۱۷۷۰۸۹
۹۱۶
۹۱۶

استرس امتحان در کودکان، راه‌هایی جهت کاهش آن

مرحله قبل از امتحان برای دانش آموزان بسیار پر استرس می باشد. در حقیقت برای والدین نیز، امتحانات فرزندان زمان پر تنشی می باشد.

مرحله قبل از امتحان برای دانش آموزان بسیار پر استرس می باشد. در حقیقت برای والدین نیز، امتحانات فرزندان زمان پر تنشی می باشد. با تغییر الگوی سوالات و یا زیاد شدن سرفصل امتحان، دانش آموزان بهت زده می شوند و در مورد آزمون دچار انواع ناامیدی ها می شوند. با این حال بهبود وضعیت خانواده به آرامی می تواند به کنترل استرس امتحان فرزندان و همچنین کاهش استرس خانه شما کمک کند. مقاله زیر را بخوانید تا درک کنید که چگونه والدین می توانند به فرزندان خود کمک کنند تا استرس زمان امتحان را بهتر مدیریت کنند.

برای کمک به آنها در کنارشان باشید
بعضی از والدین قادر به حل تردیدها و مشکلات فرزندان خود هستند اما باید توجه کنند که اینکار باید قبل از شروع امتحانات انجام شود. در کنار آنها باشید و در حل کردن مسائل به آنها کمک کنید. اگر نتوانستید مسائل دشوار را حل کنید پس لطفا آنها را در مورد چگونگی حل شک و تردیدشان راهنمایی کنید. در این مورد صحبت کردن با معلم و جستجو در وبسایت های آموزشی ممکن است کمک کننده باشد. در درس هایی مثل ریاضی، در کنارشان باشید و اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی تمرین می کنند.
به آنها انرژی مثبت بدهید
کودک شما ممکن است در روز قبل از امتحان تحت فشار قرار گیرد و دید منفی پیدا کند. این وظیفه شماست که او را تقویت کنید و جو خانه را تا حد امکان مثبت نگه دارید. نکات منفی مانند: "سال های قبل را بیاد آور" یا "این بار مطمئنا شکست می خوری" را به او گوشزد نکنید. با این حال بیش از حد نیز به کودک مغرور نشوید. مطمئن شوید که کودک خود را به خوبی برای امتحان آماده کرده و زمان کافی را صرف مطالعه کرده است. در زمان صرف غذا از بحث در مورد مطالعه خودداری کنید.
تغذیه در کنترل استرس امتحان اهمیت دارد
بعضی از کودکان در طول امتحانات اشتهای خود را از دست می دهند. آنها نمی دانند چه می خورند و چه مقدار می خورند. شما به عنوان والدین کودک موظفید رژیم غذایی متعادل، با مقدار زیادی میوه و سبریجات را برای کودکان فراهم کنید. همچنین به آنها یادآوری کنید آب بنوشند. بد نیست گاهی اوقات اجازه دهید غذای مورد علاقه شان را بخورند. مثلا کیک، پیتزا یا بستنی بخورند. اگر تا دیر وقت باید مطالعه کنند به آنها مغزهای خوراکی و شکلات داغ دهید تا بتوانند بیدار و پر انرژی باقی بمانند.
عصبانیت خود را بروز ندهید
اگر از ناتوانی کودک در درک مفاهیم و یا حل مسائل نا امید شده اید، سر او فریاد نزنید. تا حد امکان آرام باشید. شما نباید به استرس امتحان اضافه کنید. با این شرایط با کودک تا حد امکان دوستانه برخورد کنید و از خنده و شوخی هم بهره ببرید زیرا خندیدن در کنترل استرس امتحان کودکتان کمک بسیار زیادی می کند.
روش های مدیریت استرس
چند تکنیک مدیریت استرس که واقعا کمک کننده هستند، ورزش و موسیقی می باشند. می توانید کودک خود را تشویق کنید برای قدم زدن به بیرون برود. این کار ذهن او را پاک می کند و یک استراحت با طراوت فراهم می کند. موسیقی ملایم همراه با مدیتیشن نیز، می تواند موثر واقع شود. از کودک خود بخواهید بین زمان های مطالعه استراحت کند.
مشکلات خانوادگی را کنار بگذارید
در دوره امتحانات هرگز در مورد مشکلات خانوادگی صحبت نکنید. این کار می تواند به سطح استرس او اضافه کند. در واقع در این زمان با همسر یا دیگر اعضای خانواده مخالفت نکنید زیرا یک بحث معمولی هم می تواند حواس او را پرت کند. محیط شاد خانه خود را حفظ کنید.
در روزهای امتحان
روز امتحان را با آرامش و آرزوی موفقیت برای کودک تان شروع کنید. به کودک اعتماد به نفس بدهید و او را به خوبی راهی جلسه امتحان کنید. بعد از آنکه به خانه بازگشت از او زیاد سوال نپرسید. بررسی سوالات امتحان بهتر است زمانی انجام شود که همه امتحانات تمام شده اند. اگر در حین سوال و جواب، اشتباهی در پاسخ های کودک خود یافتید این می تواند باعث ایجاد افسردگی در کودک شود و در نتیجه امتحان بعدی او را تحت تاثیر قرار دهد. به فرزندتان انگیزه دهید ولی او را تحت فشار قرار ندهید.
بعد از امتحان
حالا وقت جشن گرفتن است. اگر امکان دارد بعد از امتحانات به تعطیلات بروید و با هم تفریح کنید. اگر از نظر زمان محدودیت دارید می توانید برای شام و دیدن فیلم بیرون بروید. این کار به کنترل استرس امتحان کمک می کند.
پس از اعلام نتایج
اگر کودک تان به خوبی از پس امتحان هایش برآمده، از ته قلب، برای تلاش و کوشش اش به او تبریک بگویید. با این حال دقت کنید که آنها را زیادی به نمره هایشان مغرور نکنید. اگر عملکرد او متوسط بود، او را تشویق کنید که در امتحانات بعدی تلاش بیشتری کند. با یکدیگر روی مهارت هایی کار کنید که او را در امتحان بعدی موفق می کند. اگر نتایج امتحانات کودک زیر حد متوسط بود، سر کودک فریاد نکشید و به روی کودک نیاورید. بجای آن با هم بنشینید و بر روی عوامل عدم موفقیت کودک کار کنید.
بخاطر داشته باشید که همه ی کودکان عالی نیستند در حالی که ما به عنوان والدین انتظار بهترین نتیجه را از کودکان داریم. اما در نظر داشته باشید که او هم مثل ما محدودیت هایی دارد.
تمام تلاش خود را بکنید که پدر و مادری حمایت کننده باشید و مراقب فرزند خود باشید.
منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.