والدین کودکان بیش فعال، چند توصیه مهم به آن ها
بیش فعالی خوب است یا بد ؟! باید بدانید که علاوه بر چالش ها، تاثیرات مثبتی بر روی افرادی که اختلال کم توجهی دارند نیز وجود دارد.
پس از شناسایی مشکل بیش فعالی در فرزندمان، مهم ترین قدم این است که بدانیم چگونه با کودک بیش فعال رفتار کنیم. در این مقاله نکات مهمی را به والدین کودکان بیش فعال توصیه می کنیم تا به بهترین نحو ممکن شرایط را کنترل کنند.
تاثیر مثبت بیش فعالی بر روی بچه ها
بیش فعالی خوب است یا بد؟! باید بدانید که علاوه بر چالش ها، تاثیرات مثبتی بر روی افرادی که اختلال کم توجهی دارند نیز وجود دارد:
خلاقیت
بچه هایی که بیش فعالی دارند می توانند به طرز حیرت آوری خلاق و تخیل قوی ای داشته باشند. بچه ای که همزمان ده رویای مختلف در ذهن دارد می تواند حلال مشکلات باشد. منبع سرشاری از ایده ها، یا یک هنرمند مبتکر. بچه هایی که بیش فعال هستند ممکن است به آسانی حواس شان پرت شود اما گاهی اوقات آن ها به چیزهایی توجه می کنند که دیگران آن ها را نمی بینند.
انعطاف پذیری
چون بچه های بیش فعال ابتدا به گزینه های زیادی توجه می کنند و تنها به یک گزینه اکتفا نمی کنند ایده های متفاوتی خواهند داشت.
اشتیاق و خود جوشی
بچه های بیش فعال به ندرت کسل می شوند. آن ها به چیزهای متفاوت زیادی علاقه دارند و شخصیت سرزنده و سرحالی دارند. به طور خلاصه اگر آن ها شما را خشمگین نکنند و کاری نکنند از کوره در بروید(که گاهی اوقات حتما این طور می شود) بودن با آن ها لذت بخش است.
به خاطر داشته باشید که بیش فعالی ربطی به هوش و یا استعداد بچه ندارد. خیلی از بچه های بیش فعال خدادای باهوش یا هنرمند هستند.
نحوه کمک به بچه بیش فعال
چه علائم بی اعتنایی، بیش فعالی یا هوس گرایی بچه شما به اختلال ADHD ربط داشته باشد چه نداشته باشد، اگر درمان نشود باعث مشکلات زیادی می شود. بچه هایی که نمی توانند تمرکز کنند و خودشان را کنترل کنند ممکن است در مدرسه مشکل داشته باشند، و دائما به دردسر بخورند، و با دوست پیدا کردن و یا با دیگران تنها بودن مشکل داشته باشند. این ناراحتی ها و سختی ها می تواند منجر به خودباوری ضعیف، حساسیت و استرس برای کل خانواده شود.
اما درمان می تواند یک تفاوت بسیار خاص در علائم کودک شما ایجاد کند. با حمایت صحیح، بچه ی شما می تواند روی غلتک موفقیت در تمام زمینه ها در زندگی بیفتد. اگر بچه شما با علائمی در حال کشمکش است که شبیه بیش فعالی است از یک متخصص کمک بگیرید. شما می توانید علائم بیش فعالی، بی اعتنایی، هوس گرایی کودک خود را بدون تشخیص اختلال کم توجهی درمان کنید. گزینه های پیش رو شامل شروع درمان، داشتن یک رژیم و برنامه ورزش، تغییر شرایط خانه طوری که تا حداقل ممکن حواسش پرت شود می باشد.
اگر تشخیص داده شود کودک شما بیش فعالی دارد، می توانید با پزشک کودک خود، یک درمانگر و مدرسه همکاری کنید و یک برنامه درمانی خاص داشته باشید که نیازهای او را بر طرف کند. درمان موثر برای بچه های بیش فعال شامل، رفتار درمانی، آموزش والدین، حمایت های اجتماعی، و کمک در مدرسه است. دارو هم شاید استفاده شود. اگرچه، نباید تنها درمان اختلال کم توجهی باشد.
توصیه های والدینی برای برخورد با کودکان بیش فعال
اگر بچه شما بیش فعال است، بی اعتنا است، یا هوس گرا، انرژی زیادی می برد تا او را وادار کنید به حرف گوش دهد، تا کاری را تمام کند، یا حتی بنشیند. مراقبت همیشگی نیز می تواند خسته کننده و آزاردهنده باشد. گاهی اوقات والدین کودکان بیش فعال شاید حس کنند که همانند کودکشان یکسره در حال دویدن هستند. اما مراحلی وجود دارد که می توانید انجام دهید تا بر شرایط مسلط شوید در حالی که همزمان می توانید به بچه خود کمک کنید تا بهترین تلاشش را در رابطه با توانایی هایش انجام دهد.
زمانی که اختلال کم توجهی به دلیل فرزندپروری بد نباشد استراتژیهای موثری وجود دارد که که باعث اصلاح مشکلات رفتاری می شود. بچه های بیش فعال به استراتژی، مداومت، ارتباطات واضح، و جایزه برای رفتارهایشان نیاز دارند. آن ها همچنین نیاز به عشق و دوست داشتن فراوان، حمایت، و تشویق شدن دارند.
کارهای زیادی وجود دارد که والدین می توانند انجام دهند تا علائم اختلال کم توجهی را کمتر کنند بدون اینکه انرژی طبیعی، حس بازیگوشی و احساس منحصر به فرد بودن کودک را قربانی کنند.
از خودتان بهتر مراقبت کنید تا بتوانید از کودک خود نیز بهتر مراقبت کنید. خوب بخورید، ورزش کنید، به قدر کافی بخوابید، راه هایی بیابید تا استرس تان را کم کنید و به دنبال حمایت رودروری خانواده و دوستان و همچنین پزشک و معلمان کودک خود باشید.
قوانینی تنظیم کنید و به آن قوانین پایبند باشید. به بچه خود کمک کنید تا با تمرکز بر روی برنامه های روزانه، آسان کردن برنامه اش و مشغول کردن او به فعالیت های سالم به او کمک کنید تا تمرکز داشته باشد و منظم شود.
انتظارات روشنی داشته باشید. قانون های رفتاری را ساده در نظر بگیرید و به آن ها توضیح دهید اگر از دستورات سرپیچی کنند و قوانین را زیر پا بگذارند چه اتفاقی خواهد افتاد_ و هرسری که به قوانین پایبند بودن به آن ها جایزه بدهید.
آن ها را به ورزش و خوابیدن تشویق کنید. فعالیت های فیزیکی تمرکز کردن را بهبود می بخشد و رشد مغز را بهتر می کند. به خصوص برای بچه های بیش فعال، منجر به خواب بهتر می شود که خواب علائم بیش فعالی را کاهش می دهد.
به بچه خود کمک کنید صحیح غذا بخورد. برای مدیریت علائم بیش فعالی برنامه غذایی سالم مداوم یا میان وعده برای هر سه ساعت برای او در نظر بگیرید و غذاهای شکر دار و هله هوله را قطع کنید.
به بچه خود یاد دهید چطور دوست پیدا کند. به او کمک کنید شنونده خوبی شود، یاد بگیرد تا چهره افراد را بخواند و زبان بدن بداند، و به جای سکوت بیشتر با دیگران ارتباط برقرار کند.
نحوه برخورد با کودکان بیش فعال در مدرسه
بدیهی است که بیش فعالی در آموزش و یادگیری اختلال ایجاد می کند. اگر همش درکلاس در حال دویدن و جنبیدن باشید و یا بر روی چیزهایی که باید گوش دهید یا بخوانید تمرکز نکنید هیچ اطلاعاتی را یاد نمی گیرید یا نمی توانید کارتان را به اتمام برسانید.
فکر می کنید چه کارهایی لازم است بچه ها در مدرسه انجام دهند. بنشینند، با دقت گوش دهند، توجه کنند، توصیه ها را رعایت کنند، تمرکز کنند. تمامی این ها کارهایی هستند که بچه های بیش فعال به سختی انجام می دهند_نه به این خاطر که تمایل ندارند بلکه چون مغزشان به آن ها اجازه نمی دهد.
البته به این معنا نیست که بچه های بیش فعال نمی توانند در مدرسه موفق باشند. کارهای زیادی هست که باید والدین کودکان بیش فعال و معلمان هر دو انجام دهند تا به دانش آموز کمک کنند در کلاس پیشرفت داشته باشند. که این کار با ارزیابی نقاط قوت و ضعف هر کودک شروع می شود و سپس با استراتژی های خلاقانه برای کمک به تمرکز کودک ، ادامه دادن کار، و یادگرفتن ظرفیت کامل اش ادامه پیدا می کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼