۲۰۲۱۲۰
۱۳۲۹
۱۳۲۹

علت اوتیسم در کودکان، سم ددت است؟

پیشرفت‌های زیادی در زمینه‌ی اوتیسم صورت گرفته است ولی، تا به امروز، پاسخ‌های محدودی وجود دارند و هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.

یک تحقیق برجسته در این زمینه در مجله‌ی آمریکایی روانپزشکی منتشر شده است که همبستگی را بین سطح آفت کش‌های موجود در خون مادر و خطر ابتلا به اوتیسم نوزادان نشان می‌دهد. اوتیسم یک اختلال پیشرونده است که تقریبا ۱ کودک از ۵۹ کودک را در ایالات متحده تحت تأثیر قرار می‌دهد.
این‌که دقیقا چه چیزی باعث بروز اوتیسم می شود و چگونه پیشرفت می‌کند هنوز جای بحث دارد، ولی کاملا مشخص شده است که بین فاکتورهای محیطی و ژنتیکی ارتباطی وجود دارد.
پیشرفت‌های زیادی در زمینه‌ی اوتیسم صورت گرفته است - ولی، تا به امروز، پاسخ‌های محدودی وجود دارند و هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.
اخیرا، گروهی از محققان به بررسی این موضوع پرداختند که آیا بین قرار گرفتن در معرض آفت کش‌ها و خطر ابتلا به اوتیسم ارتباطی وجود دارد یا نه. آن‌ها به‌طور ویژه به دی کلرو دی فنیل تری کلرواتان (ددت) پرداختند.

ددت چیست؟
ددت نخستین بار در سال ۱۸۷۴ ترکیب شد و طیف گسترده‌ای از ارگانیسم‌های بیماری‌زا را از بین برد و در جنگ جهانی دوم برای کنترل تیفوس و مالاریا در اروپا و جنوب اقیانوسیه مورد استفاده قرار گرفت. ددت آن‌قدر آفت کش کارآمدی است که تیفوس در بخش‌هایی از اروپا را ریشه کن کرد. در سال ۱۹۴۵، در ایالات متحده برای فروش عرضه شد و برای مصارف خانگی و کشاورزی مورد استفاده گسترده قرار گرفت.
اگرچه بسیار کارآمد بود، ولی نگرانی‌های ایمنی برحقیمطرحد شد و نهایتا ددت در بسیاری از کشورها ممنوع شد. به عنوان مثال، در ایالات متحده در سال ۱۹۷۲ ممنوع شد.
اگرچه تأثیر دقیق قرار گرفتن طولانی مدت در معرض ددت بر سلامت انسان هنوز ناشناخته است، ولی باور گسترده این است که مختل کننده غدد درون‌ریز و به‌صورت بالقوه سرطان زا است.
این تیم تحقیقاتی به اندازه‌گیری سطوح دی کلرو دی فنیل دی کلرو اتیلن (DDE)، یکی از محصولات تجزیه‌ای ددت، پرداختند. آن‌ها دریافتند که اگر سطح DDE در خون مادر بالا باشد ۳ برابر احتمال اوتیسم شدن نوزاد بیشتر است.
به همین ترتیب، وقتی سطح DDE در خون مادر ۷۵ درصد یا بالاتر باشد، خطر گسترش اوتیسم با ناتوانی ذهنی، بیش از دو برابر است.
نویسندگان این مقاله گفتند که یافته‌های‌شان "اولین مدرک مبتنی بر نشانه‌های زیستی را ارائه کرده است مبنی بر این‌که قرار گرفتن مادر در معرض حشره کش‌ها با اوتیسم میان نوزادان در ارتباط است".

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.