تربیت صحیح کودک، نحوه شکلگیری عادات مثبت
منشا رفتار و شخصیت انسانها در بزرگسالی عادتهایی است از کودکی در آنها شکل گرفته و تقویت شده است.
منشا رفتار و شخصیت انسانها در بزرگسالی عادتهایی است از کودکی در آنها شکل گرفته و تقویت شده است. اگر میخواهیم فرزندانمان در آینده شخصیت مثبت و موفقی در جامعه داشته باشند باید در تقویت عادت های مثبت کودکان بکوشیم.
1. استحمام روزانه
راهنمایی: در طی تابستان هر روز استحمام کنید.
2. تمیز نگهداشتن موها
راهنمایی: روش درست شانه کردن موها را به کودکان بیاموزید.
کودکان نیاز دارند تا موهایشان را تمیز نگهدارند. پوست سر و مو اغلب در طی سفر یا بازی در خارج از خانه کثیف میشود. آنها باید حداقل هر دو تا سه روز موهای خود را بشویند. این کار آنها را آنها را در برابر آلودگی، شوره سر و ریزش موی بیشازحد ایمن نگه میدارد. روغن زدن به پوست سر قبل از استحمام را به یک عادت در آنها تبدیل کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که از شانهای استفاده میکنید که پوست سر را نیز لمس میکند. این امر موجب بهبود گردش خون در پوست سر شده و رشد سالم موی سر را بهبود میبخشد.
3. کوتاه نگهداشتن ناخنها
راهنمایی: به آنها توضیح دهید که ناخنهایشان میتواند موجب انتقال جرمها به تمام بدنشان بشود.
کودکان اغلب به واردکردن انگشتان به دهانشان گرایش دارند پس واجب است که ناخنهایشان تمیز و عاری از هرگونه آلودگی نگهداشته شود زیرا این کار یکی از عادت های سالم کودکان است. با بزرگ شدن کودکان، میتوانید آنها را در لزوم کوتاه و تمیز نگهداشتن ناخنهایشان یاری کنید. میتوانید به آنها توضیح دهید که جرمهای ناخن ممکن است از طریق خاراندن یا دهان بهکل بدنشان رفته و آنها را بیمار کنند.
۴. لطفا، ممنونم و متاسفم
راهنمایی: این کلمات را در مکالمات خود با کودکان یا در حضور آنها استفاده کنید.
۵. کمک به دیگران
راهنمایی: کودکان را تشویق کنید تا هرروز به یک شخص کمک کنند.
۶. داشتن ذهنیتی مثبت و سالم
راهنمایی: مثبت بودن را تلقین کنید
۷. وقتگذرانی با دوستان
راهنمایی: ملاقاتهایی را برای بازی کردن با دوستان در آخر هفتهها ترتیب بدهید.
گفته میشود که دوستیهایی که در مدرسه شکل میگیرد، تا مدتی طولانی و حتی تا آخر عمر پایدار میمانند. این امر به خاطر آن است که کودکان ذهنی معصوم دارند و بدون انگیزههای خودخواهانه دوستی میکنند. همچنین دوستان در سنین کودکی در رشد اجتماعی کودکان نقش بسیار زیادی دارند. کودکان با بودن در کنار دوستانشان مهارتهای ارزشمند زندگی نظیر تعامل، اجتماعی شدن، همکاری، حل مسئله و کار گروهی را یاد میگیرد.
8. ترک نکردن صبحانه
راهنمایی: مطمئن شوید که کودان روزشان را با مواد مغزی و سالم شروع میکنند.
صبحانه مهمترین وعده غذایی برای هر سنی است و خوردن آن از عادت های مثبت کودکان است. صبحانه خوردن برای کودکانی که به مدرسه میرود از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا موجب شروع به کار مغز، متابولیسم و کارکردهای بدن شده و در طی روز به تولید انرژی خواهد پرداخت. شما میتوانید غلات سرشار از فیبر را در وعده غذایی کودکتان بگنجانید زیرا موجب کاهش ریسک دیابت و بیماریهای قلبی میشود. عادت کردن به صبحانه برای سنین بزرگسالی آنها نیز مفید است.
به آنها در رابطه با عواقب مضر ترک صبحانه آموزش دهید و تصریح کنید که اگر در ابتدای صبح چیزی نخوردند، شانس چاقی بیشتری خواهند داشت.
راهنمایی: از سالهای اولیه آغاز کنید و استقلال را تشویق کنید.
۱۰. مشارکت در فعالیت بدنی منظم
راهنمایی: ۴۰ دقیقه از زمانتان را در روز صرف انجام یک فعالیت ورزشی بکنید.
کودکان باید با دخیل شدن در فعالیتهای فیزیکی که ازلحاظ فیزیکی جذاب هستند، فعال نگهداشته شوند. این فعالیتها میتواند وزرش کردن، استفاده از ابزار موسیقی، شنا کردن و ژیمناستیک باشد. این عادت موجب رشد کودکان در تمامی جنبهها میشود.
کودکان سالم و هشیار میمانند؛ یاد میگیرد که قوی باشند و ممکن است که این فعالیتها را در بزرگسالی نیز دنبال کنند. اگر فرزندانتان به ورزش و رفتن به باشگاههای ورزشی علاقه چندانی ندارند آنها را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کرده و مشغول فعالیتهای دیگر شوند. آنها دیر یا زور فعالیتی را چالشبرانگیز، لذتبخش و مفرح مییابند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼