۱۸۶۶۹۰
۹۹۰
۹۹۰

غربالگری اوتیسم در ایران، بلاخره طرحش اجرا می شود؟

اوتیسم یک بیماری عصبی _ رفتاری پیچیده است که شامل اختلال در تعامل اجتماعی و زبان رشد و مهارت‌های ارتباطی همراه با رفتارهای تکراری و سخت است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت، راه‌اندازی طرح آزمایشی غربالگری اوتیسم در ایران را از برنامه‌های وزارت بهداشت خواند و گفت: وزارت بهداشت با همکاری سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش طرح ملی را در استان اصفهان اجرا می‌کند که بر اساس آن کودکانی که نیاز به خدمات ویژه دارند، شناسایی می‌شوند.
دکتر مریم حضرتی در بازدید از انجمن اوتیسم ایران به مناسبت هفته خود مراقبتی، اظهار داشت: اوتیسم یک بیماری عصبی _ رفتاری پیچیده است که شامل اختلال در تعامل اجتماعی و زبان رشد و مهارت‌های ارتباطی همراه با رفتارهای تکراری و سخت است که به دلیل طیف وسیعی از علائم و ناتوانی‌ها، این بیماری در حال حاضر به نام اختلال طیف اوتیسم نامیده می‌شود. در ایران از هر ۷۰ تا ۱۰۰ نوزاد متولد شده، یک نوزاد مبتلا به اوتیسم است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با بیان اینکه تشخیص پزشکی برای اوتیسم وجود ندارد، افزود: تشخیص اوتیسم همیشه آسان نیست. تست آزمایشگاهی برای آن وجود ندارد، بنابراین پزشکان با بررسی رفتارهای کودکان و گوش دادن به نگرانی والدین قادر به تشخیص هستند.
حضرتی با اشاره به مشکلات مبتلایان به اوتیسم و خانواده‌های درگیر با این بیماری گفت: راه‌اندازی مراکز جامع اوتیسم برای تشخیص، درمان، توانبخشی، تحصیل و آموزش و نگهداری بیماران اوتیسم می‌تواند نقش بسزایی در کاهش مشکلات این بیماران و خانواده‌های آنها داشته باشد.
وی همچنین حمایت بیمه‌ای بیشتر برای مصارف دارویی را از دیگر راه‌های کاهش مشکلات بیماران اوتیسمی دانست.
وی افزود: بیماران اوتیسمی نیاز به کمک دارویی، مراقبت، کاردرمانی، گفتار درمانی و همچنین اطلاع رسانی بیشتر به جامعه دارند که افزایش آگاهی جامعه می‌تواند فشار روانی خانواده را کم کند و به پذیرش این مساله در خانواده و جامعه کمک کند.
حضرتی با اشاره به علل شیوع اوتیسم، گفت: تحقیقات نشان می‌دهد که ژنتیک عامل موثری در بروز این بیماری است و اطفال متولد شده با والدین مسن‌تر در معرض خطر ابتلا به اوتیسم هستند.
وی افزود: در طول دو دهه گذشته، تحقیقات گسترده‌ای در مورد اینکه آیا ارتباطی بین واکسیناسیون دوران کودکی و اوتیسم وجود دارد، انجام گرفته، نتایج این تحقیق روشن است که واکسن دوران کودکی باعث ایجاد اوتیسم نمی‌شود.
بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت پرستاری وزارت بهداشت، حضرتی، راه‌اندازی طرح آزمایشی غربالگری اوتیسم در ایران را از برنامه‌های وزارت بهداشت مطرح کرد و گفت: وزارت بهداشت با همکاری سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش طرح ملی را در استان اصفهان اجرا می‌کند که بر اساس آن کودکانی که نیاز به خدمات ویژه دارند، شناسایی می‌شوند.
وی افزود: هدف این برنامه، تکمیل دایره غربالگری کودکان اوتیسم است. بخشی از این چرخه شامل پیش دبستانی‌ها است که توسط سازمان بهزیستی انجام می‌شود و بخش دیگر شامل غربالگری و شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم است که توسط وزارت آموزش وپرورش انجام می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.