۱۵۷۸۷۶
۱۱۵۴
۱۱۵۴

پدر و مادر خوب بودن، قاعده اصلی چیست؟

تقریبا هیچ پدر و مادری وجود ندارد که خوبی و خوشبختی فرزندانشان را نخواهد و برای آن تلاش نکند.

تقریبا هیچ پدر و مادری وجود ندارد که خوبی و خوشبختی فرزندانشان را نخواهد و برای آن تلاش نکند. همانند تمامی امور زندگی، پدر و مادری یک فن و هنر و آموختنی است، ولی متاسفانه برخی از پدران و مادران حاضر نیستند برای عزیزان و نور چشمانشان که حتی حاضرند هستی خود را فدای آنان کنند چند ساعتی وقت بگذارند و این فن و هنر را بیاموزند. مقاله اصول اساسی پدر و مادری را یاد بگیریم؟! ارتباط شما را با کودکتان قوی تر خواهد کرد.
پدر و مادری همچون رانندگی مسئولیتی خطیر و دائمی است و یک لحظه غفلت کافی است تا عواقب ناگوار و در بسیاری از موارد غیرقابل جبرانی به وجود آید.

اصول اساسی آیین نامه پدر و مادری به قرار زیر است:
۱) برای آنها وقت صرف کنید
حتی اگر زمان بسیار مناسبی برای شماست، آنها را در درجه اول اولویت قرار دهید. اگر فرزندانتان خواستار توجه شما هستند آنها در آن زمان به شما نیاز دارند. کودکان در حال زندگی می کنند، به آنها نشان دهید که تمام وقت دنیا را دارید که به او اختصاص دهید. مسایل وچیزهای دیگر می توانند ده دقیقه صبر کنند ولی فرزندانتان نه. اینچنین نباشد که همه چیزمان را صرف فرزندانمان بکنیم، الا وقت خود را.(موریس سایتر). پس، اگر آب هم در دست دارید و می خواهید آن را به تشنه ای در حال مرگ برسانید آن را زمین بگذارید و اول به فرزندتان برسید (حتی ممکن است از شما خواسته باشد که فقط به او نگاه کنید).
۲) چند قاعده و مقررات انگشت شمار بگذارید
هر چه مقررات حاکم بیشتر باشد، کشمکش نیز بیشتر خواهد بود. مقررات و خط مرزهای مهم و اساسی عبارتند از:
گفتن حقیقت، مهربان بودن با دیگران، عدم انجام کارهای خطرناک
۳) آنها را بخندانید
هر روز برنامه ای ترتیب دهید که (حتی برای چند دقیقه) موجب خنده شما و آنها شود (داستان با بازی خنده دار و غیره…) یکی - دو ساعت مانده به زمان خواب بهترین زمان برای چنین برنامه ای خواهد بود.
۴) در یک لحظه چند تا کار را با هم انجام ندهید
زمانی که فرزندتان نیاز به توجه شما دارد (می خواهد داستان یا موضوعی را بیان کند، و یا با شما بازی کند و یا در درسهایش به او کمک کنید و…) سر تا پا گوش و چشم شوید. (نه اینکه مشغول آشپزی یا تماشای فوتبال باشید)
۵) قدر دانی و سپاسگزاری را به آنها بیاموزید
در هر موقعیت ممکن به آنها نشان دهید که بایستی سپاسگزار نعمتها و خوبی های دیگران بود و به زبان آورد (تشکراز همسر پس از صرف غذا، شکر خدا قبل یا بعد از غذا، تشکر از همدیگر در انجام حتی کارهای کوچک و…)
۶) اجازه ندهید جر و بحث های خواهران و برادران به برخورد فیزیکی بینجامد
ترتیبی اتخاذ نمایید که تا حد امکان از بروز تنش میان آنها جلوگیری شود و به آنها بیاموزید چگونه می توان با هم مختلف و متفاوت بود ولی در عین حال همکاری داشت و مشکلات را با هم حل کرد.
۷) سرزنش و توهین هرگز، تشویق و تحسین همیشه
هرگز شخصیت فرزندتان را زیر سوال نبرید (حتی به شوخی) ولی میتوانید عمل را زیر سوال ببرید (نه عامل را). همواره به دنبال موقعیتی بگردید که فرزندتان را (خصوصا با اشاره به عمل و رفتار مورد نظر) بدون اغراق، تشویق و تحسین کنید.
۸) توقع بیش از حد نداشته باشید
هر چه توقع شما از آنها کمتر باشد احتمال موفقیت آنها بیشتر خواهد بود و این مهمترین اصل برای افزایش اعتماد به نفس آنهاست.
۹) برای آنها لحظات خاطره انگیز بسازید
بر خلاف تصور عام، برای کودکان برقراری ارتباط احساسی عاطفی زیباترین و خاطره انگیزترین وقایع زندگی آنها خواهد بود. برای آنها یک نگاه و آغوش گرم بیش از هر چیز مادی دیگری خاطره می سازد.
۱۰) امر و نهی و محدودیت ها را به حد اقل برسانید
بایستی تمامی تمهیدات لازم برای ایمنی آنها را فراهم نمود و آنگاه آنها را آزاد گذاشت، نگران کثیفی، به هم ریختگی، آبرو و حیثیت (ساختگی و غیر واقعی) و… نباشید.
۱۱) داد و فریاد نکنید
با ترس و تهدید هیچ چیزی به طور اصولی اصلاح نخواهد شد، کودکان در آرامش و با کلامی مهربانانه، گوش شنوایی بیشتری دارند.
۱۲) عشق و محبت را بدون قید و شرط به آنها اهدا کنید
عشق و محبت با شرط و شروط (اگر، آنگاه، باید، چرا و…) عشق نیست معامله است. بایستی هر روز با کلام و رفتار، علاقه و محبت بدون قید و شرطمان را به آنها ارزانی کنیم.
۱۳) خودتان را فراموش نکنید
پدر و مادری که با هم روابطشان خوب و معنی دار نباشد بعید است که بتوانند وظایف پدر و مادری را درست انجام دهند. (هر چقدر هم که تلاش کنند و خود را فدا کنند باز هم نمی توانند. کودکان را بهانه ای برای نادیده گرفتن نیازهای خود و همسرتان نکنید. یک راننده خواب آلود، عصبی، نابینا، مست و منگ و… خوب رانندگی نکرده و به زودی تصادف خواهد کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.