۱۹۴۸۴۹
۱۶۲۳
۱۶۲۳

علت ماشین گرفتگی کودکان، چیست و چه درمانی دارد؟

ماشین گرفتگی کودکان به دلیل عدم انطباق اطلاعات دریافتی از ورودی‌های حسی به مغز کودک رخ می‌دهد.

ماشین گرفتگی کودکان به دلیل عدم انطباق اطلاعات دریافتی از ورودی‌های حسی به مغز کودک رخ می‌دهد. برای پیشگیری از این حالت از تمرکز کودک بر کتاب، بازی ویدیویی و گوشی‌های همراه در ماشین اجتناب کنید و ۸ راهکار ساده پیشنهادی را انجام دهید.
آیا تا به حال با بچه‌های کوچک و نوپا در ماشین همسفر بوده اید و ماشین گرفتگی کودکان را مشاهده کرده اید؟ کودکان در مسافرت‌های طولانی با ماشین بی‌حوصله، خسته و حساس می‌شوند. به همین دلیل خلق و خوی آنان نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و کودکان شاد و خندان تبدیل به کوچولو‌های اخمو و گریان می‌شوند. ماشین گرفتگی کودکان در سفر می‌تواند مزید بر علت شود و اوضاع را پیچیده‌تر کند. اما راه‌های موثری برای کاهش و درمان ماشین گرفتگی کودکان و نوپایان وجود دارد. لازم نیست دارو‌های قوی با عوارض جانبی متعدد به کودک بدهید تا دچار ماشین گرفتگی نشود؛ راه‌های ساده و ایمنی برای این منظور وجود دارد.
ماشین گرفتگی کودکان پدیده‌ای مرموز است. پژوهشگران هنوز نتوانسته اند دلیل این حالت را بیابند و اینکه چرا برخی افراد به آن دچار می‌شوند و برخی دیگر آن را احساس نمی‌کنند. به همین ترتیب، این مساله که چرا ماشین گرفتگی، کودکان را بیش از بزرگسالان تحت تاثیر قرار می‌دهد، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. از سویی دیگر به نظر نمی‌رسد که نوزادان و کودکان نوپا دچار این مشکل شوند، بلکه کودکان در سنین ۲ تا ۱۲ سالگی نسبت به ماشین گرفتگی حساس هستند. پژوهش هایی که توسط شرکت ژنتیکی ۲۳andMe انجام شد نشان داد که زنان و افرادی که به میگرن مبتلا هستند، بیش از دیگران به ماشین گرفتگی دچار می شوند. همچنین کسانی که از کمبود خواب رنج می برند بیشتر دچار ماشین گرفتگی می‌شوند. علاوه بر این، افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند، مانند برخی از آنتی بیوتیک‌ها، دارو‌های آسم و حتی دارو‌هایی مانند ایبوپروفن، مستعد ابتلا به ماشین گرفتگی هستند.

علل ماشین گرفتگی کودکان
ماشین گرفتگی کودکان یک نوع بیماری حرکتی است. بیماری‌های حرکتی زمانی اتفاق می‌افتد که مغز اطلاعات متضاد از گوش‌ها، چشم‌ها و اعصاب مفاصل و عضلات دریافت می‌کند.
تصور کنید کودکی در صندلی عقب یک ماشین نشسته بدون اینکه قادر به دیدن پنجره باشد یا کودکی که در ماشین کتاب می‌خواند؛ گوش داخلی کودک حرکت را حس می‌کند، اما چشم و بدن او حرکت را حس نمی‌کنند. در نتیجه دچار نشانه‌هایی مانند دل درد، عرق سرد، خستگی، از دست دادن اشتها یا استفراغ می‌شود که به مجموع این نشانه‌ها ماشین گرفتگی می‌گویند.
مشخص نیست چرا ماشین گرفتگی بر برخی از کودکان بیش از دیگران تاثیر می‌گذارد. از سویی دیگر به نظر نمی‌رسد که نوزادان و کودکان نوپا این مشکل را داشته باشند، کودکان ۲ تا ۱۲ ساله بیشتر در معرض ماشین گرفتگی قرار دارند.

روش‌های پیشگیری از ماشین گرفتگی کودکان
برای جلوگیری از ماشین گرفتگی کودکان، روش‌های زیر را به کار بندید:
۱. ورودی‌های حسی را کاهش دهید
فرزندتان را تشویق کنید تا به چیز‌هایی در خارج از خودرو نگاه کند. تمرکز بر کتاب، بازی ویدیویی یا فیلم موجب تشدید ماشین گرفتگی کودکان می‌شود. اگر کودکتان زیاد دچار ماشین گرفتگی می‌شود، طوری برنامه ریزی کنید که در طول مسیر خواب باشد.
محبوب‌ترین نظریه پیرامون آنچه باعث سرگیجه و تهوع در حین حرکت می‌شود این است که حرکت در خودرو‌ها سیگنال‌های مختلطی را به گوش داخلی می‌رساند و باعث ایجاد اختلال بین حواس می‌شود.
کودک خود را تشویق کنید از شیشه جلو به چیز‌هایی در خارج از خودرو نگاه کند. تماشای پنجره‌های جانبی این اثر را ندارد، زیرا تمرکز بر یک نقطه دور در افق به غلبه بر این احساس کمک می‌کند.
۲. پیش از سفر غذا‌های سبک بخورید
غذای پر ادویه، خیلی چرب و وعده‌های سنگین غذایی بلافاصله قبل یا در حین سفر خودرو انتخاب مناسبی نیستند. اگر طول مدت سفر کوتاه است، ترجیحا در حین حرکت غذا نخورید. اگر سفر طولانی است یا کودک نیاز به غذا خوردن دارد، یک میان وعده کوچک و سبک مانند بیسکویت ترد نمکی و یک نوشیدنی کوچک به او بدهید.
۳. آب نبات زنجبیل و نعناع به همراه داشته باشید
گزارش‌ها بیان می‌کند که آبنبات‌های زنجبیلی و نعناعی تسکین دهنده تهوع ناشی از ماشین گرفتگی هستند. اگرچه تحقیقات اثربخشی مشخصی را نشان نمی‌دهد.
۴. تهویه هوا را فراموش نکنید
تهویه مناسب هوا موجب جلوگیری از ماشین گرفتگی می‌شود. شیشه‌های خودرو را پایین بکشید و بو‌های تند و نامطبوع را از بین ببرید.
۵. حواس کودک را پرت کنید
اگر کودک شما مستعد ماشین گرفتگی است، با صحبت کردن، گوش دادن به موسیقی یا آواز خواندن، او را در سفر سرگرم کنید.
۶. در صورت نیاز توقف کنید
اگر کودک می‌گوید که احساس تهوع و استفراغ دارد، سعی کنید در نزدیکترین محل مناسب توقف کنید و اجازه دهید از ماشین خارج شده و کمی راه برود.
۷. فشار کمی بر مچ دست کودک وارد کنید
۸. از دارو استفاده کنید
اگر سفری طولانی با ماشین در پیش دارید، از پزشک فرزندتان در مورد دارو‌های ماشین گرفتگی کودکان سوالاتی بپرسید. داروی تجویزی پزشک را تهیه کنید و با توجه به دستور مصرف آن دوز مناسب را به کودک بدهید. برخی از این دارو‌ها عوارضی مانند خواب آلودگی دارند، پس بهتر است نسبت به عوارض جانبی آن‌ها آگاه باشید.

سخن آخر
اگر کودکتان دچار ماشین گرفتگی شد، ماشین را در اولین فرصت متوقف کنید و اجازه دهید کودک بیرون بیاید و راه برود، یا کودک برای چند دقیقه با چشمان بسته دراز بکشد. قرار دادن یک پارچه‌ی خنک بر پیشانی کودک نیز موثر است.
خبر خوب این است که بیشتر کودکان پس از ۱۲ سالگی دیگر دچار ماشین گرفتگی نمی‌شوند.
توصیه‌های یاد شده را به کار ببندید، اگر این راهنمایی‌ها به شما کمکی نکرد و یا شدت ماشین گرفتگی کودک زیاد بود، با پزشک کودک درباره گزینه‌های دیگر صحبت کنید.

منبع: ستاره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.