۱۹۵۷۰۴
۸۶۶
۸۶۶

تکنولوژی برای کودکان، ده نکته تربیتی

قوانین خونه در استفاه از تکنولوژی و تربیت دیجیتال می­تونه موجب تمرکز بر روی موارد مهم بشه.

قوانین خونه در استفاه از تکنولوژی و تربیت دیجیتال می­تونه موجب تمرکز بر روی موارد مهم بشه. در این فصل از تعطیلات ما به شما هدایایی می­دیم که مستلزم صرف هزینه گزاف نیست. هدایایی که به طور مداوم می­تونید بدون هزینه اضافی ازشون استفاده کنید و حتی بهتر از این، هدایایی که به بچه­ ها کمک می­کنه.
استفاده از تکنولوژی هیجان­ انگیز و باحاله، و زندگی مدرن رو لذت­ بخش و البته ممکن می­کنه. رسانه­ های اجتماعی! برنامه­ های دیجیتال! حمل و نقل دیجیتال! ساعت­های قدم­ شمار! خیلی چیزها برای لذت­بردن وجود داره. بی­نهایت تنوع و جذابیت.
البته تکنولوژی جنبه­ های تاریک هم داره. بسیار اعتیاد آوره، به خصوص برای بچه­ ها. علمی که در ورای تکنولوژی وجود داره روی بچه ­ها تاثیر می­ذاره و حتی موجب آسیب­ های مغزی، افسردگی، تنهایی و حتی اختلالات خواب می­شه. این مسئله خیلی مهمه و باید جدی گرفته بشه. شاید به همین دلیله که استیو جابز و بیل­ گیتس هم محدودیت­هایی برای بچه­های خودشون در استفاده از تکنولوژی وضع می­کنن.
خبر خوب اینه که، می­شه با درک و استفاده صحیح از تکنولوژی مضرات اون رو به حداقل رسوند. در این مقاله راهکارهایی برای تربیت صحیح فرزندان در استفاده از دنیای دیجیتال رو در اختیارتون قرار می­دیم.

تکنولوژی نمی­تونه نقش پرستار رو بازی کنه
به عنوان والدین شما مسئول بچه خودتون هستید و نمی­تونید اون رو پشت میز کامپیوتر بنشونید و بگید: خوش بگذرون! داشتن و استفاده از تکنولوژی در خونه موجب سرمایه­گذاری روی آینده کودک می­شه اما این سرمایه­ گذاری مستلزم صبر، توجه و صرف زمان می­شه.
اگر نمی­تونید روی استفاده اون­ها از تکنولوژی نظارت داشته باشید، پس اصلاً هیچ­گونه تکنولوژیی در اختیارشون قرار ندید. شاید سختگیرانه به نظر برسه اما به عنوان والدین، فقط خودتون نباید درباره تکنولوژی آموزش ببینید بلکه باید آموزش­ های لازم رو در اختیار فرزندانتون هم قرار بدید.
مسئول تکنولوژی داخل خونه خود شما هستید. یا اون رو در کمال امنیت در اختیارشون قرار بدید یا اصلاً در اختیارشون قرار ندید. اسکرین تایم و کنترل گجت ها رو فراموش نکنید.

به فرزندتون یاد بدید که چطور در استفاده از اینترنت شرافتمند باشه
آیا به بچتون اجازه می­دید در سوپر مارکت جیغ بکشه؟ یا در کافی­ شاپ لباس ­هاش رو در بیاره؟ یا اجازه می­دید که بقیه رو مستقیماً مسخره کنه؟
قطعاً نه. پس اجازه ندید که در دنیای مجازی هم این کارها رو انجام بده.
رفتار صحیح فرزند در دنیای مجازی ناشی از تربیت صحیح والدینه.
بهشون یاد بدید که چطور هم در واقعیت و هم در دنیای مجازی مهربون باشن. تفاوت بین ادب و بی­ادبی رو بهشون نشون بدید و مطمئن بشید که یاد گرفتند. حتی درباره مسائل جنسی باهاشون صحبت کنید. این مسئله شامل عکس­ ها و ویدئوهایی که از خودشون در اینترنت می­ذارند هم می­شه.
والدین باید به فرزندانشون یاد بدهند که همانطور که در واقعیت هیچ­کس حق نداره بدن اون­ها رو لمس کنه، هیچ کس هم حق نداره عکس­ های ناشایست براشون بفرسته.
رفتار صحیح فرزند در دنیای مجازی ناشی از تربیت صحیح والدینه.

زمان استفاده از تکنولوژی رو محدود و به حداقل برسونید
اگر پیش از دهه ۷۰ متولد شده ­اید، پس بدون تلفن­های هوشمند و تبلت بزرگ شدید. در عوض، حتماً قورباغه واقعی رو از نزدیک دیدید، نه اینکه فقط در ویدئوهای دنیای مجازی اون­ها رو دیده باشید، حتماً با دوستانتون در حیاط بازی کردید و نه اینکه در چت روم دور هم جمع شده باشد، حتماً بازی فکری دسته جمعی انجام دادید و نه اینکه فقط در تنهایی به بازی­ های کامپیوتری پرداخته باشید.
پس شرایطی رو فراهم کنید تا بچه­هاتون هم بتونن همین دنیای واقعی رو تجربه کنند تا سالم و اجتماعی تربیت بشند. زندگی آنلاین باعث می­شه تا منتظر دنیای بزرگسالی بشند، اما اون­ها فقط یکبار در عمرشون کودکی رو تجربه می­کنند. اجازه بدید تا اون­ها هم لذت­هایی که شما داشتید رو تجربه کنند.
براشون لگو و بازی­ های فکری گروهی بخرید، اون ­ها رو به تئاتر، موزه و مکان­ های تماشای ستاره­ ها ببرید. با هم به جنگل برید، لب دریا قدم بزنید و از قایق­ سواری در دریاچه لذت ببرید.

به فرزندتون آموزش بدید که وجود تکنولوژی در خونه یک مزیته و نه حق
من والدین رو تشویق می­کنم تا به تکنولوژی و رسانه­ های اجتماعی همانطوری که پدر و مادرهای قدیم با تلویزیون برخورد می­کردند، نگاه کنند: زمان محدود و در مکانی ثابت. وقتی ما از مدرسه برمی­گشتیم فقط یک ساعت می­تونستیم تلویزیون ببینیم بعد باید تکالیف مدرسه را در اتاقمان انجام می­دادیم که در اون تلویزیون یا تلفنی وجود نداشت. اگر نمره­ها و البته رفتار خوبی داشتیم، گاهی زمان تماشای تلویزیون رو افزایش می­دادند.
امروزه هم والدین باید با ابزارهای دیجیتال همینطور رفتار کنند، و در ایجاد محدودیت و وضع قانون سخت­گیر باشند. زمان آنلاین بودن و استفاده از ابزارهای دیجیتال محدود و هیچ­گونه کامپیوتر یا ابزار دیجیتالی نباید در اتاق کودک وجود داشته باشه.

فقط در صورت حفظ حرمت­ ها و تعادل در استفاده به فرزندتان تلفن هوشمند بدهید
برای شما به عنوان والدین مهمه که فرق بین خواستن و احتیاج داشتن را درک کنید. شاید فرزند ۱۰ ساله شما بخواهد از پیامک، ایمیل استفاده کنه یا در رسانه­های اجتماعی مطلب بگذاره، حال آنکه اصلاً نیازی به این کار نیست. با این وجود، همه والدین مسئولیت­ پذیر می­دونند که کودکان هم برای تماس­های ضروری به تلفن احتیاج دارند. در مورد اول کودک به تلفن هوشمند احتیاج داره، اما در مورد دوم یک تلفن همراه ساده و ارزون هم کافیه.
به یاد داشته باشید که استفاده از تلفن هوشمند مستلزم سطحی از درک و خودآگاهی است که ممکنه یک بچه دیرتر از همسالانش به اون دست پیدا کنه. و احتمالاً از اینکه همه دوستانش یک تلفن هوشمند دارند شکایت خواهد کرد.
در اینگونه موارد او را در آغوش بگیرید و صادقانه حقایق رو براش شرح بدید: امکان اعتیاد به تکنولوژی و اینکه ممکنه منجر به افسردگی و خودکشی بشه، و اینکه شما انقدر دوستش دارید که نمی تونید چنین ابزار وحشتناکی رو فعلاً در اختیارش قرار بدید تا زمان مناسبش فرا برسه.

زمانی که آنلاین هستند کودکان رو زیر نظر بگیرید
غیر از کارتون، ما تمام برنامه­ها رو در جمع و به صورت خانوادگی تماشا می­کنیم. همین دیدگاه باید درباره استفاده از اینترنت هم وجود داشته باشه. اگر تصمیم دارید اجازه بدید که فرزندتون تلفن هوشمند داشته باشه و از اون استفاده کنه، بدونید که شما نه فقط اخلاقاً که قانوناً هم مسئول کنترل فرزند خود هستید. قانوناً والدین مسئول اعمال آنلاین فرزندان خود هستند. به فرزندتون و البته خودتون تعامل و ارتباط انسانی رو هدیه بدید.

استفاده از رسانه­ های اجتماعی رو محدود یا کلاً از اون اجتناب کنید
البته این مسئله چندان آسون نیست اما شما باید تا جایی که امکان داره مانع از دسترسی بچه­ ها به شبکه­ های اجتماعی بشید. نوجوونایی که بیشتر از ۳ ساعت یا بیشتر در روز از ابزارهای الکتریکی استفاده می­کنند ۳۵% بیشتر در خطر خودکشی یا برنامه­ ریزی برای خودکشی قرار دارند. توجه داشته باشید که در سال ۲۰۱۱ بیشتر از هر دهه دیگری، خودکشی اولین عامل مرگ نوجوانان شد، اینگونه تحقیقات باید جدی گرفته شود.
دختری ۱۳ ساله در مصاحبه­ اش گفت که: ما بدون آی­پد یا آی­فون هیچی نیستیم. ما تلفن­های هوشمندمون رو از آدم­های واقعی هم بیشتر دوست داریم.
در اغلب موارد، رسانه­ های اجتماعی منجر به انزوای آدم­ها می­شه. این انزوا موجب تنهایی، ترس از دست دادن می­شه.

به طرز سختگیرانه­ ایی، فعالیت­های آنلاین بچه ­ها رو محدود کنید
اگر بچه دارید، قطعاً نمی­خواهید که فرزندتون وارد سایت­های پورن بشه. وقتی با دوستانشون در خونه جمع می­شند هم اون­ها رو زیر نظر بگیرید. برنامه­های رایگانی برای فیلتر کردن اینگونه سایت­ها و تمام سایت­های مشکوک وجود داره. برنامه­هایی مثل OpenDNS که با ایجاد تغییرات کوچک در عملکرد وای­فای تمام سایت­های مشکوک و حاوی مطالب جنسی رو قفل می­کنه.
این برنامه جادوییه! پس نگران نباشید، این برنامه ساختاری ساده داره که می­تونید به راحتی اون رو تنظیم کنید.

موقع غذا فقط بخورید، با ابزارهای الکترونیکی مشغول نشید
این روزها که من و همسرم به رستوران می­ریم، از دیدن خانواده ­هایی که پشت میز نشستند و با تلفن همراه و تبلت مشغولند و اصلاً توجهی به یکدیگر ندارند، شوکه می­شیم. متاسفانه، همین معضل در خانه دوستان و اقوام ما هم وجود داره. متعجبم که چطور این چنین اتفاقاتی می­افته، در حالی که ۲۰ سال پیش ابداً اینطور نبود.
فرزند شما دوست شما نیست. پس می­تونید به راحتی خواسته­ ها، ایده­ ها و تصورات احمقانشون رو رد کنید. ۷ ویژگی‌ مشترک والدین کودکان موفق رو تو وبلاگ ما بخونید.
به فرزندتون و خودتون ارتباط انسانی رو آموزش بدید. ابزارهای دیجیتال رو موقع صرف غذا از میز دور کنید. پیام ندید، وارد رسانه­ های اجتماعی نشید، ایمیل نزنید و بدونید که خانواده شما از تماس­های تلفنی شما مهمترند. مگر اینکه در شرایط کاملاً اضطراری قرار داشته باشید.

گاهی والدین باشید و نه دوست
دوستان و نزدیکان فرزند شما گاهی اون­ها رو تشویق به انجام کارهای خشن، وحشتناک و حتی پر خطر می­کنند. اما شما می­تونید عکس این عمل کنید، مثلاً ازشون حمایت کنید، بهشون توصیه­های مفید کنید و احساس مسئولیت رو بهشون آموزش بدید. فرزند شما دوست شما نیست. پس در برابر خواسته­های نامعقولشون ایستادگی کنید.
اگر فرزندتون تلفن همراه خاله یا دایی رو خواست، براشون توضیح بدید که چرا امکان نداره از تلفن اون­ها استفاده کنه.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.