آموزش رفتار خوب به کودکان، هفت راه عالی
برخی از افراد معتقدند به محض اینکه کودک توانایی سخن گفتن را پیدا کرد باید رفتارهای خوب را به او آموزش داد.
برخی از افراد معتقدند به محض اینکه کودک توانایی سخن گفتن را پیدا کرد باید رفتارهای خوب را به او آموزش داد زیرا ارائه چنین آموزش هایی با گذشت زمان دشوارتر می شود. رفتار خوب و احترام است که فرد را قادر به زندگی در کنار مردم در این جهان می کند. آداب و احترام بایستی بخشی از ارزش های اصلی ما باشد. در این مطلب چگونگی آموزش رفتار درست به کودک را برای شما خواهد گفت.
آموزش رفتارها به کودکان بایستی در خانه انجام شود، مدرسه محلی برای آموزش خواندن، نوشتن و انجام ریاضیات است نه صرفا آموزش ادب و احترام، امروزه بسیاری از مدارس ساعاتی را برای آموزش رفتار در نظر می گیرند ولی پایه و اساس این آموزش باید در خانه صورت بگیرد. یک دانش آموز در سن دبستان می تواند درک کند که ریشه تمامی رفتارهای خوب احترام است، کودک باید بفهمد که چرا باید رفتار خوب داشته باشد.
چرا داشتن رفتار خوب مهم است؟
- رفتار خوب به ما کمک می کنند در هنگام گفتگو کلماتم ان را عاقلانه تر انتخاب کنیم.
- رفتار مناسب نقش بزرگی در ایجاد روابط و دوستی بازی می کند.
- با نشان دادن رفتار خوب، دیگران نیز با شما با رفتار خوب و احترام برخورد می کنند.
- رفتار خوب باعث می شود احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید.
- رفتار خوب توجه و مراقبت شما را نسبت به دیگران نشان می دهد.
- رفتار خوب بازتاب دهنده افکار شماست.
- رفتار خوب نشان دهنده احترام و قدرانی از دیگران است.
به رفتار و عملکرد افراد مانند یک چراغ راهنمایی نگاه کنید، این مطلبی است که پروفسور پیر کورنی محقق دانشگاه جان هاپکینز بالتیمور می گوید. در یک جاده چراغ های راهنمایی انبوهی از ماشین های در حال تردد را به سیستمی منظم به صورتی که هر ماشین با نظم به مقصد خود برسد، راهنمایی می کنند. قوانین رفتار خوب هم چراغ راهنمایی یک فرد است، رفتار باید به گونه ای باشد که شما در رفتار روزمره خود با انسان های دیگر تصادف نکنید.
انسان های اولیه که به صورت گروهی به شکار می رفتند غذاها را بین هم تقسیم می کردند، وقتی انسان ها می خواهند در یک جامعه در کنار هم زندگی کنند بایستی یاد بگیرند که به دیگران هم فکر کنند نه فقط به خودشان، در صورتی که هر انسانی فقط به فکر خود باشد گروه از هم پاشیده خواهد شد.
۷ راه برای آموزش رفتار درست به کودکان عبارتند از:
۱- در هنگام گفتگو با کودک و داشتن درخواستی از او از کلمات مودبانه ای همچون "لطفا" و "ممنونم" به صورت مکرر استفاده کنید. اجازه دهید کودک کلمات مودبانه را از زبان شما مرتب بشنود، با این روش کودک رفتار شما را الگوی خود قرار داده و در گفتگوهایش مانند شما عمل خواهد کرد.
۲- از کودک بخواهید تا رسیدن به نوبتش صبر کند. ریشه رفتار خوب احترام به دیگران است، ادعا کردن و بیان کردن نظر یکی از ویژگی های خوب رفتاری است ولی باید مودبانه و با احترام صورت گیرد. کودک شما باید یاد بگیرد که تا وقتی نوبت او نرسیده نباید صحبت دیگران را قطع کند.
۳- به کودک خود نشان دهید چگونه در زمان تعارف دیگران مودبانه عمل کند. از او بخواهید در موقع پذیرش تعارفات با احترام از طرف مقابل در زمان مناسب تشکر کند.
۴- به او آموزش دهید که احساسات می تواند بخشی از احترام باشد، رفتار خوب و مناسب بازتاب دهنده شخصیتی دوست داشتنی و باملاحظه است.
۵- از رفتارهای خوب کودک خود قدردانی کنید. این کار به کودک شما کمک خواهد کرد که بفهمد به او بها داده می شود و برای انجام رفتارهای خوب تشویق می شود.
۶- اهمیت دادن به رفتار خوب باید طبیعی باشد، کودک را به زور اجبار به داشتن رفتار خوب نکنید. با سپری شدن زمان و استفاده از تکنیک یادآوری کودک کم کم رفتار خوب را یاد می گیرد. درست نیست که از کودک مان انتظار داشته باشیم همیشه بهترین رفتارهای ما را تقلید کند، در حالیکه اغلب رفتارهای معمولی ما را می بیند. ما ناخواسته به او می آموزیم که چگونه خوب یا بد رفتار کند، ولی زمان زیادی لازم است تا او بتواند رفتار درست را یاد بگیرد.
۷- محیطی را فراهم کنید که در آن داشتن رفتار خوب از افراد انتظار می رود، محیطی که در آن یاد بگیرد باید به نظرات دیگران احترام بگذارد. به یاد داشته باشید که شما به عنوان والدین باید احترامی که شایسته کودک است به او بگذارید. همچنین کودک باید یاد بگیرد که در برابر نظر مخالف رفتاری محترمانه داشته باشد.
رفتار خوب و مناسب باعث به وجود آمدن نظم و مدارا در جامعه خواهد شد، بنابراین به کودک خود یاد دهید که رفتار خوب و احترام چگونه است و چطور آنها را بروز دهد. رفتار خوب و مناسب زندگی را برای همه آسان تر می کند. باور کنید که کودکان اگر با رفتار خوب و مناسب در محیط مدرسه و در یک کلاس کنار هم قرار گیرند، محیطی شادتر برای یادگیری در کنار یکدیگر خواهند داشت.
منبع:
خانومانه
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼