وابستگی زیاد کودک به مادر، راه رهایی
دختری ۱۹ ماهه دارم که به شدت بهم وابسته است حتی تو جمع بچه ها نمیره و ازم دور هم نمیشه و بهم چسبیدس از بچه هایی که قبلا زدنش و اذیتش کردن هم به شدت می ترسه.
سوال مخاطب نینیبان: دختری ۱۹ ماهه دارم که به شدت بهم وابسته است حتی تو جمع بچه ها نمیره و ازم دور هم نمیشه و بهم چسبیدس از بچه هایی که قبلا زدنش و اذیتش کردن هم به شدت می ترسه خیلی عصبی میشم وقتی تو یه جمعی قرار می گیرم و می بینم که بچه من فقط اینجوره حتی تو خونه هم میگه از کنارم تکون نخور شبا اصلا خوب نمیخوابه و هی گریه میکنه نمی دونم دلیلش چیه و فکر میکنم چون یه مقدار لجبازی میکنه و سرش داد میکشم این داد کشیدنم باعث شده وابستگیش بیشتر شه ولی خب من تحملی دارم همش قهر میکنه.
پاسخ دکتر پرویز رزاقی، روانشناس خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس:
بهترین روش این است که بتوانید آرام آرام میزان وابستگی دخترتان را نسبت به خود کم کنید. مثلا فرزند خود را در موقعیتی قرار دهید که او با خودش و اسباب بازی هایش به تنهایی بازی کند. زمانی که فرزند شما در حال بازی یا استراحت کردن است شما وارد فضای روانی فرزندتان نشوید و او را از آن بازی خارج نکنید. شما نباید وقتی که فرزندتان در حال بازی است او را صدا کنید، قربان صدقه اش بروید و حواسش را از بازی کردن پرت کنید. این کار با توجه به مشکل فرزندتان رفتار درستی نیست. شما باید سعی کنید آرام آرام کارهایی را که برای فرزند خود انجام می دادید را دیگر برای او انجام ندهید. ممکن است در این مرحله به احتمال زیاد شما با خشم و گریه و پرخاشگری او مواجه شوید. حتما باید آستانه تحمل خود را بالا ببرید و صبور باشید و اجازه ندهید فرزند شما از طریق گریه کردن به خواسته اش دست پیدا کند. مثلا میزان خدماتی که به او می دهید را باید کم کنید. اگر فرزندتان به شما وابسته می شود و تماس جسمی پیدا می کند، زمان نگاه کردن تلویزیون، او را کنار خودتان بنشانید. همچنین باید به جای بغل کردن دست او را بگیرید، به جای این که غذا را در دهانش بگذارید آن را روی
میز گذاشته تا خودش بردارد، به جای بغل کردن و راه بردن، دست او را بگیرید و باهم پیاده راه بروید. در واقع انجام ندادن کار برای فرزند خود و واگذاری مسئولیت ها به تناسب سن او می تواند در حل این مشکل به شما کمک کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼