اختلال دفعی در کودکان، درمان آن چیست؟
یکی از مشکلات رایج کودکان خودداری کردن از دفع مدفوع و نگهداشتن مدفوع خود میباشد. که این اختلالات دفعی در کودکان مختلف متفاوت بوده و دلایل خاص خود را دارد.
یکی از مشکلات رایج کودکان خودداری کردن از دفع مدفوع و نگهداشتن مدفوع خود میباشد. که این اختلالات دفعی در کودکان مختلف متفاوت بوده و دلایل خاص خود را دارد. این قبیل کودکان معمولاً شکم باد و دل درد دارند اغلب دچار یبوست هستند و بدون هیچ دلیلی از توالت رفتن و دفع مدفوع خود امتناع میکنند.
دلایل خودداری کردن کودکان از مدفوع کردن
یبوست ، عدم آموزش صحیح دستشویی کردن ، مشکلات عضوی و گوارشی گوناگون میتواند از عوامل این اختلال باشد.
در مورد کودکانی که یبوست دارند ، به علت درد ناحیه مقعد به هنگام دفع مدفوع ،ممکن است کودک از رفتن به توالت ترس داشته باشد و با امتناع از این کار باعث بیشتر شدن مشکل یبوست خود گردد. در این حالت کودک تجربه دردناک و بدی از رفتن به توالت دارد و موجب به وجود آمدن ترس و نفرت از آن مکان برایش میشود که در نهایت باعث میشود که مدفوع خود را نگه دارد.
در مورد کودکانی که یبوست ندارند و از توالت رفتن خودداری مینمایند این رفتارها ممکن است به خاطر مخالفت با والدین خود و مبارزه برای کسب قدرت بیشتر و جلب توجه والدین زمانی که آنها با دیدن این شرایط ناراحت میشوند و یا در برخی موارد این کودکان از کثیف شدنشان در توالت میترسند و ممکن است به خاطر این قضیه تنبیهشده باشند .
برخی والدین انتظارات زیادی در مورد پاکیزگی و نظافت کودکان دارند که همین خود باعث ایجاد ترس و اضطراب در کودک میگردد.بعضی حالات نیز کودک آموزش صحیحی درباره استفاده از توالت را ندیده و یا این کار اشتباه به او آموزش دادهشده .
درمان اختلال دفعی در کودکان
در مورد کودکانی که یبوست دارند باید با راههایی یبوست آنها را درمان کرد ، برای درمان یبوست بایستی رژیم غذایی سرشار از، حبوبات ، غلات و مواد فیبردار استفاده نمود و همچنین از انواع سوپ و سبزیجات و میوههای تازه را در برنامه غذایی کودک اضافه کرد و از خوردن مواد غذایی سفت کننده شکم مانند شکلات اجتناب کرد تا یک اجابت مزاج خوب برای کودک به وجود آید تجارب مکرر بدون درد از دفع میتواند به کودک کمک کند تا حالات قبلی خود را فراموش نماید.
در درمان کودکانی که برای خودداری از دفع دلیل فیزیکی ندارند و علت آن مشکل روحی و عاطفی میباشد ابتدا بایستی شرححال دقیق وضعیت آنها به دست آورد تا بتوان علت حبس مدفوع را معلوم کرد و در صورت وجود تنشهای خانوادگی و ارتباط اشتباه پدر و مادر و کودک و وجود استرس و ترس در این زمینه به رفع آن پرداخت.
آموزش صحیح دستشویی توأم با سختگیری و تنبیه منجر به ایجاد ترس و خصومت در کودکان میگردد که در این مرحله باید علت لجاجت و خصومت کودک با والدین مشخص گردد تا بتوان آنها را از بین برد.
بعضی کودکان نیز از محیط توالت میترسند و به خاطر همین از رفتن به آنجا امتناع میورزند در این صورت باید ترس کودک شناخته شود به همراه او به توالت بروید محل بیرون آمدن ادرار و مدفوع را به او نشان داده و وسایل توالت را برایش توضیح دهید .به همراه او سیفون بکشید و توضیح دهید که چه کاری را انجام میدهد و بیخطر میباشد ، کودک را برای صحبت کردن درباره ترسهایش تشویق کنید ، یک اسباببازی که کودک دوست دارد به همراهش به توالت ببرید که کودک تشویق شود و برایش محیط خوبی به وجود آید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼