۱۶۲۸۵۷
۴۲۰۳
۴۲۰۳

درمان سوء تغذیه کودکان، نظر طب سنتی

منظور از فقر غذایی کاهش شدید در مصرف ویتامین، مواد مغذی و انرژی است.

منظور از فقر غذایی کاهش شدید در مصرف ویتامین، مواد مغذی و انرژی است. در انسان، فقر غذایی طولانی مدت (به مدت یک تا دو سال) سبب آسیب دیدگی دائمی اندام‌های بدن و در نهایت منجر به مرگ می‌شود. افرادی که دچار فقر غذایی هستند، چربی و بافت ماهیچه‌ای بدن‌شان تحلیل می‌رود و لاغر می‌شوند؛ چون بدن چربی‌ها و ماهیچه را تبدیل به انرژی مورد نیاز خود می‌کند. داشتن پوستی خشک و رنگ پریده بیانگر این لاغر شدن است.
کمبود ویتامین‏هاى گروه ب- کمپلکس، یکى از شکل‏هاى معروف فقر غذایى است که در سرتاسر دنیا دیده مى‏شود و چون انواع ویتامین‏هاى B معمولاً به طور یکسان در مواد غذایى مختلف وجود دارند، بنابراین غالباً در مواد غذایى فقیر از نظر ویتامین B، کمبود تعدادى از این ویتامین‏ها مطرح است و نه کمبود یکى از آنها.

علت فقر غذایی
علت این بیماری تغذیه نامناسب است. فقر غذایی، نوع شدیدی از سوء تغذیه است.

درمان فقر غذایی
در درمان کودکان به روش طب سنتی برای بهبود فقر غذایی و رفع کمبود ویتامین‌های آنها استفاده از «انگور» نتایج بسیار خوبی داده است.
«انگور سفید» از «انگور سیاه» ارزنده‏تر است. انگوری که دو یا سه روز از چیدنش گذشته باشد بهتر از انگور تازه چیده شده است. در مزاج انگور نیز باید گفت پوسته انگور سرد و خشک و دیرهضم است. مغزش گرم و تر، دانه‏اش سرد و خشک است.
خاصیت آن هم چنین است : انگور تازه چیده بادآور است. اگر آن را آویزان کنند تا پوستش خوب پژمرده شود، غذاى خوبی است و معده را توان می‌بخشد و در کم‏زیانى با انجیر برابر است. هرچند ارزش غذایی انجیر از انگور بیشتر است. انگور رسیده از انگور نارسیده کم‏زیان‏تر است. خود انگور نیز از آب انگور مغذی‏تر است؛ اما اثر آب آن زودتر است.

لاغری مفرط
لاغری مفرط یعنی کم بودن وزن بدن نسبت به سن و قد؛ و ممکن است ناشی از عارضه‌ای غیرعادی در بدن باشد. از این رو، برقراری تعادل واقعی بین وزن و قد باید مورد توجه قرار گیرد.

علت لاغری مفرط
یکی از دلایل مهم لاغری مفرط، سوء تغذیه و استفاده از غذاهایی است که فاقد مواد مورد نیاز بدن هستند. وجود برخی بیماری‌ها مانند ضعف هاضمه یا وجود کرم در بدن نیز باعث لاغری و کاهش وزن می‌شود.

درمان لاغری مفرط
برای درمان لاغری مفرط در کودکان اگر ۵ تا ۶ گرم از «ریشه گیاه چیل» را به آنها بخورانید برای درمان این بیماری مفید است.

ضعف بدن
ضعف بدن و خستگی، حالتی است که فرد احساس بی‌حالی، کسالت، خستگی زودرس، میل شدید به استراحت و خوابیدن، شادابی کم و یأس و ناامیدی دارد.

علت ضعف بدن
هر مسئله استرس‌زا به‌خصوص اگر بر روی اشتها و خواب کودک تأثیر بگذارد، می‌تواند تا مدتی در او ضعف و بی‌حالی ایجاد کند. همچنین عفونت‌ها نیز چون قوای جسمی او را تحلیل می‌برند، ممکن است مدت قابل‌توجهی ضعف ایجاد کنند. بنابراین برخی از دلایل ضعف در کودکان می‌تواند بی‌اشتهایی، بی‌خوابی، عفونت و افسردگی باشد.

درمان ضعف بدن
در طب سنتی ، «انگور» در رفع ضعف مفرط بدن کودکان نتایج بسیار مطلوبی نشان داده است.
«انگور سفید» از «انگور سیاه» ارزنده‏تر است. انگوری که دو یا سه روز از چیدنش گذشته باشد بهتر از انگور تازه چیده شده است. در مزاج انگور نیز باید گفت: پوسته انگور سرد و خشک و دیرهضم است. مغزش گرم و تر، دانه‏اش سرد و خشک است.
خاصیت آن هم چنین است: انگور تازه چیده بادآور است. اگر آن را آویزان کنند تا پوستش خوب پژمرده شود، غذاى خوبی است و معده را توان می‌بخشد و در کم‏زیانى با انجیر برابر است. هرچند ارزش غذایی انجیر از انگور بیشتر است. انگور رسیده از انگور نارسیده کم‏زیان‏تر است. خود انگور نیز از آب انگور مغذی‏تر است؛ اما اثر آب آن زودتر است.
راه دیگر درمان ضعیفی کودکان و ضعیف البنیه بودن آنها این است که سینه و شکم کودک را هر روز با «روغن ماهى» خوب ماساژ دهید و کمى «روغن ماهى» را نیز با «عسل» مخلوط کرده و به او بخورانید. همچنین می‌توانید «ریشه‏ کاسنى» را نیم‌کوب کرده و خوب بجوشانید، سپس آب آن را صاف کرده و هم‏وزن آب، «شکر» اضافه کنید و روى آتش ملایم جوشانده و پس از سرد شدن در شیشه‏اى سربسته بریزید و درب آن را محکم ببندید و در جایى خنک نگهدارید. آنگاه هر روز ناشتا دو قاشق غذاخورى از آن را به طفل بخورانید و یا اینکه «عرق کاسنى» را با «شکر» شیرین کرده و به طفل بدهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.