برخوردار نمی‏شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.