دندان های شیری در کودکان، طریقه مراقبت
دندانهای شیری شامل ۲۰عدد دندان میباشند که معمولاً در ۵ الی ۶ ماهگی درمیآیند و از سنین شش و...
دندانهای شیری شامل ۲۰عدد دندان میباشند که معمولاً در ۵ الی ۶ ماهگی درمیآیند و از سنین شش ، هفتسالگی شروع به افتادن میکنند و دندانهای دائمی جانشین آنها میشود. تکامل دندانهای شیری دوره جنینی شروع میگردد و بعد از تولد تا دو سال و نیم کامل میشوند. تعداد دندانهای شیری ده عدد در هر فک و به شکل قرینه است.
دندانهای شیری نیز مانند دندانهای دائمی نیاز به مراقبت و رسیدگی دارند . برای بررسی دندانهای شیری کودکان حتماً از مشاوره و راهنمایی متخصصین دندانپزشکی اطفال استفاده کنید.
- استفاده از شیر، آبقند و مواد غذایی شیرین باعث تسریع رشد باکتریهای دهان میگردد بهتر است پس از شیردهی دهان کودک را با آب تمیز بشویید.
- مسواکهای انگشتی برای کودکان زیر یک سال میتواند به سلامت دندانهای آنها کمک کند.
عوارض باقی ماندن دندان شیری
- پس از یکسالگی طریقه صحیح مسواک زدن را به کودکتان آموزش دهید.
-زمان مصرف قطره آهن دقت بیشتری داشته باشید تا روی دندانهای کودک نریزد زیرا قطره آهن باعث سیاه شدن دندانهای کودک میگردد.
-در نوزادان پس از تغذیه او با شیر سطح دندانهای او را با آب و دستمال پاک کنید.
- مصرف خودسرانه داروهای مسکن و ژلهای بیحس کنند برای کاهش درد دندان را فراموش کنید.
- برای کاهش درد دندان میتوانید از دندانگیر استفاده کنید.
-کودک میبایست دندانهای شیری را تا 12 سالگی در دهان خود داشته باشد پس مراقبتهای دندانی را از ابتدای رویش دندانهای شیری آغاز کنید.
از 5 سالگی به بعد دندان ها شروع به افتادن می کنند. در بعضی از کودکان این اتفاق زود تر می افتد و در بعضی دیگر دیر تر. نکته مهم این است که دندان های دائمی سرجای طبیعی خودشان قرار بگیرند. در نتیجه 6 ماه دیر افتادن یا 6 ماه زود افتادن دندان مهم نیست. مهم ترین نکته این است اگر دندان سرجای اصلی خود در نیاید ممکن است به صورت کج در بیاید. دندان های دائمی باید زیر دندان های شیری در بیایند.
اگر به این حالت نباشد دندان های دائمی در سمت داخل دندان های شیری درمی آیند و آن هنگام است که مادر متوجه می شود دندان ها سرجای خودشان در نیامده اند. اگر این حالت به وجود بیاید دندان شیری لق نمی شود و با فشاری که همیشه به سمت بالا وارد می کنند ریشه دندان تحلیل می رود یعنی عملا ریشه ای برای دندان باقی نمی ماند. توصیه می شود حتما به دندانپزشک مراجعه کنند چون با گرفتن عکس بزرگ از دندان مشخص می شود که دندان سر جای اصلی خود قرار گرفته است یا نه؟ اگر دندان سرجای اصلی خود نباشد و آن را به موقع بکشند سرجای خود برمی گردد، ولی اگر رویش دندان های شیری تمام شده باشد دندان سر جای خود برنمی گردد، یعنی عمل بیرون آمدن دندان شیری و رویش دندان سر جای اصلی همزمان با هم انجام نمی شود. وقتی رویش دندان تمام شود با کشیدن دندان آن هرگز سرجای اصلی خود قرار نمی گیرد.
منبع:
زندگی آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼