۱۸۰۳۲۰
۳۵۲۲
۳۵۲۲

چگونه از دخالت دیگران در تربیت فرزندمان جلوگیری کنیم؟

هر زن و شوهری که تصمیم میگیرند بچه دار شوند بایستی درباره تربیت کودک به یک توافق نظر برسد.

هر زن و شوهری که تصمیم میگیرند بچه دار شوند بایستی درباره تربیت کودک به یک توافق نظر برسد و هماهنگی های لازم بین آنها ایجاد شود که در نهایت تربیت صحیح کودک به تفاهم و هماهنگی بین پدر و مادر بستگی دارد . اما شروع دخالتها در دوران بارداری و راهنمایی هایی درباره اینکه چه چیز بخورید و چه چیز نخورید و... آغاز میگردد . اما پس از تولد نوزاد و از همان لحظه تولد ممکن است با سیل اظهار نظرات درباره نگهداری نوزاد مواجه گردند . پدربزرگ و مادربزرگها و افراد دیگر فامیل ممکن است در هر زمینه ایی شروع به دادن راهکارهایی کنند و بتدریج با بزرگ شدن کودکان نحوه دخالت در تربیت کودک بیشتر و از نظر روانشناسی پر اهمیت تر میگردد . این مساله مخصوصا در زمانهایی که پدر و مادر شاغل هستند و گودک نصف روز را در کنار پدربزرگ و مادر بزرگ سپری میکند بیشتر دیده میشود .
در تربیت کودکان ، ثبات در رفتار اهمیت بسیاری دارد. درزمان‌ها و مکان‌های مختلف ودر مهمانیها ،رستورانها و حضور افراد مختلف باید به یک شیوه با کودک رفتار کرد. پس، در مورد اشخاصی که با کودکان شما تماس زیادی دارند باید صحبت کنید و قواعد و قوانین خود را به آنها گوشزد نمایید و بگویید چون می‌دانیم شما فرزند مارا دوست دارید و نمی‌خواهید که او بی ادب و تربیت بزرگ شود خواهش می‌کنیم اگر از این به بعد در خانه شما این رفتار را انجام داد، اینگونه رفتار کنید.

قوانین را تحت هیچ شرایطی تغییر ندهید :
قوانین باید ثابت باشد و پدر و مادر و اطرافیان نزدیک باید در این زمینه هماهنگی داشته باشند . تحت هیچ شرایطی رفتارمان نباید در مقابل کودک تغییر دهیم .
اگر کودکان ، بخشی از روز را با والدینتان سپری می‌کنند، باید این توضیح دهید و از آنان بخواهیم در نبود شما ، این قوانین را اجرا کنند. اما بهتر است که مادر، این خواهش را از والدین خود و پدر هم این خواهش را از والدین خود نماید کدورتی پیش نیاید. رودربایستی والدین نزد دیگر اشخاص و نشان ندادن رفتار همیشگی با کودک همیشگی، به معنای عدم قاطعیت والدین درمورد کودکان است. قطعا پدربزرگ و مادربزرگ‌ها، دوست دارند نوه مؤدب و مبادی آدابی داشته باشند و رعایت می‌کنند به شرط آنکه قوانین را با آرامش و قاطعیت با آنها در میان بگذارید و سعی کنید برای انجام هر رفتار دلیل آنرا نیز توضیح دهید .
ممکن است مادربزرگی بگوید خب مگر شما چطور بزرگ شده و تربیت شده اید ؟ در جواب این مساله باید برای آنها توضیح دهید که هر کسی یک شیوه تربیتی را برای فرزندش صلاح میداند و الان دوره و زمانه تغییر کرده . شاید آن زمان تلوزیون و برنامه های آن تنوعی نداشت که کودک زمان زیادی را به تلوزیون دیدن بگذراند پس بهتر است الان در این زمانه زمان مشخصی برای تلویزیون دیدن کودک تعیین کنیم .

همیشه اوضاع را تحت نظر داشته باشید و مدیریت کنید .
گاهی مواقع تحت نظر نگرفتن اوضاع باعث بروز حرکات نسنجیده کودک و دخالت دیگران می‌شود. مثلا وقتی کودک ، شروع به بازی خطرناک میکند و ما هیچ عکس و العملی نشان نمیدهیم و همین امر باعث صدمه به اشیا و یا خود کودک میگردد این‌جا، مقصر والدین هستند ! زیرا باید بموقه وارد عمل شوند و جلوی کودک را بگیرند و مانع از دخالت دیگران در تربیت کودک خود شوند .

کودکان ، را همیشه زیر نظر بگیرید :
"پیش ما، به نوه‌ام چیزی نگو" یا "بچه ام در خانه ما آزاده هر کاری بکنه "؛شاید در این حالت گوشزد کردن رفتار صحیح به کودک ناممکن شود و اما بهتر است راه‌ی بغیر از حرف زدن پیدا کنیم. استفاده از زبان اشاره اینجا به کمک شما خواهد آمد شما میتوانید با لبخند یا چشمک زدن یا فرستادن بوسه برای کودک، وقتی که کار خوبی میکند یا یک اخم یواشکی یا درشت کردن چشمها ، وقتی کار بدی انجام داد رفتار غلط یا درست را به او یاد آوری کنید .حتی صحبتهای درگوشی با کودک نیز میتواند کمک کننده باشد .

یادآوری کردن قوانین
پیش از رفتن به میهمانی، چند قانون اصلی رفتارهای صحیح را بصورت خلاصه ، به کودکان یادآوری کنید. جملاتی که استفاده میکنید باید کوتاه و واضح باشند و درطی مسیر، مثلا در ماشین، چند بار تکرار شوند؛ بعنوان مثال "بیشتر از دوتا شکلات نباید برداری" یا "تا چیزی تعارف نکردند، دست به چیزی نزن ". اما قانونها نباید زیاد و طولانی باشند .
اگر کودکان ، قوانین خانه را درک کنند و اگر والدین ، در برخورد با آنها، ثات قدم باشند و قاطعیت داشته باشند، در موارد گذرا، رفتار بچه‌ها تغییر نمی‌کند.

یکنواختی در برنامه کودک
تامیتوانید برنامه زندگی کودکان را یکنواخت تنظیم کنید . تنظیم زمان خواب و غذای کودک در اولویت زندگی شما باید قرار داشته باشد در تعطیلات یا میهمانی‌ها، معمولا زمان خواب و استراحت و تغذیه کودک‌ان بهم میریزد. سعی کنید تا جایی که میتوانید میزان مهمانی و یا ساعت آنرا کم کنید و اگر زمان آن طولانیست کودک را به شخص قابل اعتمادی بسپارید .

نکات:
بهتر است برای کودک یک اسباب‌بازی محبوب خود را بهمراه ببرید بخاطر اینکه اگر بچه صاحب‌خانه به او اسباب‌بازی نداد حوصله‌اش سر نرود و یا بتواند آن را با اسباب‌بازی کودک دیگر مبادله کند و سرگرم شود.
لازم نیست درباره شیوه تربیتی کود خود با غریبه‌ترها که ارتباط چندانی با شما ندارند صحبت کنید زیراممکن است حساس شوند و بخواهند در این زمینه اظهار نظر کنند .
ضمنا والدین باید همواره یکدیگر را تایید کنند و هماهنگی لازم را داشته باشند چنانچه کوچکترین ناهمانگی وجود داشته باشد از چشم تیزبین کودکان مخفی نخواهد ماند و باعث استفاده کودک از این نقطه ضعف شما میگردد.
درصورت امکان پس از دوسالگی بهتر است یا کودک را به مهد کودک بفرستید یا برای او پرستاری بگیرید تا براحتی بتوانید درباره مسایل تربیتی دستورات لازم را به او گوشزد کنید .
روابط محدود ولی عمیق و سالم خیلی بهتر است از روابط نامحدود و ناسالم. اگر فکر میکنید رابطه با افرادی باعث ایجاد اخلاق غلط در کودک شما میگردد بهتر است رابطه ها را کمتر کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.