۱۶۵۸۵۶
۲۱۸۷
۲۱۸۷

گلو درد کودکان، علل شایع

یکی از بیماری‌های شایع در کودکان گلودرد است که کودکان به خاطر سوزش در گلو از خوردن غذا امتناع می‌کنند.

یکی از بیماری‌های شایع در کودکان گلودرد است که کودکان به خاطر سوزش در گلو از خوردن غذا امتناع می‌کنند. گلودرد باعث التهاب در ناحیه حلق می‌شود و هنگام خوردن غذاهای شور یا ترش در گلوی کودک حالت سوزش به وجود می‌آورد که این مسئله می‌تواند برای کودک آزار دهنده باشد. کودکانی که صحبت می‌کنند، از درد در پشت گلویشان، مخصوصا در هنگام بلع، شکایت دارند. در نوزادان یا کودکانی که صحبت نمی‌کنند، علائم مشخص نیست و شامل بی قراری کودک، مشکل در تغذیه دهانی و گریه کردن در هنگام تغذیه است. گلودرد در کودکان اغلب با فارنژیت اشتباه می‌شود، اما از نظر تخصصی فارنژیت به معنای التهاب ریه است و با معاینه فیزیکی مشخص می‌شود. یکی دیگر از بیماری‌هایی که ممکن است بشنوید التهاب لوزه است که در بسیاری از گلودردها دیده می‌شود.

علل شایع گلودرد کودکان چیست
نقش عفونت ویروسی در گلودرد کودکان
گلودرد در کودکان علل زیادی دارد، اما شایع ترین علت گلودرد یک ویروس است. این ویروس اغلب ویروس سرماخوردگی یا آنفولانزا است. ویروس‌ها نیز مانند مونونوکلئوزها می‌توانند باعث ایجاد عفونت‌های شدید گلو شوند. همچنین سرخک، آبله مرغان و خروسک نیز می‌توانند باعث ایجاد گلو درد شوند.

نقش عفونتهای باکتریایی در گلودرد کودکان
عفونت‌های باکتریایی شیوع کمتری دارند. این عفونت‌ها شامل عفونت‌های استرپتوکوکی و عفونت گوش هستند. آفت دهانی نیز می‌تواند باعث گلودرد شود. یکی دیگر از عفونت‌های باکتریایی که می‌تواند گلودرد ایجاد کند، سیاه سرفه است.

نقش عوامل محیطی در گلودرد کودکان
همه انواع گلودرد عفونی و یا باکتریایی نیستند. چندین عامل دیگر نیز در گلودرد نقش دارند. اگر شما حساسیت (آلرژی) به مواد و ذراتی خاص داشته باشید، امکان دارد دچار گلودرد و التهاب گلو شوید.
خشکی هوا نیز یکی دیگر از عوامل گلودرد می باشد. سیگار کشیدن، در برابر دود سیگار قرار گرفتن و زیاد حرف زدن و داد کشیدن نیز می تواند، از سایر عوامل گلو درد می باشد.

نقش ریفلاکس معده و مری در گلودرد کودکان
بیماری ریفلاکس معده و مری (GERD) نیز می تواند باعث ابتلا به گلودرد و گرفتگی صدا در افراد مبتلا به این بیماری شود.

سایر عوامل
در موارد خیلی نادر، گلودرد می تواند ناشی از ابتلا به ایدز یا سرطان گلو باشد.
نشانه های گلودرد کودک بسته به علت آن
درد یا احساس خارش در گلو
درد گلو که با بلعیدن بدتر می شود
مشکل در بلعیدن
خشکی گلو
غدد دردناک و ورم کرده در گردن و فک
تورم و قرمز شدن لوزه ها
تکه های سفید یا چرک بر روی لوزه ها
صدای خشن و یا گنگ و مبهم
همچنین عفونت های معمول که باعث گلودرد می شوند، علایم دیگری همچون تب، لرز، سرفه، آبریزش بینی، عطسه، خشکی بدن، سردرد، بی اشتهایی و استفراغ نیز می شوند.

راه تشخیص گلو درد کودکان
دمای ۱۰۱ درجه فارنهایت یا بالاتر ( ۳۸٫۳ درجه سانتی گراد)
دشواری در تنفس یا بلع
گرفتگی صدا
گردن سفت و یا مشکل در باز کردن دهان
این درمان های موثر را از دست ندهید
درمان هایی که برای تقویت بدن و از بین بردن چرک و عفونت گلو و جلوگیری از سرفه و خلط مفیدند:
۱. هر روز دو تا سه حبه سیر تازه را خوب له کرده و چند قطره عرق کاسنی و شاه تره روی آن بریزید و دوباره خوب هم بزنید بعد آب این مخلوط را به اندازه ۱۰ تا ۱۵ سی سی صبح ها با سرنگ در دهان کودک تزریق کنید.
۲. یک قاشق چای خوری به دانه تازه یا خشک را در یک لیوان آب جوش بریزید و روی لیوان را با چیزی مثل استکان بپوشانید تا حرارت داخل لیوان لعاب به دانه را بوجود آورد می توانید در همین زمان به مقدار خیلی کم کتیرای خوراکی به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه کمی عسل طبیعی و چند قطره آبلیمو هم به آن افزوده به طوری که این مایع را با سرنگ بتوانید در دهان طفل به راحتی تزریق کنید. ۲۰ سی سی صبح و عصر و شب حداقل داده شود.
۳. مقداری جو کامل یا جو دوسر(یولاف) را در آب پخته و چند دانه عناب و نصف همان مقدار سپستان در آن ریخته و به مقدت نیم ساعت جوشانده شوند بعد شعله را خاموش کرده و مقداری پر سیاوشان اضافه کنید… کمی صبر کنید و در سه نوبت و هر نوبت ۲۰ تا ۳۰ سی سی از این معجون را با نبات یا ترنجبین و یا شکر سرخ شیرین کرده به کودک بدهید.
برای درمان سرفه کودک, سینه ی او را با روغن بادام چرب کنید
۴. اگر تب ندارد مقداری روغن بادام تلخ را در قاشق بزرگی گرم کرده و پیشانی، اطراف چشم و دماغ، گونه ها، گلو و تمام سینه را به آرامی چرب کرده و ماساژ دهید بعد پارچه گرمی را مرتب روی محل های چرب شده قرار دهید تا کمی گرم بماند… در نهایت اگر سرفه دارد و روی سینه را چرب کرده اید مقداری پنبه روی آن بگذارید و لباس را روی آن بپوشانید.
۵. مقداری عصاره شیرین بیان به اندازه نصف قاشق چای خوری در نیم لیوان آب جوش حل کرده و در طول شبانه روز مخصوصا صبح ها ۱۰ سی سی از آن را قبل از شیر دهی یا غذا و صبحانه داده و شب ها هم ۱۰ تا ۲۰ سی سی داده شود.

به خاطر داشته باشید
درمان ۸۰ درصد از عفونت‌های ویروسی در مراقبت‌های عادی است. استفاده از بخور، خوردن غذاهای ملایم مانند سوپ،شیر و آبمیوه و پرهیز از داروهای آنتی بیوتیک می‌تواند درمان کننده گلودردهای ویروسی باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.