۱۷۸۰۰۶
۲۲۰۱
۲۲۰۱

آموزش شنا به کودکان، همه آنچه باید بدانید

آموزش شنا به کودکان را از شش ماهگی می‌توان شروع کرد. هدف از آموزش شنا به کودکان از ۶ ماهگی، آشنایی کودک با آب و نترسیدن کودک از آب است.

آموزش شنا به کودکان را از شش ماهگی می‌توان شروع کرد. هدف از آموزش شنا به کودکان از ۶ ماهگی، آشنایی کودک با آب و نترسیدن کودک از آب است. در این مقاله روش‌های آموزش شنا به نوزادان ۶ تا ۱۲ ماهه، روش‌های محافظت از کودک در استخر، موارد منع شنای کودک در استخر، فواید شنا کردن برای کودک و ... بیان شده است.
بسیاری از مادران می‌پرسند که آیا می‌توانم کودکم را به استخر ببرم؟ آیا شنا کردن و استخر برای کودکان ضرر ندارد و خطرناک نیست؟ آیا می‌توانم به کودکم شنا کردن را آموزش دهم؟
در این مقاله‌ی آموزش شنا به کودکان؛ به شما می‌گوییم چطور کودک خود را با آب آشنا کنید و قبل از استخر رفتن چه اقدامات احتیاطی را باید انجام دهید.

کودکان در چه سنی می‌توانند شنا کنند؟
یک نوزاد حداقل شش ماهه را می‌توان به استخر برد، ولی تحقیقاتی درمورد استخر بردن کودکان قبل از شش ماهگی وجود ندارد. در شش ماهگی کودک شما دیگر یک نوزاد تازه متولد شده نیست؛ در این سن مهارت‌های عضلانی کودک و توانایی گرفتن اشیا و نشستن او تکامل یافته است. بنابراین سن شش ماهگی زمان مناسبی برای آموزش شنا به کودکان و به استخر بردن آنهاست.

فواید شنا کردن برای کودکان چیست؟
- احتمال غرق شدن کمتر
کودکان 1 تا 4 ساله حساسیت و ترس کمتری نسبت به غرق شدن در آب از خود نشان می‌دهند. این بدین معنی است که هر چه کودک زودتر شنا کردن را یاد بگیرد، در آب اعتماد به نفس بیشتری دارد.
- تعادل و کنترل بهتر بدن
آموزش شنا به کودکان به تعادل بدن و کنترل ماهیچه‌های عضلانی بدن کودک کمک می‌کند، شاید به این دلیل که در هنگام شنا کردن از عضلات به میزان زیادی استفاده می‌شود.
- تقویت استخوان‌ها
به دلیل حرکات فشرده و زیاد بدن در زمان شنا کردن، مفاصل و استخوان‌ها تقویت و بهبود می‌یابند.
- ممکن است برای آسم مفید باشد
گفته می‌شود ممکن است شنا کردن به طور متعادل، به بهتر شدن آسم به ویژه در کودکان کمک کند.
- بهبود توانایی‌های شناختی و فیزیکی کودک
کودکانی که شنا کردن را در اوایل زندگی یاد می‌گیرند، مهارت‌های شناختی و فیزیکی بهتر و پیشرفته‌تری از خود نشان می‌دهند.
مزایای شنا کردن برای نوزادان و کودکان، موضوعی قابل تأمل است. فوایدی که ذکر شد ممکن است برای برخی کودکان، صدق نکند. در واقع شنا کردن برای همه کودکان مزایای مشابهی به همراه ندارد. معمولاً کودکان بیش از ۱۲ ماهه از شنا کردن لذت فراوانی می‌برند. شنا کردن در عین حال که یک سرگرمی عالی برای کودک است، یک ورزش مناسب برای رشد کودک نیز به حساب می‌آید.

چه استخری مناسب آموزش شنا به کودکان است؟
زمان انتخاب یک استخر برای آموزش شنا به کودکان خود، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- استخر باید مخصوص کودکان باشد
یک استخری را انتخاب کنید که انحصاری کودکان است. اگر کودک شما نوزاد است، استخری انتخاب کنید که مختص نوزادان باشد نه کودکان بزرگ‌تر. این گونه خطر ابتلای کودک به عفونت کاهش می‌یابد.
- استخر آب تازه داشته باشد
ترجیحا استخرهایی را انتخاب کنید که آب تازه و در گردش دارند. این استخرها نسبت به استخرهایی که آبشان با کلر تصفیه می‌شود، برای آموزش شنا به کودکان مناسب‌تر هستند.
- دنبال استخری با تهویه مناسب و سایه باشید
استخر شنا باید تهویه مناسب داشته باشد و همچنین سرپوشیده باشد. با این حال به اندازه کافی روشنایی داشته باشد.
- استخر کم عمق انتخاب کنید
اگر نتوانید خودتان را به راحتی در آب را نگه دارید، نمی‌توانید کودکتان را هم به درستی در آن نگهدارید. استخرهای اختصاص داده شده به کودکان عمق‌های مناسبی دارند، به صورتی که وقتی بزرگسالان در آن می‌ایستند، سرشان به راحتی بالای آب قرار می‌گیرد. سطح آب باید برای یک شخص بالغ تا سر شانه‌ها باشد.
- حضور نجات‌ غریق‌ها الزامی است
استخر باید مأمورهای نجات‌ غریق داشته باشد تا در موارد ضروری به کمک شما بیایند.
چه چیزهایی باید در ساک استخر کودک باشد؟
- پوشک شنا
پوشک‌های معمولی برای استخر کودک مناسب نیست. بنابراین پوشک‌های شنا را خریداری کنید. این پوشک‌ها در تماس با آب متورم و خیس نمی‌شود.
- اسباب‌بازی مناسب آب بازی
این اسباب بازی‌های ضد آب که برای بازی در آب ساخته می‌شود، معمولاً در سطح آب شناور می‌مانند.
- حوله
حوله برای خشک کردن نوزاد پس از بازی در استخر، لازم است.
- بطری آب و تغذیه برای کودک
کودک بعد از شنا، گرسنه می‌شود. برای کودک شیر خشک و یا غذا بردارید. همچنین می‌توانید موز له شده و یا پوره‌ی سایر میوه‌ها را از قبل آماده کرده و با خود به استخر ببرید.
- لباس اضافی
لباس اضافی داشته باشید که بعد از بیرون آمدن از استخر و خشک کردن کودک، تن او کنید.

چگونه به کودک خود شنا آموزش دهیم؟
اگر شما می‌خواهید دائماً کودک خود را به استخر ببرید، باید به او شنا آموزش دهید. در اینجا تکنیک‌هایی برای آموزش شنا به کودکان وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم:
-کودک را در بین بازوان خود بگیرید و به سمت استخر بروید. به آرامی کودک را در آب فرو ببرید به طوری که نیمی از بدن او در آب فرو رود. اجازه دهید کودک آب را احساس کند. به آرامی کودک را به سمت بالا و پایین تکان دهید.
-کودک را صاف نگه دارید و او را به عقب و جلو حرکت دهید. این باعث می‌شود با حرکت آب، کودک جریان آب را احساس کند.
-کودک را روبروی خود بگیرید به این صورت که با یک دست پشت کودک را و با دست دیگر قفسه سینه او را بگیرید. سر خودتان را به زیر آب ببرید و بیرون بیاورید نفس حبس شده خود را به سمت صورت کودک، تنفس کنید. این کار باعث می‌شود دهان کودک بسته شود و نفس خود را حبس کند.
-کودک را در آغوش بگیرید به طوری که پشت کودک به سمت شما باشد. سر کودک را به آرامی حرکت دهید تا با آب برخورد کند و در آب فرو رود ولی سریعاً بیرون بیاورید. غوطه‌ور کردن سر کودک در آب از جلو، باعث می‌شود کودک با آب برخورد کرده و به آن عادت کند. این یکی از روش‌های آموزش شنا به کودکان است.
-یکی دیگر از روش‌های آموزش شنا به کودکان این است که، یک دست خود را بر روی قفسه سینه کودک و دست دیگر را زیر پاهای او قرار دهید و کودک را به صورت افقی از سمت شکم با آب تماس دهید. به تدریج دستتان را رها کنید تا کودک غوطه‌ ور شود. ممکن است کودک به طور غریزی دست و پاهایش را حرکت دهد تا شنا کند و بالای آب بماند. سپس دست خود را نزدیک کودک ببرید و او را بگیرید.
-در این مرحله نیز مانند مرحله 5 تمامی مراحل را انجام دهید اما این بار نوزاد رو به بالا و پشت به آب باشد.
-دو دست خود کودک را به صورت افقی بگیرید، به طوری که سر به سمت چپ، پاها راست و شکم روی آب باشد. سپس کودک را به آرامی به داخل آب ببرید تا با پاهایش حرکاتی مانند دوچرخه را انجام دهد سپس او را بیرون بیاورید. این تکنیک، فعالیت‌های زیر آب را در کودک تقویت می‌کند.
-اگر کودک به مرحله‌ای رسیده است که از آب نمی‌ترسد می‌توانید اجازه دهید کودک خودش این حرکات را انجام دهد، ولی برای اطمینان نزدیک کودک باشید و از او دور نشوید.
هدف از آموزش شنا به کودکان این است که کودکان در آب احساس راحتی کنند، از آب نترسند و همچنین از شنا کردن و در آب بودن لذت ببرند.

آیا کودکان می‌توانند به تنهایی شنا کنند؟
خیر، کودکان نمی‌توانند به تنهایی شنا کنند و در آب نیاز به حمایت شما دارند. نوزادان معمولاً رفتارهای غریزی در آب دارند که این عکس‌العمل‌ها پس از 12 ماهگی ناپدید می‌شوند. بدن نوزادان از نظر جسمی برای شنا کردن به اندازه‌ای تکامل پیدا نکرده است که بتوانند به طور غریزی شنا کردن را یاد بگیرند، مگر اینکه از نوزادی مدت زمان زیادی را در آب سپری کرده باشند.

کودک چه مدت می‌تواند شنا کند؟
هیچ زمان مشخصی وجود ندارد، ولی بهتر است، زمان در آب ماندن کودک و آموزش شنا به کودکان، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه باشد. در زمانی که در آب هستید مراقب علائمی مانند ناراحتی، لرز و خستگی کودک خود باشید. اگر کودک ناراحت بود و این علائم را نشان داد، سریعاً او را از آب دور کنید. همچنین زمانی که کودک در آب است، اقدامات ایمنی را رعایت کنید.

چگونه کودک را در استخر، از خطر دور نگه داریم؟
هرگز کودک خود را تنها نگذارید
طبق تحقیقاتی در امریکا فقط دو اینچ آب برای غرق شدن یک کودک یا نوزاد، کافی است. برخورد بزرگسالان با کودکان در استخرها یکی از دلایل دیگر غرق شدن کودکان در استخرها است. بنابراین هرگز کودک خود را تنها در استخر نگذارید.
اجتناب از رفتن به استخرهایی با بوی شدید کلر
کارشناسان می‌گویند اگر در استخری بوی کلر را استشمام کردید، میزان کلر در آن استخر زیاد است. کلر می‌تواند بینی و چشم نوزاد را تحریک کند و باید از آن دوری کرد. در واقع این استخرها مناسب برای آموزش شنا به کودکان نیست.
کودک را از لوازم الکتریکی را دور نگه دارید
مطمئن شوید که هیچ دستگاه الکتریکی در نزدیکی استخر و نوزاد شما وجود ندارد.
کمک‌های اولیه را یاد بگیرید
یادگیری احیای قلب و کمک‌های اولیه برای کسی که دچار تنگی نفس و یا خفگی در استخر شده است، ضروری است. اگر نجات‌ غریق در استخر حضور دارد مطمئن شوید که اقدامات کمک‌های اولیه را بداند.

در چه مواقعی نباید کودک را به استخر ببریم؟
در شرایط زیر، کودک خود را به استخر نبرید:
اسهال نوزاد
اگر کودک شما اسهال داشته باشد، او را به استخر نبرید، حتی بهترین پوشک‌های شنا هم انتقال بیماری‌ها به آب را تضمین نمی‌کند و ممکن است آب برای دیگران آلوده شود.
عفونت گوش
شنا برای مدت طولانی می‌تواند خطر ابتلا به عفونت گوش نوزادان را افزایش دهد. اگر هم کودک عفونت گوش داشته باشد، با استخر رفتن علائم شدیدتر خواهد شد.
سرفه و سرماخوردگی
آبریزش بینی و سرفه می‌تواند آب را آلوده کند. همچنین آب سرد مشکل سرماخوردگی نوزاد و سرفه کودک را تشدید می‌کند.
عفونت چشم
در زمان عفونت چشم‌ نوزادان، شنا می‌تواند چشم‌ها را تحریک کند و همچنین عامل بیماری را به دیگران منتقل کند.
آسم، آلرژی و اگزما
اگر کودک شما به آسم و یا آلرژی مبتلا باشد، قبل از شنا و استخر رفتن، با پزشک دراین‌ باره مشورت کنید. مواد شیمیایی مانند کلر می‌تواند حساسیت را تشدید کند. اگر کودک اگزما داشته باشد، باید قبل از ورود به استخر از روغن و یا ژل‌های خاصی برای بدن کودک استفاده شود.

مادران چه مدت بعد از زایمان، می‌توانند همراه کودک خود به استخر بروند؟
زنان می‌توانند شش هفته پس از زایمان به استخر بروند. از آنجایی‌ که کودک را باید از شش‌ماهگی به بعد به استخر ببرید، مادر هم می‌تواند هم‌ زمان با کودک خود به استخر برود. از طرفی کودک برای شنا کردن در استخر و آموزش شنا نیاز به حضور یک چهره آشنا دارد.

از چه زمانی می‌توان برنامه جدی آموزش شنا به کودکان را آغاز کرد؟
از سن 6 تا 12 ماهگی نباید هیچ برنامه شنا و یا کلاس آموزشی برای کودک بگذارید و باید بیشتر آموزش شنا به کودکان، به‌ صورت تفریحی باشد. تحقیقات نشان می‌دهد از سن یک‌ سالگی به بعد می‌توان آموزش‌های خصوصی و جدی شنا را برای کودک در نظر گرفت.

دمای مناسب آب استخر برای نوزادان چه دمایی است؟
دمای ایده آل استخر شنا برای نوزادان، ۳۰ درجه سانتی گراد است.

آیا می‌توانیم کودکم را به دریا ببرم؟
توصیه می‌شود حداقل تا زمانی که کودک نوپا نشده است، کودک را به آب دریا نبرید. آب در ساحل مانند آب استخر آرام نیست. جریان شدید و سنگین آب، در آغوش گرفتن کودک را برای شما هم سخت می‌کند.
از طرفی موجودات دریایی خطرناک مانند ستاره دریایی ممکن است به کودک آسیب بزنند. همچنین آب دریا حاوی آلاینده‌ها و پاتوژن‌های زیادی است. اگر باز هم در یک ساحل می‌خواهید کودک خود را به آب ببرید، یک ساحل محافظت شده و با آلودگی کمتر انتخاب کنید. از نجات غریق‌ها درباره موجودات دریایی آن ساحل بپرسید. همچنین فقط کودک را در عمق کم نگه دارید و به سمت عمیق دریا پیش نروید. بعد از شنا، کودک خود را با آب تمیز و تازه بشویید تا نمک‌های سطح بدن کودک، پاک شوند.

سخن آخر با پدر و مادرها ...
برای شنا کردن کودک و یا آموزش شنا به کودکان، استخر تمیز انتخاب کنید. در موارد خاص بهتر است از شنا کردن کودک در هر استخر و با هر آبی جلوگیری کنید. در داخل استخر مراقب کودک باشید و از او دور نشوید زیرا او به تنهایی نمی‌تواند در آب شنا کند.
هدف ما از آموزش شنا به کودکان، فقط آشنایی کودکان با آب است. در واقع هدف این است که کودک از آب نترسد، در آب احساس راحتی و امنیت داشته باشد و لذت ببرد.
قاعده کلی برای استخر بردن کودک، این است که کودک سالم باشد و دچار بیماری، سرماخوردگی، حساسیت، عفونت و ... نباشد. درصورتی‌ که کودک بیمار است، صبر کنید تا بهبود یابد و سپس به استخر بروید.

منبع: ستاره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.