۱۶۳۷۶۸
۱۳۵۶
۱۳۵۶

آموزش بلوغ به کودکان، چطور شروع کنیم؟

آموزش بلوغ به نوجوانان و مسائل مرتبط با آن یکی از مهمترین مسائلی است که والدین با آن رو به رو هستند چون عملاً صحبت کردن در خصوص مسائل جنسی و بلوغ بسیار سخت است.

آموزش بلوغ به نوجوانان و مسائل مرتبط با آن یکی از مهمترین مسائلی است که والدین با آن رو به رو هستند چون عملاً صحبت کردن در خصوص مسائل جنسی و بلوغ بسیار سخت است.
اما چطور آموزش بلوغ به نوجوانان را شروع کنیم و در این مورد با فرزندمان صحبت کنیم؟

دوره بلوغ با برخی تغییرات رفتاری در نوجوانان همراه است . مثلا نوجوان ترجیح می دهد بیشتر وقتش را با دوستانش بگذراند ، از خانواده اندکی فاصله می گیرد و تمایل به اجتماعی شدن دارد . تمایلات جنسی و علاقه به نوعی برقراری ارتباط با جنس مخالف در او پیدا می شود .
در این دوره جنس مخالفش را می شناسد و می خواهد برای او جذابیت های خاصی داشته باشد . علایق و نگرش های جدیدی پیدا می کند . ممکن است به حوزه هایی مانند ادبیات ، ورزش و موضوعاتی که قبلا خیلی به آنها توجه نداشته علاقه پیدا کند .
به اخلاقیات توجه می کند ، تفکرش انتزاعی می شود و به مفاهیمی که در پس ظاهر موضوعات وجود دارد بیشتر فکر می کند به نظر می رسد در دوره بلوغ باید تغییرات جسمی و روانی به نحوی با هم هماهنگ باشند . ایجاد تغییرات جسمی بلوغ در کودکی که هنوز از نظر فکری و شناتی برای دوره نوجوانی و بلوغ آمادگی پیدا نکرده ممکن است مشکلاتی برای او و خانواده اش ایجاد کند .
به عنوان مثال یک کودک ۷ ساله که هنوز به رشد شناختی و اجتماعی خاصی نرسیده ، هنوز تفکرش حالت انتزاعی پیدا نکرده است ، خیلی از استدلال هایش رشد کافی پیدا نکرده و از نظر فکری آمادگی بلوغ را ندارد اگر از نظر جسمی تغییراتی در او رخ دهد این عدم تطابق ممکن است مشکلاتی را به وجود بیارود .
همه این موارد به اهمیت آموزش بلوغ به نوجوانان رنگ بیشتری می دهد و از طرفی چون خانواده هنوز آمادگی پذیرش این موضوع را ندارد ، انتظار دارد بلوغ فرزندش چند سال دیگر اتفاق بیفتد و می داند فرزندش از نظر فکری و شناختی هنوز آمادگی این تغییرات را ندارد و ممکن است دچار نگرانی شود .
در این شرایط لازم است برای به تاخیر انداختن تغییرات فیزیولوژیک از متخصصان غدد کمک گرفت . همچنین مادر اگر فکر می کند فرزندش از نظر شناختی در وضعیتی است که آمادگی لازم را دارد باید اطلاعاتی درباره بلوغ به فرزندش بدهد . ارائه این اطلاعات حتما باید به صورتی باشد که اول از فرزندش سوال کند و ببیند چقدر در این زمینه اطلاعات دارد ، بعد اگر این اطلاعات صحیح است آن را تایید و اگر غلط است اصلاح کند . بهتر است این اطلاعات از طریق پدر و مادر و توسط جنس موافق به فرزندان داده شود یعنی مادر با دخترو پدر با پسر در این باره صحبت کند .
اگر پدر و مادر به دلیل ترس ، اضطراب ، خجالت یا اینکه فکر می کند با صحبت کردن درباره این مسایل حرمت بین او و فرزندش از بین می رود ، اطلاعات لازم را به فرزندش ندهد ممکن است او از جاهای دیگر اطلاعات به دست بیاورد . در اینصورت احتمال دارد اطلاعات غلط یا خیلی زیاد باشد و ایجاد نگرانی کند . بنابراین بهتر است والدین پیشقدم شوند و اطلاعات و توضیحاتی درباره جنس مخالف ، رفتارهای جنسی و علایم بلوغ به فرزندشان بدهند .
بلوغ تغییرات گسترده ای در حوزه جسمی ، روانی و رفتاری در بچه های ۱۰ تا ۱۸ ساله ایجاد می کند و ممکن است برای والدین پذیرش این موضوع که فرزندشان از یک مرحله وارد مرحله دیگر می شود سخت باشد پس آموزش بلوغ به نوجوانان را جدی بگیرید .
والدین باید بپذیرند کودک بزرگ می شود ، رشد می کند ، به مرحله ای می رسد که از حالت کودکی بیرون می آید . همچنین اگر والدین خودشان از دوران بلوغ تجربه بدی داشته باشند ممکن است هنگام بلوغ فرزندشان احساس خوبی نداشته باشند . در حالیکه بلوغ یک پدیده کاملا طبیعی است که باید اتفاق بیفتد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.