شوک الکتریکی به کودکان، نتیجه آسیب وسایل برقی
آسیب های الکتریکی ناشی از خروجی دستگاه های برقی است و یا بر اثر صاعقه زدگی ایجاد می شود.
آسیب های الکتریکی در کودکان شامل چه مواردی است؟ با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
یادآوری نکات مهم
۱- روی تمام پریزهای برق را با پوشش محافظ بپوشانید.
2- هیچگاه چند وسیله برقی را به یک پریز متصل نکنید.
۳- تمام وسایل برقی و سیم های آنها را از نظر پوشش ایمنی ، ترک خوردگی و شکستگی بررسی کنید.
آسیب های الکتریکی ناشی از خروجی دستگاههای برقی است و یا بر اثر صاعقه زدگی ایجاد میشود. صاعقه یکی از قوی ترین منابع انرژی شناخته شده است. اغلب آسیب های الکتریکی که در خانه برای کودکان اتفاق می افتد نسبتا خفیف است. این آسیب ها هنگام بازی کودک با پریز برق ، سیم و یا خود وسیله ی برقی اتفاق می افتد. به دلیل احتمال خطرهای جدی باید موارد ایمنی زیر به دقت رعایت شود:
۱-کودکان علاقه ی فراوانی به تقلید از رفتار بزرگسالان داشته و دوست دارند دو شاخه ی وسایل برقی را داخل پریز فرو کنند. همچنین ممکن است کودک تمام وسایل در دسترسش را مانند چنگال ، پیچ ، اسباب بازی و ... به داخل پریز فرو برد و چون بیشتر این مواد عایق نیستند میتوانند به او شوک وارد کنند.
2-میزان آسیب از طرفی به شدت جریانی که از بدن کودک می گذرد و از طرف دیگر به میزان تماس کودک با زمین بستگی دارد.
۳-هرگونه رطوبت یا خیسی زمین شدت عبور جریان به زمین را افزایش می دهد و باعث تشدید آسیب می شود. به همین دلیل هنگامی که کودک را در حمام شستشو می دهید. نباید هیچ نوع وسیله ی برقی در آنجا روشن باشد.
عواقب و پیامدها
بیشتر آسیب های الکتریکی شوک ایجاد میکنند. این حالت دردناک است و سبب عقب راندن و پس زدن واکنشی کودک میشود.در صورت آسیب شدیدتر پوست میسوزد و علاوه بر قرمزی ، تاول هم میزند و قطعه ای از پوست حالت مرده پیدا می کند.
در پاره ای موارد محل دومی هم برای سوختگی وجود دارد که اصطلاحا به آن (( محل خروج)) می گویند. در مسیر این دو محل جریان از طریق عروق و اعصاب عبور می کند و به همین دلیل جریان الکتریکی از دستگاه عصبی را مختل می کند.
به دلیل عبور جریان الکتریکی معمولا دستگاه عصبی و عروقی - که در زیر پوست قرار دارند - نمیتوان وسعت دقیق ضایعه را مشخص کرد. بنابراین هرکودکی که به دنبال برق گرفتگی ، دچار علائم سوختگی خارجی می شود باید تحت بررسی دقیق پزشکی قرار گیرد.
بچه ها ممکن است سیم برق را به دندان بگیرند که در این صورت با گازگرفتن آن دچار آسیب می شوند. این نوع گازگرفتگیها سبب سوختگی اندکی در گوشه ی دهان می شود. کودک در چنین مواردی باید زیر نظر پزشک جراح پلاستیک یا جراح اطفال قرار گیرد.
زیرا هرگونه سوختگی ، پس از ترمیم جای زخمی (اسکار) از خود باقی می گذارد. لذا اگر سوختگی گوشه ی دهان ترمیم نشود دهان بدشکل و عملکرد آن نیز مختل میشود. هدف درمان بعد از سوختگی دهان جلوگیری از ایجاد جای زخم است. به علاوه توجه نکردن به درمان این ناحیه منجر به آسیب بافتهای کناره ی دهان به خصوص عروق بزرگ این ناحیه می شود و خونریزی شدید ایجاد می کند.
پیشگیری
با گذاشتن درپوش روی پریزهای برق می توان از بسیاری آسیب های الکتریکی جلوگیری کرد. در حال حاضر دونوع وسیله ی ایمنی در دسترس است : یک نوع درپوشی که روی پریز را می پوشاند و نوع دوم پریزهای دردار است که در آنها حالت فنری دارد و پس از استفاده از پریز خود به خود بسته می شود.
در صورتی که از درپوش برای پریزها استفاده میکنید توجه داشته باشید که کودکان میتوانند به راحتی آنها را از جایشان خارج کنند. لذا پریزهای دردار بهتراند. زیرا حتی در صورت دستکاری و فروکردن اجسام به درون در پوش خارجی به دلیل بسته بودن جسم به دیواره برخورد می کند و به منبع جریان نمیرسد.
باید روی تمام پریزهایی را که در دسترس کودکان قرار دارد یا در مجاورت تختخواب و یا سطوحی است که بچه میتواند از آنها به راحتی بالا رود پوشاند. در مورد پریزهای اتاق بازی ، اتاق خواب و حمام کاملا محتاط باشید.
نظر کاربران
خواهش میکنم خیلی مراقب بچه ها دربرابرهروسیله برقی متصل به پریزباشید، من توی ۴سالگی ۳راهی برق که سیمش لخت بوددستم گرفتم و دچاربرق گرفتگی شدم وشک بهم واردشد که متاسفانه ازاون موقع لکنت گرفتم و هیچ جوره خوب نمیشم و درمان جواب نمیده