۱۹۱۱۵۵
۸۸۵
۸۸۵

یادگیری زبان در کودکان، پنج علامت هشدار دهنده

تقریبا ۱۰ درصد از کودکان در حین یادگیری زبان و صحبت کردن دچار مشکل می‌­شوند.

تقریبا ۱۰ درصد از کودکان در حین یادگیری زبان و صحبت کردن دچار مشکل می‌­شوند. کارشناسان، والدین را تشویق می‌کنند تا در صورت اختلال در یادگیری زبان و تکلم کودک، اطمینان حاصل کنند که شنوایی کودک‌شان کاهش نیافته است و پیشرفت گفتار او در حد نرمال قرار دارد. در اینجا به ۵ علامت هشدار دهنده در مورد روند یادگیری زبان کودک اشاره می‌­شود که شما باید مراقب آن­ها باشید.

علائم هشداردهند در یادگیری زبان کودک

۱. کودک شما نسبت به صداها واکنش نشان نمی­‌دهد. امروزه بسیاری از بیمارستان­‌ها، شنوایی نوزادان تازه متولد شده را قبل از مرخص شدن از بیمارستان بررسی می­‌کنند­. اما اگر نوزاد شما از صداهای بلند وحشت­‌زده نمی‌­شود حتما او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید تا سلامت شنوایی او را بررسی کند.
۲. نوزادتان وقتی که با او صحبت می­‌کنید با چشم­‌هایش شما را دنبال نمی‌­کند. کودکان به صورت ژنتیکی واکنش به صحبت دیگران در وجودشان برنامه­ ریزی شده است. نوزادی که مشکل شنوایی ندارد تعامل با چهره انسان را به منظور یادگیری زبان به خوبی انجام ­می‌­دهد. اگر مشاهده کردید زمانی که با نوزاد خود صحبت می­‌کنید هیچ واکنشی از خود نشان نمی­‌دهد ممکن است که مشکل شنوایی داشته باشد بنابراین نیاز به رسیدگی دارد. پس حتما به واکنش‌­های کودک‌تان در هنگام صحبت کردن دقت کنید.
۳. نوزاد شما تا هفت ماهگی آواهایی با دهانش ایجاد نمی‌­کند. بسیاری از کودکان بین ۴ تا ۶ ماهگی صداهایی مانند «ماما» یا «دادا» تولید می­‌کنند. در مورد کودکانی که این آواها را ایجاد نمی­‌کنند ممکن است دچار مشکل شنوایی باشند و قادر به تقلید اصوات نباشند.
۴. کودک شما تا ۱۹ ماهگی هیچ کلمه‌­ای را ادا نمی‌­کند. البته توجه داشته باشید که بسیاری از کودکان اولین کلمه را در ۱۰ ماهگی و برخی در ۱۸ ماهگی بیان می­‌کنند. همچنین دایره لغاتی که معمولا یک کودک ۱۸ ماهه می‌­تواند بیان کند حدود ۵۰ کلمه است.
۵. کودک شما تا سن ۲۱ الی ۲۲ ماهگی نمی­‌تواند دو کلمه را با هم بیان کند. معمولا بین ۱۸ تا ۲۲ ماهگی کودکان قادرند که دو کلمه را با یکدیگر ادا کنند و اگر کودک شما در این بازه سنی این توانایی را نداشت بایستی حتما این علامت را جدی بگیرید زیرا ممکن است که ­تاخیر در یادگیری زبان به علت کم شنوایی یا مشکلات شنوایی باشد.

منبع: کودکت

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.