۱۶۵۳۴۴
۱۹۵۷
۱۹۵۷

رشد ذهنی کودک، پانزده ماهگی تا دوسالگی

کودک نوپای شما اجزای بدن خود و برخی چیزهای داخل کتاب را می‌شناسد، می‌تواند صدای حیوانات را درآورد، و اگر از او خواسته شود سعی می‌کند لباس‌هایش را درآورد.

رشد ذهنی در ۱۵ ماهگی
کودک نوپای شما اجزای بدن خود و برخی چیزهای داخل کتاب را می‌شناسد، می‌تواند صدای حیوانات را درآورد، و اگر از او خواسته شود سعی می‌کند لباس‌هایش را درآورد. او اشیای ساده را حمل می‌کند و برای شما می‌آورد. او مفهوم «گربه‌ای بودن» را درک کرده است، یعنی می‌داند که عکس گربه، گربه اسباب بازی و گربه واقعی، همگی گربه‌اند. کودک چگونه می‌آموزد که خودش لباس بپوشد را نیز بخوانید.
در این مرحله
- وظایف کوچک و ساده‌ای را برای تحریک ماجراجویی و حس کامیابی به او محول کنید. او را تشویق کنید تا در انجام کارهای کوچک روزانه مثل مرتب کردن و گذاشتن وسایل در جای‌شان، به شما کمک کند.
- به او کمک کنید تا با کنار هم گذاشتن سه یا چهار کلمه جملات ساده‌ای بسازد.
- مفهوم مالکیت را به او بشناسانید،‌مثل «اون توپ محیاست، او توپ مال توئه».

در او احساس موفقیت ایجاد کنید
اجازه دهید تا جایی که می‌تواند به شما کمک کند. وظایف ساده‌ای مثل مرتب کردن کاملاً در حد توانایی کودک شما هست و احساس غرور او را تقویت می‌کند.

پیشنهاد میکنم راز داشتن فرزندان باهوش را نیز بخوانید
رشد ذهنی در ۱۸ ماهگی
کودک نوپای شما چند شکل روی یک صفحه را تشخیص می‌دهد و اگر نام آن‌ها را ببرید به آن‌ها اشاره می‌کند. ممکن است تلاش کند برخی از کارهای کوچک را انجام دهد، و سعی می‌کند کارهای شما را تقلید کند. او می‌تواند درخواست‌هایی را که نیازمند ارزیابی و حافظه است انجام دهد، مثلاً «برو خرس عروسکی‌ات را برایم بیاور».
در این مرحله
- رشد زبانی بستگی به حافظه و ادراک دارد. یادگیری او را از طریق تکرار تشویق کنید و در وضعیت‌های مختلف از ابتدا تا انتها با او صحبت کنید «حالا او کجاست؟ در حمام. بله اینجاست بَرِش دار».
- او را با ضمایر ملکی آشنا کنید. «دستمو بگیر، دستتو بده».
-کودک خود را با استفاده از یک تابلو شکل ساده با شکل‌ها آشنا کنید.
از تکرار برای یادگیری بهره بگیرید
وقتی کاری انجام می‌دهید برخی عبارات کلیدی را بارها برای کودک تکرار کنید. «محیا یک سیب دارد. بله، محیا یک سیب دارد.»

رشد ذهنی در ۲۱ ماهگی
کودک نوپای شما می‌تواند درخواست غذا، نوشیدنی، اسباب بازی ، و رفتن به دست‌شویی کند. او می‌تواند چند درخواست ساده را برای شما انجام دهد و کم کم درخواست‌های پیچیده‌تر را نیز می‌فهمد، مثل «لطفاً بُرِس سرت را از حمام بیاور». او ممکن است برای جلب توجه شما، دستتان را بگیرد یا کارهای دیگری بکند.
در این مرحله
- خصوصیات همه چیز را شرح دهید. مثلاً پرنده‌ها و هواپیماها پرواز می‌کنند، چسب چسبنده است، خز نرم است، توپ گرد است و می‌غلتد، آجرهای اسباب بازی گوشه دارند و نمی‌غلتند.
- رنگ تمام اشیاء را بگویید.
- او را با مفاهیم متضاد مانند زبر و نرم آشنا کنید.

- شروع به استفاده از اعداد کنید. ابتدا با انگشتان خود نشان دهید و سپس از انگشتان کودکتان استفاده کنید.

خواص اشیاء را شرح دهید
هنگامی که چیزی را به کودکتان نشان می‌دهید، به او بگویید سفت است یا نرم، رنگ آن را بگویید، اگر صدا دارد صدای آن را درآورید، و …
رشد ذهنی در ۲ سالگی
گنجینه لغات نام‌ها و اشیا در ذهن کودک شما به سرعت در حال افزایش است. او می‌تواند خصوصیات اشیای آشنا را شرح دهد و آن‌ها را شناسایی کند. او می‌تواند فرمان‌های پیچیده را اجرا کند و می‌تواند چیزی را که قبلاً با آن بازی کرده است، پیدا کند. او بدون وقفه صحبت و گاهی پرسش می‌کند.
در این مرحله
- به او نشان دهید چگونه از ابزار ساده‌ای مثل بیل‌چه یا چکش استفاده کند.
- کودک خود را به سایر بچه‌ها معرفی کنید ولی مجبورش نکنید با آن‌ها بازی کند.
- مداد و لوازم نقاشی به او بدهید و او را تشویق کنید نقاشی بکشد.
- داستان‌های طولانی‌تر و پیچیده‌تر و قصه‌های خیالی برایش بخوانید.
هوش سه‌بعدی او را تحریک کنید
برای او اسباب بازی ها یا جعبه‌هایی که برای قرار دادن شکل‌های مختلف در شکاف‌های مخصوص طراحی می‌شود تهیه کنید و به او کمک کنید تا مکعب‌ها، مستطیل‌ها، و مربع‌ها را در محل درست خود قرار دهد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.