۱۹۶۱۲۰
۱۶۴۹
۱۶۴۹

رژیم غذایی مناسب، کودکان یک تا دو ساله

زمانی که کودکان اولین سالروز تولد خود را سپری می کنند نیازهای غذایی شان توسعه می یابد و دیگر همانند سابق فقط شیر یا پوره میوه ها و امثال این ها نیازهایشان را برطرف نکرده و برای رشدشان کافی نمی باشد.

زمانی که کودکان اولین سالروز تولد خود را سپری می کنند. نیازهای غذایی شان توسعه می یابد و دیگر همانند سابق فقط شیر یا پوره میوه ها و امثال این ها نیازهایشان را برطرف نکرده و برای رشدشان کافی نمی باشد. از این رو، باید مواد غذایی مغذی و مختلفی را به کودک معرفی کرد و در رژیم غذایی وی گنجاند. مقاله ای که در ادامه می آید، رژیم غذایی مناسب کودکان ۱ تا ۲ ساله و همچنین نحوه ایجاد فضایی شخصی به هنگام غذا خوردن این کودکان را ارائه کرده است.پیش از این، مطالبی را در مورد چگونگی تغذیه کودکان در سال اول زندگی بیان کردیم. حالا وارد دومین سال زندگی می شویم. در این دوره، مصرف شیر مادر ادامه پیدا می کند، ولی قرار دادن انواع مختلفی از غذاها برای برآوردن همه نیازهای کودک نیز ضروری است.

چرا نباید شیر مادر از رژیم غذایی کودک 2 ساله حذف شود؟
وقتی کودک به سن ۲ سالگی می رسد، همچنان باید به خوردن شیر مادر ادامه دهد؛ چون پروتئین و کالری مورد نیاز وی را فراهم کرده و از ابتلا به بیماری ‌ها و عفونت‌ ها نیز جلوگیری می کند. از طرفی وقتی کودک به اسهال یا استفراغ دچار شد، بهترین ماده غذایی که هضمش آسان است، شیر مادر است. در کنار همه این ها رابطه محبت ‌آمیز و ایمنی را که از فرآیند شیرخوردن نصیب کودک می شود، نباید فراموش کرد. البته تعداد دفعات شیر دادن کمتر و هر بار بعد از صرف وعده غذای اصلی خواهد بود.

چه مواد غذایی و به چه مقدار برای کودک لازم است؟
مقدار مصرف غذای کودک ۲ ساله تقریباً یک سوم تا نصف غذای بزرگسالان است. تعداد دفعات تغذیه هم به غیر از شیر مادر، ۵ بار در روز توصیه شده است. در این سن، ماست پاستوریزه، سفیده تخم مرغ (زرده را هم که از قبل، در رژیم غذایی داشتیم)، گوشت خرد شده، سیب ‌زمینی و سبزی له شده و میوه ‌ها و سبزی‌ های خام تکه شده به غذای کودک اضافه می شود. توجه کنید که معده فرزند شما هنوز کوچک است، بنابراین آن را با میوه و آبمیوه زیاد پر نکنید. از میوه به صورت کمپوت شده هم می توان استفاده کرد. آبمیوه هم اگر طبیعی باشد، سالم تر است، چون مواد افزودنی کارخانه ‌ای ندارد.نکته مهم این که تنقلاتی، مانند: چیپس، پفک و شکلات برای کودک ضرر دارند، ولی خوراکی‌ هایی، مانند: بستنی، خرما، بیسکوئیت، پسته و بادام بو نداده، اگر به مقدار کم و بعد از غذای اصلی داده شود، مانعی ندارد.اگر می خواهید غذای فرزندتان را مقوی ‌تر کنید، می توانید کمی روغن یا کره به آن اضافه کنید، حبوبات تفت داده شده و کاملاً نرم به او بدهید یا برای مثال با آرد غلات یا قلم گوسفند برایش سوپ درست کنید. همچنین به رنگ غذاها توجه کنید. بچه ‌ها به غذاهایی که رنگ‌های مختلف، مانند: سبز یا نارنجی دارند، علاقه ‌مندند؛ به همین دلیل استفاده از سبزی‌ ها و هویج توصیه می شود.در همه این رهنمودها مهم این است که برنامه غذایی کودک متنوع باشد، همه مواد مورد نیازش را فراهم کند و عادت درست و صحیح غذا خوردن، تا بزرگسالی همراه او باشد.

تقویت استقلال و فضای شخصی کودک به هنگام غذا خوردن
کودک در سال دوم زندگی، کنار بقیه اعضای خانواده غذا می خورد. با گذشت زمان حتی می تواند از بین غذاهای سفره، هر چه را که دوست دارد، انتخاب کند. در عین حال خوب است یک فضای شخصی هم برای خود داشته باشد. مثلاً بشقاب، قاشق و لیوان کوچک و مخصوص برایش بگذارید. اجازه بدهید خودش غذا بخورد. برای این کار یک قاشق به او بدهید و اگر خسته شد به او در غذا خوردن کمک کنید. اصرار نداشته باشید که آداب و رسوم اجتماعی غذا خوردن را از همان ابتدا رعایت کند. بگذارید وقتی کمی بزرگ تر شد، خودش آن ها را از شما یاد بگیرد. مثلاً اگر خواست با دست غذا بخورد مانعش نشوید، چون این شیوه، اشتها و ذوقش را برای خوردن بیشتر می کند. از ظرف ‌های شکستنی استفاده نکنید؛ این طوری هم خیال شما راحت ‌تر است و هم کودک با آرامش بیشتر غذا می خورد، همچنین امکان آسیب رسیدن به او در صورت واژگون شدن ظرف هم وجود ندارد. میزان غذایی که برای او در نظر می گیرید، آن قدر زیاد نباشد که از تمام نشدن آن نگران شوید. اطمینان داشته باشید که کودک به میزانی که نیاز دارد، غذایش را میل خواهد کرد. در آخر خوب است بدانیم کودکان نوپا فقط ۱۰-۵ دقیقه حالت نشستن را تحمل می کنند. بنابراین ممکن است قبل از تمام شدن غذا میز را ترک کنند، اما مجدداً باز می گردند. اگر به این خصوصیات مقتضی کودکان توجه کنید، راحت ‌تر می توانید آرامشتان را حفظ کرده و مضطرب نشوید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.