درمان سوء تغذیه کودکان، راهکار
سوء تغذیه بیش از ۱۰۰۰ کودک قزوینی با اهداء سبد غذایی درمان شد. در سال ۹۶ یک هزار و ۷ کودک که دارای سوء تغذیه...
مدیرکل کمیته امداد استان قزوین گفت: سوء تغذیه بیش از ۱۰۰۰ کودک قزوینی با اهداء سبد غذایی درمان شد.
مجید مومنی درباره توزیع سبد غذایی میان خانوادههای نیازمند اظهار داشت: در سال ۹۶ یک هزار و ۷ کودک که دارای سوء تغذیه بودند با اعطای سبد غذایی درمان شدند.
وی افزود: این سبدهای غذایی هر دوماه یک بار در مسان این خانواده ها توزیع شده و تا کنون نیز برای این کار حدود ۵ میلیارد هزینه شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان قزوین با بیان اینکه کودکان جامعه هدف که دچار سوء تغذیه شده بودند زیر شش سال بوده و دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در معرفی این کودکان به نهاد کمیته امداد همکاری داشته است.
مومنی تصریح کرد: اقلام موجود در این سبدهای غذایی حمایتی زیر نظر کارشناسان تغذیه گردآوری شده و در سبد قرار گرفته است که شامل برنج، روغن، گوشت قرمز و سفید، لبنیات، حبوبات و ماکارونی است.
وی خاطرنشان کرد: تعدادی از فروشگاههای بزرگ شهرهای استان قزوین برای توزیع اقلام سبد حمایت غذایی، با کمیته امداد طرف قرارداد هستند.
وی اظهار داشت: کمیته امداد استان قزوین همهساله دوره آموزشی تخصصی را با بهره گیری از اساتید شبکه بهداشت و درمان برای مادران این کودکان برگزار میکند.
مومنی عنوان کرد: خیرین میتوانند در قالب طرح هم سفره از طریق پورتال کمیته امداد استان قزوین این نهاد رادرتامین نیازهای غذایی کودکان نیازمند مبتلا به سوء تغذیه یاری کنند.
در حال حاضر کودکان بسیاری از سوء تغذیه و پیامدهای ناشی از آن رنج می برند که یکی از عوامل آن ناآگاهی والدین در خصوص تغذیه کافی آنها می باشد. نوزادان مادرانی که برنامه غذایی آنها براساس مقادیر کافی مواد مغذی قرار داده شده، از نظر سلامت عمومی و قوای جسمانی بهتر از نوزادانی هستند که مادرانشان در دوران بارداری دچار کمبود غذایی بوده و برنامه نامناسب داشته اند.سوء تغذیه
بزرگترین مشکلات بسیاری از کشورهای در حال توسعه، مربوط به کمبود مواد غذایی لازم برای سوخت و ساز بدن است و این در حالی است که سوءتغذیه در همه کشورهای جهان با شکل های مختلف همچون چاقی، بدخوری و یا کم خوری دیده می شود، البته ناگفته نماند که بر پایه آمار سازمان بهداشت جهانی، از سوءتغذیه به عنوان بزرگترین عامل مرگ و میر کودکان یاد شده است.
سوء تغذیه و فقر غذایی باعث بروز بیماریهای گوناگون ، عدم رشد جسمی و روانی کودک ، وقفه در سیر تکاملی ، پیدایش اختلالات گوارشی و کبدی ، قلبی- عروقی ، دستگاه عصبی و ... می گردد.
مهر ماه سال گذشته به استناد آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد 800 هزار کودک زیرشش سال در ایران دچار سوءتغذیه اند. دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم مرغ با اعلام این آمار در خلال موضوع سالم سازی مواد غذایی عرضه شده در بوفه های مدارس گفته بود:این آمار حدود یک چهارم جمعیت کودکان زیرشش سال در کشورمان را شامل می شود.
او همچنین از سوءتغذیه ناشی از بدخوری یا بدغذایی هم سخن گفته بود و به این موضوع اشاره کرده که نبود پروتئین در فرآورده های غذایی مورد استفاده کودکان باعث سوءتغذیه در آنها شده و خواسته بود برای پیشگیری از مشکلات ناشی از آن هر انسان سالم روزی 300گرم و مبتلایان به بیماری هایی چون دیابت، فشار خون و... تا 200گرم در روز تخم مرغ بخورند که ساده ترین و ارزان ترین منبع تأمین پروتئین را در اختیار می گذارد.
منبع:
تسنیم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼