مصرف ژله در کودکان، ضرر داره؟
کبد چرب امروزه شیوع زیادی پیدا کرده و بروز آن در کودکان یک اخطار جدی است.
ارمغان سادات کیهانمهر درباره راههای پیشگیری از کبد چرب در کودکان اظهار کرد: کبد چرب امروزه شیوع زیادی پیدا کرده و بروز آن در کودکان یک اخطار جدی است.
وی افزود: شیوع کبد چرب در کودکان چاق نسبت به کودکان با وزن طبیعی، بالاتر است؛ اصلاح سبک زندگی به بهبود این بیماری کمک میکند. خوردن آب سرد ناشتا در بروز کبد چرب بسیار موثر است.
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: پرهیز از مصرف فست فود, پرهیز از مصرف غذاهای بسیار چرب, پرهیز از نوشیدن آب بین غذا, پرهیز از تند خوردن, پرهیز از درهمخوری, پرهیز از خوردن آب یخ (خصوصا در فصول سرد و ابتدای صبح) از راههای پیشگیری از بروز کبد چرب در کودکان است. خوردن بیش از حد ژله و بستنی موجب بروز کبد چرب در کودکان میشود
کیهانمهر خاطرنشان کرد: مصرف موادی مانند ژله، بستنی، تنقلات حاوی مواد نگهدارنده و رنگی میتواند باعث بروز کبد چرب در کودکان شود و مصرف بیشتر مقویات کبد مانند انار، به، سیب، زرشک و دارچین در قالب میوه، غذا و تنقلات, مصرف بیشتر نخود در غذاها نیز از کبد چرب در کودکان جلوگیری میکند.
وی یادآور شد: مصرف تنقلاتی مانند مویز، نخودچی، فندق، بادام, مصرف سکنجبین ملس نیز برای سلامت کبد بسیار مفید است, با تقویت کبد میتوان از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد.
مصرف ژله نباید به گونه ای باشد که در کودکان احساس گرسنگی را رفع کند چرا که آن وقت آن ها از مصرف میوه و سبزیجات پرهیز خواهند کرد و ژله را جایگزین مواد غذایی مفید خواهند کرد. بنابراین مصرف ژله به هنگام و به اندازه در کودکان حائز اهمیت است .
در صورتی که مصرف ژله تنها در مهمانیها، موردی و هفتهای یکی-دوبار باشد، مشکلی ندارد؛ اما اگر مصرف آن عادت شود، جای بخشی از وعدههای غذا را خواهد گرفت و منجر به کم اشتهایی خواهد شد.
کودکان نباید زیاد ژله و پاستیل مصرف کنند، زیرا ارزش غذایی ژله بالا نیست و نمیتواند جایگزین وعدههای اصلی غذا باشد و معمولا از آن به عنوان دسر و میان وعده استفاده میشود.
تا حرف ژلاتین میشود همه یاد ژله میافتند و خواصی که برای استخوانسازی دارد. ظاهرا ژله حاوی کلسیم، آهن، سدیم و پتاسیم است و منبع خوبی برای تامین ریزمغذیها محسوب میشود. اما پودر ژلههای آماده حاوی مقداری شکر، رنگ و اسانس هستند و به همین دلیل در تهیه آنها باید دقت کنید.
مصرف بی رویه پاستیل به خاطر وجود رنگ و شکر و دیگر مواد افزودنی می تواند اشتها را کور کرده و موجب سوء تغذیه شود.
اگر خواستید با پودرهای آماده، ژله درست کنید به هیچ وجه به آن شکر اضافه نکنید. حواستان باشد ژله برای کودکان زیر سه سال ممنوع است.
والدین باید مانع مصرف زیاد این ماده غذایی در کودکان خود بویژه پیش از غذای اصلی شوند؛ چرا که ژله میل به غذا را کاهش میدهد.
ضمن آنکه افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا مشکلات گوارشی حاد هم بهتر است در مورد خوردن ژله احتیاط کنند. همچنین مصرف ژله های آماده در افراد مبتلا به بیش فعالی و دیابت نیز توصیه نمی شود. ارزش غذایی ژله بالا نیست و نباید جایگزین وعدههای اصلی غذا باشد و معمولا از آن به عنوان دسر و میان وعده استفاده میشود.
در صورتی که مصرف ژله تنها در مهمانیها، موردی و هفتهای یکی - دو بار باشد، مشکلی ندارد. اما اگر مصرف این ماده غذایی عادت شود، جای بخشی از وعدههای غذا را خواهد گرفت و منجر به کم اشتهایی خواهد شد.
ژله های آماده موجود در بازار که با رنگها و طعم های مختلف عرضه می شوند، از نظر تغذیه ای مناسب کودکان نیستند زیرا در بروز حساسیت در آنها نقش دارند و ممکن است در برخی از بچهها که زمینه آلرژی دارند، باعث بروز حساسیت به صورت خسخس سینه یا کهیر شوند.
در هنگام خرید ژله باید به نشان استاندارد و کد بهداشتی آن توجه کرد زیرا این احتمال وجود دارد که در انواع تقلبی مواد اولیه با کیفیت به کار نرود که نمونه آن استفاده از رنگهای غیر مجاز برای تغییر رنگ پودرهای ژله است.
منبع:
تسنیم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼