تبعیض بین فرزندان، علت و راه های مقابله با آن
رقابت در بین کودکان نقش پررنگی دارد بیشتر کودکان ممکن است در مقابل خواهر یا برادر خود دچار حسادت شوند.
رقابت در بین کودکان نقش پررنگی دارد بیشتر کودکان ممکن است در مقابل خواهر یا برادر خود دچار حسادت شوند و این حسادت ممکن است به دلیل تبعیض بین فرزندان باشد که از سوی والدین در خانواده صورت می گیرد.
رقابت و حسادتی که در بین فرزندان ایجاد می شود ریشه اصلی آن در تبعیض بین فرزندان از سوی والدین است که به دلایل مختلفی ایجاد می شود فرزندانی که با وارد شدن خواهر یا برادر کوچک در خانواده این تبعیض را احساس می کنند و در برخی از خانواده ها والدین با تعریف و تمجید از فرزند خود در زمینه های مختلف موجب برانگیختگی حسادت در کودکان و ایجاد تبعیض در آنها می شوند.
علت تبعیض بین فرزندان چیست؟
محیط خانوادگی و نوع تربیت والدین در ایجاد تبعیض بسیار موثر است در پژوهش های مختلفی که صورت گرفته است بیان می شود که علت تبعیض میان فرزندان می تواند به زمان تولد آنها نیز بستگی داشته باشد به عنوان مثال برخی از زوج ها اولین فرزند خود را در زمانی که تحمل و صبر بیشتری دارند و از سوی دیگر نیز در زمانی که رابطه عاشقانه با همسر خود دارند به دنیا می آورند و این ممکن است در زمان تولد فرزند آخر کمتر دیده شود و با صبر و عشق کمتری کودک متولد شود که می تواند روابط موثر والدین با فرزند را تحت تاثیر خود قرار دهد.
طلاق:
در برخی موارد دیگر نیز طلاق والدین و وجود اختلافات میان آنها موجب می شود تا تبعیض بین فرزندان ایجاد شود و ممکن است برخی از فرزندان با ویژگی های اخلاقی مشابه با یک والد خود در نزد والد دیگر باشند و پدر یا مادر دوست دارند از فرزندی حمایت کنند که به لحاظ رفتاری شبیه به خود آنها است و در این صورت فرزندی که دارای ویژگی والد دیگر است را قبول ندارند.
فرهنگ:
در برخی از جوامع و فرهنگ تبعیض زیادی میان فرزند دختر و پسر قائل می شوند که همان تبعیض جنسیتی است که در اینگونه خانواده ها فرزندان دختر سرکوب می شوند.
تولد فرزند دیگر:
از دیگر علت های به وجود آمدن تبعیض بین فرزندان تولد فرزند و عضو جدید در خانواده است که والدین با تولد نوزاد محبت و توجه خود را از فرزند دیگر سلب می کنند. در بیشتر مواقع این تبعیض ها میان فرزندان می تواند به طور ناخودآگاه و از روی عدم آگاهی والدین از رفتار خود و تاثیرات منفی که بر روی فرزند می گذارد روی دهد. بنابراین آگاهی داشتن در این زمینه می تواند فرزند شما را سالم تر بار آورد.
تبعیض بین فرزندان به دو شکل می تواند مخرب باشد یکی برای فرزندی که کمتر به آن توجه می شود که موجب پرورش حسادت و کینه توزی در او می شود و دیگری در فرزندی که بیش از حد به او توجه می شود و موجب می شود تا اعتماد به نفس کاذب و بی ادبی در او دیده شود.
پیامدهای تبعیض میان فرزندان:
تبعیض میان فرزندان در حضور دیگران و در جمع می تواند تاثیرات مخربی بر روی فرزندان داشته باشد و موجب سرخوردگی و سرکوب آنها می گردد این تبعیض ها به شکل تبعیض ظاهری و باطنی صورت می گیرند و برخی والدین این تبعیض ها را به شکل ظاهری نشان می دهند و برخی دیگر از والدین در باطن این تبعیض را میان فرزندان قائل هستند.
۱- ایجاد حس انتقام:
این کودکان دوست دارند تا از افرادی که محبت و توجه دیگران را از آنها می گریند انتقام بگیرند و همیشه این احساس را در خود دارند و با تخیلات بیشتر به آن دامن می زنند. این کودکان دچار گوشه گیری و افسردگی می شوند.
۲- کاهش اعتماد به نفس:
با تبعیض بین فرزندان و احساس این تفاوت از سوی دیگر فرزندان کودک دچار کاهش اعتماد به نفس و خود باوری می شود کمتر توانایی های خود را باور دارد و دارای شخصیتی بی اعتماد به خود و دیگران است.
۳- شکاف عاطفی:
این دسته از کودکان در خانواده با شکاف عاطفی رو به رو می شوند و از والدین و افرادی که با آنها مقایسه می شوند به لحاظ عاطفی دور می شوند. این کودکان کمتر دچار وابستگی عاطفی با والدین هستند و تعلق خاطری به
آنها ندارند. این فاصله مهم ترین عامل است و موجب می شود تا فرزند دچار رفتارهای مخرب اجتماعی باشد.
منبع:
آرگا
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼