۱۹۶۹۹۶
۹۷۹
۹۷۹

اثرات طلاق بر کودکان، آیا میدانید؟

هیچ شکی وجود ندارد که جدایی والدین می‌تواند تاثیر مخربی روی کودکان طلاق بگذارد.

هیچ شکی وجود ندارد که جدایی والدین می‌تواند تاثیر مخربی روی کودکان طلاق بگذارد. آمار و ارقام نشان می‌دهد که والدین باید تا حد امکان از فروپاشی زندگی مشترک خود جلوگیری کنند. اما، همیشه حفظ زندگی مشترک امکان‌پذیر نیست. با این حال در صورت طلاق، آنچه در درجه اول، اهمیت دارد این است که والدین همچنان نقش فعال و فعلی خود در را در زندگی کودکان طلاق حفظ کنند.
تقریبا پنجاه درصد کودکان آمریکایی شاهد فروپاشی ازدواج پدر و مادر خود هستند. از همین مقدار نزدیک به نصف آن هم شاهد گسستن ازدواج دوم والدین خود و یک فرزند از هر ده نفر هم شاهد فروپاشی ازدواج‌های سوم یا بیشتر والدین خود هستند. در ادامه قرار است بیشتر با اثرات منفی این تصمیم روی کودکان آشنا شویم.

اثرات جسمی
کودکان طلاق نسبت به کودکانی که والدینشان در ازدواج مانده‌اند، بیشتر در معرض بیماری‌های جسمی مانند جراحت‌های مختلف، آسم، سردرد و اختلالات گفتاری قرار دارند. کودکانی که با پدر و مادر بیولوژیکی (طبیعی) خود زندگی می‌کنند، نسبت به کودکانی تحت سرپرستی هر دوی این والدین نیستند، ۲۰ تا ۳۵ درصد بیشتر از نظر جسمی در سلامت به سر می‌برند.

اثرات عاطفی
مطالعات مربوط به اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی نشان می‌دهد که کودکان در شرایطی که خانواده آنها درگیر طلاق‌های متعدد بودند، نمرات پایین‌تری نسبت به همسالانشان کسب کرده‌اند و همسالانشان چندان بهایی به آنها نمی‌دهند.
نوجوانان در خانواده‌های تک والد و خانواده‌های مختلط حدود ۳۰۰ درصد در سال بیشتر از کودکان حاضر در خانواده‌های هسته‌ای نیاز به کمک‌های روانشناسی دارند. همچنین نرخ خودکشی کودکان موجود در خانواده‌های فروپاشیده بیشتر از کودکان حاضر در خانواده‌های سالم است. در این خانواده‌ها فرزندان بزرگسال معمولا شغل‌های کم‌درآمد و تحصیلات کمتری نسبت به والدین‌شان دارند. سابقه آسیب‌پذیری فرزندان به مواد و الکل در نوجوانی، ترس از تعهد، طلاق و سوابق منفی در سیستم‌های حقوقی در قالب بازداشت موقت و اجباری در بین آنها زیاد است.

اثرات تحصیلی
فرزندانی که پدر و مادر آنها از یکدیگر جدا شده‌اند، بیشتر از همسالانی در کنار پدر و مادری هستند که هنوز طلاق نگرفته‌اند، مدرسه را ترک می‌کنند.

آمار کودکان بدون پدر
حدود چهل درصد از کودکان در آمریکا بدون پدر، بزرگ می‌شوند و حدود ۴۰ درصد از کودکانی که با پدر بیولوژیکی خودشان زندگی نمی‌کنند در دوازده ماه گذشته، پدرشان را ندیده‌اند و بیشتر از نصف آنها هرگز در خانه پدرشان نبوده‌اند و حدود ۲۶ درصد از این پدر‌ها در ایالت‌های دیگری غیر از محل زندگی فرزندانشان زندگی می‌کنند.
کودکان طلاق به طور قابل توجهی با چالش‌های خطرناکی رو به رو هستند. از طرفی با آگاهی به وجود این خطر‌ها باید بگوییم که گاهی طلاق بهترین علاج برای کودکانی است که به طور مرتب در معرض خشونت داخلی، سواستفاده یا الگو‌های رفتاری مخرب از سوی یکی یا هر دوی والدین قرار می‌گیرند. والدین باید در این زمینه مسئولانه و جدی برخورد کنند و از متخصصان و کارشناسان دلسوز و ماهر در این زمینه یاری بگیرند تا جدایی یا اختلاف بین والدین کمترین آسیب را برای کودکان طلاق به همراه داشته باشد.

منبع: کودکت

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.