از پوشک گرفتن کودک، ملاک هایى براى شروع
چیزى که مهمه اینه که اگر سن درستى رو براى این آموزش در نظر نگیرید به احتمال قوى فشار روانى والد و کودک در این دوره زیاد خواهد بود.
شاید برای خیلی از مادان این سوال پیش اومده باشه که زمان مناسب از پوشک گرفتن کودک در چه سنی هست و برای آماده سازی کودک چه نکاتی رو باید رعایت کنم که در این مطلب قصد داریم این نکات رو برای شما بگیم پس با ما همراه باشید.
تحقیقات به ما نشون دادن که اگر آموزش توالت رفتن پس از ٢٦ ماهگى شروع بشه؛ دو برابر سریع تر از وقتى که قبل از ٢سالگى شروع بشه نتیجه میده.که اصولا این آموزش بین ٢ تا ٤ هفته طول میکشه.
زمان مناسب برای گرفتن از پوشک
چیزى که مهمه اینه که اگر سن درستى رو براى این آموزش در نظر نگیرید به احتمال قوى فشار روانى والد و کودک در این دوره زیاد خواهد بود.
ملاکهایى که براى شروع این آموزش توصیه میشه:
- کودک بتونه مثانه ش رو تخلیه کنه و چند ساعتى خودش رو خیس نکنه که این مورد نیازمند کنترل یک بازه زمانى ٥ روزه توسط والد هست تا هر نیم ساعت یکبار کودک رو چک کنه تا متوجه بشه که خیس کردن پوشک کودکش و حرکات روده او الگوى منظمى داره یا نه که اگر ببینه کودک هر ساعت ممکنه خودش رو خیس کنه و الگوى منظمى وجوده نداره باید شروع آموزش رو به تعویق بندازه.
- کودک بتونه اشیاء رو به راحتى بلند کنه و بدون کمک راه بره.
- کودک بتونه دستورات یک یا دو مرحله اى رو بفهمه و اجرا کنه.
نکته مهم اینکه وقتى متوجه شدین کودکتون شرایط لازم رو داره و میتونه نیازهاش رو ابراز کنه ،موقع مناسب حذف پوشک ( مگر در هنگام خواب ظهر یا شب) هست .
از پوشک گرفتن کودک
توجه کنید که پوشک ها میتونن نقش رفتارهاى قدیمى (مثلا ادار و مدفوع کردن در پوشک) رو بازى کنند،به همین خاطر استفاده گهگاه از پوشک در طول روز هم میتونه بچه رو سردرگم کنه! و در نهایت اون زمان که کودک بتونه خودش رو در طول روز خشک نگه داره زمانِ حذف کامل پوشک رسیده.
مسلما بهتره که از توالت هاى کوچک و متحرک استفاده بشه تا ترس بیجاى کودک از افتادن در توالت ایجاد نشود.
حتما توجه کنید که:
- مهمه که از پوشک گرفتن کودک با جدا کردن اتاق خواب ؛ از شیر گرفتن ؛ سفر و نبودِ طولانى مدت هر کدام از والدین همزمانى نداشته باشد !
کودک را سرزنش نکنید
آموزش توالت رفتن یک یادگیرى محسوب میشه، و مسلما خطاهایى هم در آن رخ میده. باید زمانى که کودک این فرآیند رو به درستى انجام نمیده با گفتن جمله (اوه خودت را خیس کردى،دفعه بعد توى توالت این کار رو بکن نه توى شورت) نادرستى عمل کودک رو بهش گوشزد کرد. و آن زمان که همه چى به خوبى پیش میرود از پاداشى که قبلا مشخص شده مثلا ستاره دادن استفاده کرد.
بعضى کودکان در برابر این آموزش به دلایل مختلف مقاومت میکنند و قشقرق به راه میندازن و گاه درد و ترسهایى دارند که در این زمان بسته به سن کودکِ مقاوم ، گاهى باید آموزش رو به تعویق انداخت و شرایط محیطى و تعامل والد_کودک رو بررسى کرد و خب بهتر هست که این آموزش با کمک یک روانشناس صورت گیرد تا اگر نیاز هست ابتدا به اصلاح رابطه والد و کودک پرداخته شود.
منبع:
گل من و تو
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼