الگوی رشد کودکان، چگونه است؟
کودکان الگوی رشد متفاوتی دارند و عوامل مختلفی در رشد کودک تأثیرگذار است.
کودکان الگوی رشد متفاوتی دارند و عوامل مختلفی در رشد کودک تأثیرگذار است. عواملی مانند تغذیه دوران بارداری مادر ژنتیک ، مکان جغرافیایی رشد و نمو کودک ، تغذیه دوران شیرخوارگی و کودکی و بیماریهایی که کودک در طول رشد به آن مبتلا میشود . در این میان قد و وزن زمان تولد نیز موثر خواهد بود.
وزن کودک
کودکان معمولاً از زمان متولد شدن تا یک سالگی رشد سریع دارند. اگر وزن کودک به هنگام تولد3 کیلوگرم باشد به طور طبیعی انتهای یک سالگی وزن کودک سه برابر وزن زمان تولد در حدود 9 کیلوگرم خواهد بود و در انتهای سال دوم چهار برابر وزن زمان تولد خود یعنی 12 کیلوگرم میگردد.و همین طور انتهای سال دوم زندگی تنها 3 کیلوگرم وزن کودک اضافه میگردد به عبارت دیگر کودک به طور طبیعی از2 سالگی تا9 سالگی هر سال 2 تا3 کیلوگرم وزن اضافه خواهد کرد. بنابراین رشد آهسته کودک در سال دوم تا سال نهم سبب کم اشتها شدن کودک میگردد و باعث میشود کودک کمتر غذا بخورد.
رشد قدی کودک
قد کودک سال اول زندگی ۲۵ سانتیمتر زیاد میشود بدین معنا که اگر طول قد کودک به هنگام تولد۵۰ سانتیمتر باشد پایان یک سالگی قد کودک حدوداً ۷۵ سانتیمتر خواهد شد و از دو سالگی به بعد هر سال ۷ تا۸ سانتیمتر به طول قد کودک افزوده میگردد به عبارت دیگر رشد قدی کودک در پایان یک سالگی در حدود ۷۵ سانتیمتر و در انتهای سه سالگی۹۴ سانتیمتر و در انتهای چهار سالگی۱۰۰ سانتیمتر خواهد بود.
رشد دور سر کودک
چنانچه دور سر کودک به هنگام تولد 35 سانت باشد در پایان یک سال اول 47 در دو سالگی49 و در آخر سه سالگی50 سانتیمتر خواهد شد. با توجه با افزایش سریع وزن و قد و دور سر کودک در اولین سال تولد کودک و رشد سریع او نیازش به مواد غذایی بیشتر ازهر زمان دیگری خواهد بود. بین 1 تا3 سالگی نیز چون وزن و قد او افزایش مییابد نیاز او به مواد غذایی بیشتر از بزرگسالی است. اگر کودکی به عللی مخصوصاً ابتلا به عفونت غذا نخورد رشد او متوقف و حتی وزن خود را از دست خواهد داد.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼