۱۶۰۳۳۴
۱۳۳۰
۱۳۳۰

نشانه های بیش فعالی کودکان، خصوصیات ویژه‌ ای دارند؟

بچه های بیش فعال خصوصیات ویژه‌ای دارند که در اینجا درباره آنها توضیح داده می‌شود.

یک دقیقه آرام و قرار نداشتند. مدام با هم گلاویز می‌شدند. سر و صدای‌شان یک لحظه هم قطع نمی‌شد. کسی رغبت نداشت که به خانه آنها برود. همه فامیل فکر می‌کردند که این دو تا بچه بیش‌فعال هستند. هر کس می‌رسید توصیه‌ای به مادر و پدر خانواده می‌کرد تا اینکه پدر و مادر آنها تصمیم گرفتند که فرزندان‌شان را به مرکز مشاوره ببرند و سرانجام طبق نظر متخصص معلوم شد که فرزندان آنها بیش‌فعال نیستند و جنب و جوش آنها نشانه بیش‌فعالی نیست.

نشانه‌های عمومی‌ کودکان بیش‌فعال شامل چه چیزهایی است؟
-عدم اتمام به موقع تکالیف و وظایف
-بی‌توجهی به سخنان و تدریس معلم
-حواس‌پرتی در کارها و تکالیف مدرسه
-عدم تمرکز طولانی مدت
-خستگی زودرس در کارها و تکالیف
-حوصله دانش‌آموزان بیش‌فعال زودتر از بقیه سر می‌رود
-تغییر مداوم در فعالیت‌های مورد علاقه
-قطع سخنان معلم و دیگران در هنگام صحبت کردن
-عدم رعایت نوبت در کلاس و در محیط‌های بیرون از منزل
-دویدن دائم و راه رفتن‌های بی‌اجازه در کلاس و خانه
-انجام کارهای خطرناک در مدرسه و خانه بدون توجه به عواقب آنها

بچه های بیش فعال خصوصیات ویژه‌ای دارند که در زیر درباره آنها توضیح داده می‌شود:
۱- عموما بچه‌هایی بیقرار و ناآرام هستند که هیچگاه در یک جا به شکل ثابت نمی‌نشینند و دائم در حال راه رفتن هستند که این مشکلات در مدرسه نمود بیشتری پیدا می‌کند چراکه موجب برهم زدن نظم کلاس شده و یا دائما بر روی صندلی خود در حال تحرک هستند. اصطلاحی که معمولا در مورد این گروه از بچه‌ها به کار می‌برند این است که گویا موتوری به پای این کودکان وصل شده که از ابتدای روز تا اواخر شب دائم روشن بوده و خاموشی ندارد.
۲-تکانشگر هستند. یعنی بدون فکر کردن دست به عمل می‌زنند و معمولا از کرده خود پشیمان نمی‌شوند و با جرات بیشتری کارهای‌شان را انجام می‌دهند.
۳-بی‌توجه هستند و در حفظ توجه خود ناتوان.کودکان بیش‌فعال از نوع کم‌توجه کودکانی هستند که دائما در حال رویا‌پردازی بوده و این موجب عدم تمرکز در این کودکان می‌شود که این مشکل هم در مدرسه بیشتر خود را نشان می‌دهد. این کودکان علاقه‌ای به انجام تکالیفی که نیاز به دقت زیادی دارد، نداشته و برای درس خواندن مشکل دارند و در اکثر مواقع ممکن است به دلیل عدم تمرکز و توجه کلماتی را که نوشتن آن را هم بلد است جا بندازند.

بچه‌های بیش‌فعال به چند دسته تقسیم می‌شوند؟
این اختلال به سه نوع نقص توجه تکانشی و نوع مرکب تقسیم می‌شود.
۱-نوع نقص توجه در ادامه دادن و حفظ توجه مشکل دارند و در تکالیف مدرسه بی‌دقت هستند.
۲-نوع تکانشی از بی‌قراری و ناآرامی‌ و دویدن بیش از حد بالا و پایین رنج می‌برند. زیاد صحبت کردن نیز از علائم دیگر آنان است.
۳-نوع آخر که نوع مرکب است ترکیبی از علائم اول و دوم است که هم در توجه کردن مشکل دارند و هم کنترل تکانش در آنها بسیار دشوار است.

از چندسالگی می‌توانیم این تشخیص را بگذاریم؟
تشخیص این اختلال از سه سالگی به بعد و معمولا در محیط مدرسه و توسط معلم عنوان می‌شود که پس از بررسی‌های انجام شده توسط روان‌پزشک و روان‌شناس بالینی از طریق آزمون‌ها و مشاهدات رفتاری تشخیص بیش‌فعالی و نوع آن گذاشته می‌شود.

بیش‌فعالی به چه دلیلی ایجاد می‌شود؟
از نظر سبب‌شناسی عامل اصلی ناشناخته است اما عوامل متعدد ژنتیکی، صدمات مغزی، عوامل عصبی شیمیایی فیزیولوژیکی و اجتماعی -روان‌شناختی دیده می‌شود.

چه درمان‌هایی برای اختلال بیش‌فعالی-نقص توجه وجود دارد؟
در درمان این اختلال دارو درمانی تاثیر فوق‌العاده اما کوتاه‌مدتی بر علائم رفتاری این بچه‌ها دارد. به همین دلیل در کنار این درمان دارویی از مداخلات روان‌شناختی نیز استفاده می‌شود.

روش‌های موثر رفتار با بچه بیش‌فعال چیست؟
۱- حساسیت زیاد به خرج ندادن
به بیش‌فعالی فرزند خود حساسیت فراوان نشان ندهید، زیرا احتمال دارد برای جلب‌توجه باشد.حساسیت زیاد نسبت به این بچه‌ها در بیشتر مواقع باعث می‌شود آنها رفتار مخرب خود را بیش از پیش ادامه دهند بدون اینکه آن را اصلاح کنند.
۲- آرام نگه داشتن محیط خانه
با روش‌هایی هر چند کوتاه مدت خانه را آرام نگه دارید. چون کودکان بیش‌فعال در محیط پرسروصدا و شلوغ، تحریک‌پذیری بیشتری دارند.
۳- تمرکز بچه بیش‌فعال را در خانه به هم نزنید
زمانی که فرزند بیش‌فعال شما در خانه مشغول انجام تکلیف مدرسه است با او حرف نزنید، رفت و آمدها را محدودتر کنید و صدای تلویزیون و سایر وسایل صوتی را کم کنید به دلیل اینکه دانش‌آموزان بیش‌فعال زود و با هرگونه محرک بیرونی تمرکز خود را از دست می‌دهند.
۴- برای کارها و وظایف او برنامه‌ریزی کوتاه مدت انجام دهید.
به او برنامه‌ریزی در کارها را یاد بدهید و کمکش کنید تا برنامه‌ روزانه برای خودش بنویسد تا تکالیف او مشخص شود. تعداد کارهای کمی ‌در زمان مشخص از او بخواهید. برخی از دانش‌آموزان بیش‌فعال در مدرسه و خانه کارهای متنوع و زیادی انجام می‌دهند. این کار درست نیست. دانش‌آموزان بیش‌فعال باید در هر زمان تعداد کارهای محدودتری انجام دهند.

بازی‌های موثر برای حفظ و افزایش توجه فرزند بیش‌فعال
۱-بازی رادار
از او بخواهید «رادار» خود را روی شما قفل کند و چند لحظه از نظر دور نسازد. این مدت زمان را در بازی‌های بعدی افزایش دهید و در قبال انجام درست این بازی به فرزند خود پاداش مورد علاقه‌اش را بدهید.
۲- بازی نگاهتو برنگردون
نگاه خود را به چشمان او بدوزید و بگویید می‌خواهیم ببینیم چه کسی بیشتر مقاومت می‌کند و نگاهش را دیرتر برمی‌گرداند. مثل بازی قبلی مدت زمان انجام این بازی را کم کم بیشتر کنید.
۳- بازی حواس‌پرت کردن
هنگامی‌ که مشغول انجام دادن تکالیف مدرسه است، به او بگویید می‌خواهم حواست را پرت کنم. مقاومت کن تا حواست پرت نشود.
-نکته مهم: تشویق کردن فراموش نشود
درصورتی‌که احساس کردید با راهکارهای گفته‌شده، فعالیت‌های اضافی او کم و تمرکزش بیشتر شد، فرزند بیش‌فعال خود را به صورت کلامی ‌و غیرکلامی‌ و دادن پاداش‌هایی که به مذاق او خوشایند باشد تشویق کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.