۱۸۰۴۷۱
۶۷۵۰
۶۷۵۰

چرخش مچ پا در کودکان، قابل درمان است؟

عارضه پنجه کبوتری یا چرخش پنجه پا به داخل در کودکان علل مختلفی دارد که در صورت تشخیص صحیح و به موقع، می‌توان درمان را آغاز کرد.

یک فوق تخصص ارتوپدی کودکان بیان کرد: عارضه پنجه کبوتری یا چرخش پنجه پا به داخل در کودکان علل مختلفی دارد که در صورت تشخیص صحیح و به موقع، می‌توان درمان را آغاز کرد.
تقی بغدادی درباره عارضه چرخش پنجه پا به داخل در کودکان، گفت: حالت گذاشتن پاها روی زمین و جهت آن در افراد بالغ به نحوی است که پاها ۱۰ تا ۱۵ درجه به طرف بیرون قرار می‌گیرد. ممکن است در کودکان پاها به طرف داخل و کم‌تر از این زاویه و یا به طرف بیرون باشد.
وی با بیان اینکه بیشتر کودکان در یک سالگی که راه می‌افتند، پاها را به طرف داخل قرار می‌دهند، افزود: داخل گذاشتن پاها در بسیاری از موارد در موقع راه افتادن کودکان همراه با پای پرانتزی است. اگر کودک نرمی استخوان نداشته باشد، پای پرانتری به تدریج اصلاح می‌شود و همراه آن هم حرکت به سمت داخل به مرور بهتر می‌شود.
این فوق تخصص ارتوپدی کودکان تصریح کرد: داخل گذاشتن پاها که به اصطلاح به آن «پا کبوتری» گفته می‌شود سبب خستگی زودرس کودکان و گیر کردن پاها به هم و زمین خوردن کودکان می‌شود.
بغدادی با بیان اینکه داخل گذاشتن پا ممکن است به علت چرخش غیرعادی ران، ساق و یا کف پا باشد، خاطرنشان کرد: وقتی علت از ناحیه لگن و ران باشد و کودک عادت داشته باشد حالت بلیو (قورباغه) بنشیند، چرخش به داخل علاوه بر آن که اصلاح نمی‌شود می‌تواند به تدریج بدتر هم شود.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: وقتی ران از لگن چرخش به داخل داشته باشد و نشستن کودک اصلاح نشود، ابتدا پاها به داخل قرار می‌گیرد، ولی ممکن است چرخش ران به داخل باقی بماند، ولی ساق به طرف خارج بچرخد؛ در این صورت ظاهراً داخل گذاشتن پاها اصلاح می‌شود اما زانو (استخوان کشکک) به جای اینکه به سمت رو‌به‌رو باشد به طرف داخل می‌چرخد و ظاهر ناخوشایندی را ایجاد می‌کند.
وی افزود: در این مواقع هنگام دویدن و راه رفتن ظاهری مناسب ایجاد نمی‌شود که اگر تشدید شود فقط باید کودک را در ده سالگی تحت جراحی قرار داد تا این عارضه اصلاح شود.
بغدادی با بیان اینکه داخل گذاشتن پا ممکن است از ناحیه ساق پا باشد، خاطرنشان کرد: این حالت ممکن است با بیماری‌های دیگری مانند پاچنبری همراه باشد. برای کودکانی که از پاچنبری نیز رنج می‌برند پزشک، بریس یا ارتوز توصیه می‌کند.
این فوق تخصص ارتوپدی کودکان یادآور شد: البته ممکن است داخل گذاشتن پا مربوط به خود پنجه باشد که در این صورت کفش‌های طبی مخصوص که پنجه برعکس دارد برای کودک تجویز می‌شود.
وی گفت: برخی کودکان نیز ممکن است به دلیل انعطاف‌پذیری، بیش از حد طبیعی صافی کف پا داشته باشند که هر چه صافی شدیدتر باشد ممکن است، بیرون گذاشتن پا بیشتر باشد که در این کودکان از کفش طبی استفاده می‌شود.
بغدادی ادامه : این دسته از کودکان ممکن است هنگام راه رفتن دچار خستگی زودرس شوند که استفاده از کفش طبی خستگی آنها را کاهش می‌دهد، اما شاید نتوان صافی کف پا را کاملا برطرف کرد. این دسته از کودکان در ۷ الی ۸ سالگی معمولا وزن بالاتری دارند که در این صورت ممکن است به انحراف زانوی ضربدری هم درگیر شوند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.