بلوغ زودرس کودکان، اهمیت جلوگیری از آن
بلوغ زودرس کودکان و نوجوانان یکی از مواردی است که امروزه ذهن بسیاری از والدین و کودکان را مشغول کرده وبعنوان یکی از نگرانی های والدین کودک مورد توجه قرار گرفته است.
بلوغ زودرس کودکان و نوجوانان یکی از مواردی است که امروزه ذهن بسیاری از والدین و کودکان را مشغول کرده وبعنوان یکی از نگرانی های والدین کودک مورد توجه قرار گرفته است. بلوغ زودرس زمانی مطرح میشود که علائم ثانویه بلوغ جنسی در دخترها قبل از سن ۸ سالگی و در پسرها قبل از سن ۹ سالگی بروز نماید هر چند در بعضی از مراجع پزشکی تحت تاثیر عوامل محیطی مستعد کننده جوامع پیشرفته امروزی این سن به کمتر از ۷سالگی در دختران و کمتر از ۸ سالگی در پسرها تقلیل یافته است.علائم اولیه صفات ثانویه جنسی در دختران افزایش سایز و قوام سینه ها و رشد موهای زائد زیر بغل و ناحیه تناسلی و در پسرها رشد و تغییر رنگ کیسه بیضه ها و افزایش اندازه بیضه ها همراه با رشد موهای زائد میباشد که اغلب با تغییراتی در حالات روحی و روانی کودک نظیر پرخاشگری و زودرنجی همراه میگردد.
چرا جلوگیری بلوغ زودرس مهم است ؟
بلوغ زودرس از دو جنبه اهمیت زیادی دارد ، جنبه اول علت ایجاد کننده آن است که پزشک متخصص با انجام آزمایشات لازم و پیگیریهای منظم و دقیق نوجوانان مبتلا ، در طی مدت طولانی بدنبال علت ایجاد آن می گردد و جنبه دوم اثر بلوغ زودرس روی رشد قدی و روانی نوجوان است .
یکی از علل شایع بلوغ زودرس در کودکان که در جوامع امروزی جای تامل بیشتری دارد عوامل محیطی و خارجی هستند:
- استفاده از مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده مانند غذاهای آماده و کنسرو شده و فست فودها و مصرف زیاد ترکیبات حاوی کافئین مانند شکلات قهوه و نسکافه و استفاده "بی رویه" و "سرخود" از مکملهای دارویی و ترکیبات حاوی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼