ابراز علاقه به کودک، احساساتتان را چگونه نشان دهید؟
اگر پدر و مادر به حد کافی به کودک خود نرسند و مهر و محبتی که کودک نیاز دارد به او ندهند، در رفتار کودک نمایان خواهد شد.
کودک در بعضی مواقع ، مهر و محبت شما را آزمایش می کند. اگر پدر و مادر به حد کافی به کودک خود نرسند و مهر و محبتی که کودک نیاز دارد به او ندهند، در رفتار کودک نمایان خواهد شد و کودک کارهایی می کند که توجه والدین را جلب کند. به طور مثال ، کودک ناگهان می آید و در گوش شما جیغ می زند ، یا ناگهان خود را روی شما می اندازد یا شانه های شما را با فشار به هم نزدیک می کند.
کودک با این کارها به شما می گوید : (( مادر ، رابطه ی خودت را با من قطع کردی و این کارها را می کنم که توجه تو را به خود جلب کنم )).اگر پدر یا مادر در چنین شرایطی پاسخ مثبت به کودک بدهند ، مشکل رفتاری به وجود نخواهد آمد .
به طور مثال ، شما مدت ۲۰ دقیقه با دوست خود با تلفن صحبت می کنید و در این مدت هیچگونه توجهی به کودک چهار ساله ی خود نداشته اید . کودک ممکن است نزد شما بیاید و ناگهان نیشگون به شما بگیرد و از شما دور شود. ممکن است در برابر چنین عملی به او بگوئید :
1 . کار شما بسیار بد و ناپسند بود . در این حالت گفته ی شما موجب ترشح مواد شیمیایی استرس زا در مغز کودک می گردد.
۲ . یا عکس العمل شما مثبت باشد یعنی کودک را در بغل بگیرید و پیراهن او را بالا بزنید و وانمود کنید که میخواهید شکم او را بخورید یا با کودک بازی کنید تا کودک احساس شادی و شعف نماید.
اگر واکنش شما همیشه مثبت باشد ، سبب می شود که کودک در مقابل عدم توجه شما به او ، احساس کند که این عدم توجه موقتی است و بار دیگر آن را به دست خواهد آورد و هیچگاه به جیغ زدن در گوش و نیشگون گرفتن متوسل نخواهد شد. مانند این که به پایه های صندلی لگد بزنند یا کسی را اذیت کنند. پدر و مادر نباید به این گونه اعمال کودک توجه نمایند.
ابراز احساسات والدین
در بعضی مواقع کودک خواسته ای دارد و در خواسته ی خود پافشاری می کند. به طور مثال ، زمان ماندن در وان حمام و بازی کردن تمام شده ولی کودک نمیخواهد بیرون بیاید و یا پس از خوردن چند شکلات ، کودک شکلات بیشتری می خواهد .
در چنین حالتی به خواسته ی او توجه نکنید و به او (( نه )) بگویید. گفتن این کلمه از مهر و محبت شما کم نمی کند و رابطه ی عاطفی بین شما و کودک را کمرنگ نخواهد کرد. برعکس ، این کلمه سبب می شود که کودک احساس امنیت بیشتر کند و احساس کند که مادری دارد که مواظب اوست.
موقعی که کودک به طرف شما می آید و اظهار علاقه می کند و می گوید : (( مامان من تو را دوست دارم )) ، هر کاری در دست انجام دارید ، رها کنید و نسبت به اظهار علاقه ی کودک با چهره ی گشاده و روی خندان و صدای گرم ، جواب مثبت بدهید و به او بگویید : (( چقدر خوشحالم و چقدر خوشبختم )).
نکات کلیدی
- برای این که کودکان در تمام عمر در صلح و صفا زندگی کنند و همه را دوست بدارند ، باید در کودکی بدون هیچ شرطی مورد مهر و محبت مادر و پدر قرار گیرند.
- وجود لحظات چهره به چهره مادر با کودک ، سنگ های زیربنای امنیت و اعتماد کودک می باشد.
- هنگام بازی با کودک ، با او رقابت نکنید و اجازه دهید که کودک از بازی با شما لذت ببرد.
- مادر و پدر باید سعی کنند زمان هایی که کودک احساس درد ناشی از نداشتن محبت مادری می کند ، او را درک کنند و جبران نمایند.
- کودکانی که به عللی قلبشان شکسته میشود ، به مهر و محبت نیاز دارند تا ماده ی اوپیوئید در مغزشان ترشح شود و احساس آرامش نمایند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼