۱۹۵۱۹۸
۱۰۸۵
۱۰۸۵

رفتار اشتباه کودک، چرا تو حرف بزرگ ترها می پرند؟

بچه ها به دلایل مختلفی ممکن است بی مقدمه وارد صحبت یا کار شما شوند و وقفه ایجاد کنند.

بچه ها به دلایل مختلفی ممکن است بی مقدمه وارد صحبت یا کار شما شوند و وقفه ایجاد کنند.ممکن است بخواهند در مرکز توجه شما باشند و وقفه ایجاد کنند ، یا به دلیل عجله و یا حتی به خاطر آنکه درست خوب و بد را نمیداند.
این کار را انجام دهند و یا قصد خودنمایی و ابراز وجود نمایند. کوچکترها بی مقدمه وارد صحبت شما میشوند زیرا می پندارند در مرکز دنیا هستند اما در سن هفت سالگی انتظار میرود که فرزندتان برای کسب توجه شما راه مودبانه ای را آموخته باشد.بنابراین به خردسالان بیاموزید که بی مقدمه وارد کارتان نشوند.
اکثر مادرانی که فرزند خردسالی دارند خیلی مواقع هنگام صحبت با تلفن دچار مشکل میشوند زیرا کودکشان مداخله میکند.برای رفع این مشکل راههای متعددی پیشنهاد میشود :
1-از تلفن بی سیم استفاده کنید.بدین ترتیب می توانید هم زمان با گفت و گوی تلفنی مراقب کوکتان باشید یا احیانا دنبالش بروید.
۲-قبلا فکرش را بکنید.قبل از زنگ زدن به کودکتان پیشنهاد کنید که مشغول یک کتاب قصه یا دفتر نقاشی شود و یا ابتدا زمانی را برای حرف زدن به او اختصاص دهید.مثلا با خود بگویید: ((وقتی از محل کار به منزل میرسم باید دست کم دوتا پنج تلفن بزنم.))تجربه نشان داده که بهتر است اول کاملا به فرزندانم برسم و توجه کاملم را معطوف به آنها کنم. و بعد وقتی آنها مشغول کارهای خودشان شدند فرصت خوبی برای تلفن زدن پیدا می کنم.
3-به کودک سرگرمی بدهید.یک جعبه یا پاکت پر از اشیایی (که مجاز به دست زدن آنهاست) به کودکتان بدهید تا موقع کار شما سرگرم باشد.
۴-جواب کودک را بدهید.وقتی با عجله میخواهد وسط کار یا تلفن شما حرفش را بزند بگویید: ((کمکت میکنم اما باید صبرکنی تلفنم تمام بشه.))
5-از همکاری اش تشکر کنید.وقتی پیشاپیش از او تشکر میکنید احتمالا همکاریش بیشتر میشود. بجای آنکه به او اخطار دهید: ((وقتی با تلفن حرف میزنم مزاحم نشو!)) میتوانید بگویید : ((از اینکه وقتی با مادربزرگ حرف میزنم خودت را مشغول کار دیگه ای می کنی متشکرم!))
۶-به فرزندان بیاموزید به همدیگر احترام بگذارند.یک لحظه توجه کنید که آیا آنها وسط حرف دیگر میپرند؟آیا بی مقدمه مداخله میکنند؟در این صورت یک قاعده در خانه قرار دهید که هیچکس حق ندارد وسط کار دیگری بی اجازه وارد شود.بچه ها خیلی راحت می آموزند که بگویند: (( می بخشی ، الان وسط کاری هستم لطفا صبرکن کارم تموم بشه بعد...))
7-واقع بین باشید.نمیشود از بچه ها انتظار داشت که همیشه صبور باشند.ببینید آیا انتظار شما از کودک واقع بینانه است.
در مورد مواجهه با عجله و مداخله ی کودک : در نظر بگیرید که الان چند تلفن مهم از جمله تماس با یک مشتری یا طرف کار مهم دارید و کودکتان هم آستین شما را گرفته و میکشد و میگوید : ((مامان...بابا...)) شما به او اشاره میکنید : ((هیس...)) زیرا نگرانید که مشتری یا تماس مهم را از دست بدهید.بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
- به او اجازه ندهید: ((چند دقیقه آروم بگیر وگرنه تنبیه میشوی!))
- حتما قبل از زنگ زدن به کودک خود اطلاع دهید که پانزده دقیقه برای کارهای خودتان فرصت لازم دارید.بهتر است یک فیلم کارتون یا سرگرمی کوتاهی برای اینگونه مواقع داشته باشید.
- بی توجهی به او در این موقعیت کمکی نخواهد کرد بلکه او حریص تر و مصمم تر میشود.
- استفاده از یک تلفن بی سیم یا تلفن همراه به شما کمک میکند که دست بچه را بگیرید و به بیرون هدایت کنید.
- مشتری یا آن طرف خط را نباید پشت خط نگه دارید.اینکار درستی نمیباشد.
- بگذارید کودکتان بداند که کار شما به زودی تمام میشود.میتوانید بگویید : (( دو دقیقه ی این تلفن تموم میشه و آن وقت به حرف شما گوش میدم.))
نوع عکس العمل باعث تکرار یا توقیف عجله ها و کارهای بی مقدمه ی فرزندان میشود.آموختن ((احترام به نوبت)) و ((احترام به دیگران ، به خصوص به خواهر و برادر ها)) نه تنها به نفع کودک است بلکه آرامش بیشتری را به محیط خانواده می آورد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.