تغذیه کودکان بیش فعال، مخصوص است؟
عمده تغذیه کودکان باید از مواد سالم و طبیعی، بدون افزودنیها و مواد شیمیایی تشکیل شود.
آیا کودکی دارید که آرام و قرار ندارد و از هر جایی بالا میرود؟ در اینجا نکاتی را درباره رژیم غذایی مناسب برای متعادل کردن رفتار او مطرح میکنیم. طبق تحقیقات پزشکی بیش فعالی کودکان با تغییراتی در رژیم غذایی قابل بهبود است.
در واقع نوع تغذیه بر روی سلامت جسمانی، روانی، رفتار و عملکرد عمومی تمامی افراد تأثیرگذار است و ارتباط مستقیم دارد. در کودکان نیز از زمان نوزادی، نوع مواد خوراکی که روزانه میخورند بسیار قابل توجه است.
عمده تغذیه کودکان باید از مواد سالم و طبیعی، بدون افزودنیها و مواد شیمیایی تشکیل شود.
۱- میزان بالای شکر در رژیم غذایی کودک سبب اختلالات رفتاری و بیش فعالی او میشود.
۲- بعضی افزودنیها در غذاهای مختلف مخصوصاً افزودنیها در انواع کیک و بیسکوییت، نوشیدنی ها، ماست، چیپس و شکلات سبب بیش فعالی کودک میشود.
۳- سعی کنید روزانه غذاهای نشاستهدار درست کنید. هر چه وعدهای نشاسته دار در روز بیشتر باشد برای کودک بهتر است. غذا را با ادویههای طبیعی و بدون افزودنی درست کنید و سعی کنید با سبزیجات سالم و تازه به آن رنگ و ظاهر بهتری دهید که برای کودک جذاب باشد. ضمناً بهتر است در اکثر موارد غذا را به صورت پوره تهیه کنید که هضم آن نیز برای کودک راحتتر است.
۴-روغن ماهی بسیار مهم است. امگا ۳ موجود در ماهی سلامت جسمانی، روانی و اختلالات رفتاری کودک را بهبود میبخشد.
۵-انواع میوههای شیرین و آبدار از قبیل هندوانه، سیب، موز، انبه و هلو برای کودک دلچسب و عالی هستند ولی میوههای سرد مثل آلو، آلبالو و مرکبات به دلیل اسیدی بودن توصیه نمیشوند.
۶-انواع پروتئین از قبیل گوشت و تخم مرغ باید به میزان کم مصرف شوند زیرا هضم این غذاها برای کودک سنگین است و شاید سبب دل درد او شود. مصرف این مواد میل او به دیگر غذاهای سالم را از بین میبرد و احتمالاً میل به خوردن تنقلات و مخصوصاً آبمیوههای غیر طبیعی در او افزایش مییابد.
۷-ضمناً عموماً آبمیوه برای کودکان بسیار مطلوب است ولی آبمیوه به شرطی برای او مفید است که طبیعی باشد زیرا نوع غیرطبیعی آن دارای افزودنی است و سبب چاقی میشود.
منبع:
سلامت شو
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼