مرگ و میر کودکان در ایران، کاهش یافته؟
وزارت بهداشت طرح واکسیناسیون عمومی را در چند سال گذشته مورد توجه قرار داد که نتیجه آن...
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اعلام کرد: طبق آمارهای رسمی ایران یکی از هشت کشوری است که به کاهش مرگ و میر مادران دست یافتهاست.
سید حامد برکاتی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به کاهش مرگ و میر کودکان در ۴۰ سال گذشته و افزایش شاخصه امید به زندگی در ایران، بیان کرد: وزارت بهداشت طرح واکسیناسیون عمومی را در چند سال گذشته مورد توجه قرار داد که نتیجه آن کاهش چشمگیر مرگ و میر کودکان بوده است. طبق آمارهای رسمی ایران یکی از هشت کشوری است که به کاهش مرگ و میر مادران دست یافتهاست.
وی افزود: این امر نتیجه اجرای برنامههای سلامت توسط وزارت بهداشت در کشور است؛ اگر چه شرایط میتوانست بهتر باشد، اما در حال حاضر نیز در وضعیت مطلوبی قرار داریم.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: در زمینه کاهش مرگ و میر در جوانان برنامه ریزیهای مدونی صورت گرفته است. موضوع کاهش مرگ و میر در سالمندان نیز به سلامت و بیماریهای آنها باز میگردد. در حال حاضر مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به مسائل بیماریهای واگیردار ارتباطی ندارد، بلکه سوانح عامل اصلی این موضوع هستند.
60 درصد مرگ کودکان یک تا پنجساله قبل از یکسالگی رخ می دهد و بیماریهای سرشتی و مادرزادی و تصادفات دو عامل اول مرگ کودکان ایرانی است.
میزان مرگ و میر کودکان در کشور از 140در هزار تولد زنده در اوایل انقلاب به کمتر از 16 مورد رسیده است.وی گفت: 35 سال پیش اسهال و بیماریهای تنفسی دو عامل اول مرگ کودکان بودند ولی امروز به عنوان مثال میزان مرگ ناشی از بیماریهای تنفسی در کودکان از 30 هزار مورد در اوایل انقلاب به کمتر از 150 مورد رسیده است.
آمارهای وزارت بهداشت نشان می دهد در سال 86 حدود 18درصد موارد مرگ کودکان به علت بیماریهای سرشتی و مادرزادی، 18درصد کودکان به علت سوانح و تصادفات، 13.5 درصد به علت بیماریهای تنفسی، 8.4 درصد بر اثر بیماریهای عفونی، 5.8 درصد بر اثر بیماریهای اعصاب مرکزی و 5.8 درصد نیز به علت تغذیه نامناسب و بیماریهای متابولیک جان خود را از دست دادند.
اگر چه از سال 86 تاکنون میزان مرگ و میر کودکان در کشور کاهش جدی داشته است اما نسبت عوامل مرگ تقریبا ثابت مانده و حتی نسبت دو عامل اصلی بیماریهای مادرزادی و سوانح و تصادفات بیشتر شده است.رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت اضافه کرد: از نظر سنی، حدود 60 درصد مرگ کودکان در یکسال اول بعد از تولد رخ می دهد، 70 درصد مرگهای کودکان زیر پنجسالگی است و همچنان بیماریهای بدو تولد و نارس بودن نوزدان عامل اصلی مرگ کودکان ایرانی است.
منبع:
ایسنا
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼