بیماری سینوزیت در کودکان، علائم
فضاهای استخوانی مرطوب اطراف بینی را سینوس میگویند. این فضاها به خاطر وجود رطوبت جای خوبی برای رشد...
فضاهای استخوانی مرطوب اطراف بینی را سینوس میگویند. این فضاها به خاطر وجود رطوبت جای خوبی برای رشد باکتریها میباشند. وقتی سینوسها عفونیشده یا تحریک میشوند به آن سینوزیت می گوییم. التهاب در سینوزیت یا به خاطر سرماخوردگی ایجاد میشود و یا به علت آلرژی به وجود میآید.
زمانی که شخصی دچار سرماخوردگی میگردد یا دچار آلرژی میگردد، مجاری بینی ملتهب شده و ماده مخاطی بیشتری تولید میکنند و علاوه بر این غشای سینوسها هم شروع به ترشح ماده مخاطی مینماید. ترشح بیشازحد این مواد در سینوسها باعث بسته شدن مجاری آن میشود و درنتیجه جایی مناسب برای رشد باکتریها، ویروسها و قارچها به وجود میآید و بالاخره سینوسها عفونیشده و تبدیل به سینوزیت میگردد.
علائم سینوزیت
سینوزیت در کودکان با نشانههای متفاوتی بروز میکند و معمولاً علائمی مانند ترشح سبزرنگ یا زرد عفونی از بینی، درد بر روی گونهها یا پیشانی، درد در هنگام حرکت دادن سر، تب خفیف، انسداد بینی همراه است.
بیماری در کودکان دو تا سه ساله با علائمی شبیه سرماخوردگی مانند آبریزش بینی و کمی تب و گرفتگی بینی بروز میکند . معمولاً کودک پنج روز تا یک هفته پس از بروز علائم سرماخوردگی دچار تب میشود و بایستی حتماً یک متخصص او را ویزیت کند.
سردردهای سینوزیت و دردهای جلوی پیشانی معمولاً در کودکان بالای هفت سال است که به همراه علائم سرماخوردگی میتواند نشانه وجود سینوزیت در کودک باشد.
در کودکان ده ، یازده ساله و نوجوانان، علائم سینوزیت با سرفههای خشک در شبانهروز همراه است و این نشانهها معمولاً تا 7 روز پس از نشانههای سرماخوردگی مثل تب خفیف ، گرفتگی بینی، دنداندرد، گوشدرد یا درد در ناحیه گونهها ایجاد نمیشود. در برخی مواقع همه این علائم به علاوه استفراغ و حالت تهوع و چشمدرد نیز همراه میگردد.
درمان سینوزیت
درمان سینوزیت حتماً بایستی با تجویز پزشک متخصص صورت گیرد و از هرگونه خوددرمانی جدا خودداری شود.
استفاده از آنتیبیوتیک مناسب سن کودک
استفاده از رینوسالتین یا قطره شستشوی بینی
درصورتیکه سینوزیت عودکننده باشد حتماً بایستی تحت نظر متخصص گوش حلق و بینی مورد معاینه دقیق و کامل قرار گیرد.
در صورت سردرد شدید میتوان از قطره استامینوفن کودکان به میزان تجویز پزشک استفاده کرد. استفاده از بخور گرم میتواند تسکیندهنده باشد.
در صورت بروز سینوزیت در کودک شما درمان را جدی بگیرید و از خوددرمانی بهشدت بپرهیزید.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼