بیماری های پوستی در کودکان، انواع
متاسفانه یکی از عوارض طبیعی استفاده از پوشک بروز برخی عارضهها و عرق سوزهای پوشکی است.
متاسفانه یکی از عوارض طبیعی استفاده از پوشک بروز برخی عارضهها و عرق سوزهای پوشکی است. بنابراین اگر در نواحی پاها، شکم و باسن کوچولوها که در تماس با پوشک قرار دارند، متوجه دانههای قرمز رنگ ملتهب شدید، باید خودتان را برای کمک به رفع عرق سوز بچهها آماده کنید.
لازم است بدانید هر جا که موضوع محافظت از پوست کودک شما، جلوگیری و درمان عوارض پوستی و کمک به التیام یافتن آن در کمترین زمان ممکن مطرح باشد، پمپرز برای حمایت از شما آنجاست.
نشانههای عرق سوز پوشکی
عرق سوز پوشکی معمولا به صورت جوشهای قرمز رنگ و حساس بروز میکند.همچنین ممکن است زمانی که پوست کوچولو را لمس میکنید، متورم و گرمی را روی پوست بچه احساس کنید.
عرق سوز میتواند خفیف یا شدید باشد که اگر دانهها به صورت تعداد معدودی نقاط برجسته ی قرمز در یک ناحیه ی کوچک باشد به آن عرق سوز حفیف میگوییم. اما اگر جوشها دارای هالهای به رنگ صورتی مایل به قرمز باشد، یا لکه ی قرمز در ناحیه پوشک یا اطراف دهان کودک شما وجود داشته باشد، امکان دارد به جوش پوشک قارچی پیشرفت کرده باشد که لازم است یا داروهای ضدقارچی موضعی درمان شود.
از آنجا که کودک شما از بیان مشکل خود با کلام ناتوان است، ممکن است ناراحتی خود را به شکل گریه و افزایش تحریک پذیری خصوصا در زمان تعویض پوشک و احتمالا از دست دادن اشتها، نشان دهد.
معالجه و درمان عرق سوز
برای درمان عرق سوز پوست کوچولوها، عوض کردن مکرر پوشکبرای کاهش رطوبت روی پوست اهمیت دارد. در اینجا توصیههای دیگری برای کمک به درمان این عارضه دردناک کردهایم:
با باز گذاشتن کودک بدون پوشک برای مدتی در طول روز، بگذارید پوست کوچولویتان هوا بخورد.
بعد از مدفوع کردن کودک، باسن او خود را بطور کامل تمیز کنید و پیش از بستن پوشک جدید آنرا خشک کنید.
با مالیدن لایهای نازک از روغنهای سوختگی، شامل ترکیبی از زینک اکسید یا وازلین، یا هرترکیب دیگری که توسط پزشک کودکتان توصیه شده است، از رسیدن ادرار به نواحی حساس پوست جلوگیری کنید.
ببینید اخیرا چه موردی در رژیم کودک یا محیط او تغییر یافته است که میتواند سبب بروز عرق سوز شده باشد.
در صورتیکه جوشها پس از گذشت چند روز از بین نرفتند، و یا تاول یا جوشهای چرکی در محل بوجود آمد، با پزشک متخصص فرزندتان تماس بگیرید.
پیشگیری از عرق سوز
هرچند جوش پوشک اتفاقی رایج است اما در اینجا چند توصیه برای مراقبت از پوست کوچولویتان داریم:
مطمئن شوید پوشک کودک خود را در کمترین فاصله پس از خیس شدن یا کثیف شدن عوض میکنید.
پس از هر بار دفع سیستم گوارشی کوچولو، باسن او را بطور کامل تمیز کنید و اجازه دهید تا خشک شود.
مراقب باشید پوست این نواحی را با فشار زیاد یا خشن نسایید.
باسن کودک خود را با لایهای نازک از پماد سوختگی یا وازلین بپوشانید.
زمانی که پوشک تازهای را میبندید، آنرا بیش از حد محکم نبندید تا مقداری هوا در آن جریان داشته باشد.
در صورتیکه کودک شما در حال مصرف آنتی بیوتیک است یا اسهال دارد، پوشک را در فواصل کمتر عوض کنید.
انواع عارضههای پوستی
لازم است بدانید همه عارضههای پوستی بچهها ارتباطی به پوشک ندارند و شاید ناشی از مشکل دیگری باشند.
به همین دلیل، بهتر است تفاوت میان عرق سوز پوشکی و سایر بیماریهای شایع پوستی کوچولوها را بدانید.
عرق سوز شدن پوشکی
حرارت و رطوبت درون پوشک میتواند منجر به عرق سوز پوست کوچولوها شود. زمانی که رطوبت روی پوست باقی مانده و بخار نشود، میتواند عاملی برای بروز عرق سوز شود. این عارضه بیشتر پس از سه ماهگی بروز میکند و مانند شروع آکنه، با ناهمواریهای صورتی رنگ بسیار کوچک نمایان میشود و میتواند در چین خوردگیهای پوست در مناطق پوشک، خصوصا در محل نوارهای پلاستیکی پوشک یا جاهایی که پوشک با پوست در ارتباط است ظاهر شود. رطوبت و حرارت دلایل اصلی عرق سوز شدن هستند، پس مطمئن شوید پوشکی انتخاب کردهاید که میتواند رطوبت و بخار را از پوست کوچولوی شما دور کند.
زردزخم
عفونت مسری باکتریایی پوستی که در مناطق پوشک ، دست ها و صورت ظاهر می شود و دارای جوش و زخمهای عسلی رنگی است که تاول میشوند و میخارند. بدلیل مسری بودن این وضعیت، همه ی افراد خانواده باید برای جلوگیری از شیوع، بصورت مرتب دستهای خود را با صابون آنتی باکتریال شستشو دهند. در صورتیکه این گونه از زخم را مشاهده کردید، با متخصص کودکان خود تماس بگیرید. او به احتمال زیاد کرم آنتی بیوتیک با آنتی بیوتیک خوراکی تجویز خواهد کرد.
درماتیت سبورئیک
این بیماری یک وضعیت شایع پوستی که میتواند نوزادان را طی یک سال اول تولدشان مبتلا کند. شما در نواحی کشاله ی ران، تناسلی، و پایینی شکم کودکتان عوارضی برجسته ، قرمز و زبر میبینید که با پولکهای سفید یا زرد پوشیده شدهداند. زمانی که وضعیت مشابه در پوست سر پیش بیاید، به آن «کلاه گهواره» گفته میشود. سعی کنید پمادهای کورتیزون یا هیدروکورتیزون را در موضع بمالید و کودک خود را تمیز و خشک نگه دارید. در صورتیکه وضعیت به زودی رفع نشد، حتما با پزشک متخصص فرزندتان مشورت کنید. او به احتمال زیاد یک کرم کورتیزون قوی تجویز خواهد کرد.
منبع:
پمپرز
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼