۱۹۷۷۱۸
۱۲۳۱
۱۲۳۱

انواع دل درد کودکان، کدامند و چه علتی دارند؟

دل درد کودکان را جدی بگیرید و تاحد امکان از خود درمانی خودداری کنید چرا که ممکن است دل دردی ساده نشانه ی بیماری جدی باشد.

دل درد کودکان را جدی بگیرید و تاحد امکان از خود درمانی خودداری کنید چرا که ممکن است دل دردی ساده نشانه ی بیماری جدی باشد. دل درد در کودکان اغلب ناشی از باد و سو هاضمه است که هیچ کدام جدی نیستند اما دل درد ممکن است نشانه عفونت مانند مسمومیت غذایی، اسهال، ذات الریه و یا عفونت های دستگاه ادراری باشد.
البته اضطراب و استرس می تواند باعث حالت تهوع در شکم شود البته درد شدید شکم ممکن است ناشی از بیماری های جدی تر و یا جراحی مثل آپاندیس و یا تو رفتن قسمتی از روده داخل دیگر است ، با مطالعه این بخش با علل دل دردهای کودکان کاملا آشنا خواهید شد.

دلایل دل درد کودکان
دل درد حساسیت غذایی یا التهاب معده
دل درد که به عقب باز می گردد ممکن است با یبوست، حساسیت غذایی یا التهاب معده همراه باشد. در دختران نوجوان، دل درد می تواند چندین عامل داشته باشد، از جمله مشکلات تخمدان ، بارداری و درد پریود.
گاهی اوقات درد شکم functional abdominal pain نامیده می شود. در این موارد، علایم عصبی و یا مواد شیمیایی ممکن است شکم کودک را نسبت به محرک های عادی مثل گاز حساس تر کنند.
عفونت گلو هم موجب دل درد کودک می شود
عفونت گلو که توسط باکتری به نام استرپتوکوک ایجاد می شود در کودکان بالای سه سال رخ می دهد علایم عبارتند از گلو درد، تب و دل درد هم چنین ممکن است استفراغ و سردرد به همراه داشته باشد اگر پزشک اطفال کودک را معاینه کند و نتایج مثبت باشد کودک باید با آنتی بیوتیک درمان شود.
آلرژی
آلرژی شیر واکنشی به پروتیین در شیر است و می تواند دل درد را که اغلب همراه با استفراغ، اسهال و خارش پوست همراه است ایجاد کند.
ناراحتی عصبی و عاطفی
ناراحتی عاطفی در کودکان زیر سن مدرسه گاهی باعث دل درد متناوب می شود که هیچ دلیل مشخصی ندارد. اگر چه این درد به ندرت قبل از ۵ سالگی رخ می دهد اما می تواند برای کودک کوچک تری که تحت فشار غیر معمول قرار دارد رخ دهد.
اولین سرنخ، دردی است که معمولا بیشتر از یک هفته طول می کشد و اغلب با فعالیت های استرس زا و ناخوشایند همراه است علاوه بر این پزشک اطفال می تواند راه هایی برای کمک به کودک تان در مورد مشکلات او ارائه دهد.
مثلا ممکن است توصیه کند از اسباب بازی ها و یا بازی هایی استفاده کنید تا به کودک کمک کند مشکلاتش را حل کند اگر به کمک بیشتری نیاز دارید، پزشک اطفال ممکن است شما را به روان پزشک کودک، روان شناس ارجاع دهد.

علائم مربوط به دل درد و علل انواع دل درد کودکان
نشانه هایی که با دل درد همراه می شوند، بسته به اینکه چه چیزی باعث دل درد می شود، متفاوت است مثالا، اگر دل درد همراه با از دست دادن اشتها، تهوع، استفراغ و اسهال است، این مشکل می تواند التهاب معده و روده و یا مسمومیت غذایی باشد. گرفتگی و درد عمومی ممکن است با باد زیاد و نفخ ایجاد شود.
دل دردی که از بین نمی رود: می تواند یبوست یا عفونت مجرای ادرار باشد اگر کودک دارای عفونت دستگاه ادراری است، ممکن است هنگام ادرار کردن بیش از حد معمول درد داشته باشد ، ممکن است تب داشته باشد، استفراغ کند و احساس خشم کند.
دل درد نیز ممکن است با ذات الریه و یا عفونت ویروسی در ارتباط باشد. در این حالت کودک احتمالا تب، سرفه و احتمالا گلو درد دارد.
دل درد به احتمال زیاد نشانه یک چیز جدی است اگر کودک را بیدار کند یا اگر درد در ناحیه ویژه ای از شکم باشد، از ناف کودک دور باشد مثالا در آپاندیس دل درد معمولا تیز است و درد اغلب در وسط شروع می شود و سپس به قسمت پایین سمت راست شکم حرکت می کند. همچنین ممکن است کودک تب، از دست دادن اشتها و استفراغ داشته باشد.

آیا کودک نیاز به ویزیت پزشک در مورد دل درد دارد؟
-از درد شدید شکم شکایت می کند و یا او را از خواب بیدار کند
-دل دردی که مداوم ادامه دارد.
-علاوه بر درد، تب دارد
-از درد هنگامی که راه می رود شکایت می کند زیرا بدتر می شود.
-اسهال یا استفراغی دارد که تمام نمی شود.
-کاهش وزن یا دردی که بر میزان انرژی او تاثیر می گذارد.
اگر کودک موارد زیر را دارد او را مستقیما به بخش اورژانس بیمارستان ببرید:
استفراغ سبز و یا خونی
خون در مدفوع

درمان دل درد کودکان
برای اینکه به احساس بهبود کودک کمک کنید می توانید به او مقدار توصیه شده پاراستامول بدهید. اگر بیش از مقدار توصیه شده به او داده شود، می تواند موجب آسیب کبد شود. همچنین مهم است مطمئن شوید فرزندتان به اندازه کافی مایعات بنوشد و استراحت کافی داشته باشد.

منبع: نمناک

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.