کم غذایی کودکان، چه علت هایی دارد؟
پسرم ۲۲ ماهه است و خیلی کم غذا میخورد.
سوال مخاطب نینیبان: سلام... پسرم ۲۲ماهشه... یه مدته دیگه از دست من غذا نمیخوره و فقط با دست خودش غذا میخوره مقدار غذایی هم که میخوره کمه .... رنگ مدفوعش سبز شده و بوی خیلی بدی میده... ولی تب و شکم درد نداره... علتش چی میتونه باشه؟
پاسخ دکتر مریم چمری، مشاوره تغذیه و رژیم درمانی:
مادر عزیز پس از پایان یک سالگی تا دوران بلوغ به عنوان دوره رشد خاموش یا پنهان یاد می گردد. در این دوران رشد فیزیکی کودک نسبت به سال اول زندگی و دوران بلوغ کمتر است. در عوض در این دوره بیشتر رفتارهای اجتماعی، عاطفی و استعدادهای کودک نمایان می گردد. کودک پس از یک سالگی، به طور میانگین سالیانه ۲-۳ کیلوگرم افزایش وزن و ۶-۸ سانتیمتر افزایش میزان قد خواهد داشت. در این زمان اکثر والدین به دلیل تغییر اشتهای کودک و آهسته شدن سرعت رشد، از کاهش اشتهای کودک شکایت می کنند. در حالی که این مساله تا زمانی که فرآیند رشد کودک بر اساس جداول رشد صعودی باشد، می تواند طبیعی باشد. کاهش اشتهای کودک به دلیل کاهش سرعت رشد کودک است، از طرفی به سالم یا بیمار بودن کودک مرتبط است. لذا برای آگاهی از وضعیت رشد کودک به پزشک و متخصص تغذیه مراجعه کنید. مغذی کردن غذای کودک یعنی اضافه کردن موادی که علاوه بر انرژی بتواند پروتئین، ویتامین ها و املاح غذای کودک را نیز افزایش دهد. اضافه کردن گوشت به شکل تکه ای یا چرخ کرده و حبوبات کاملا پخته و له شده به غذای کودک برای تامین پروتئین مورد نیاز روزانه بسیار مفید است. افزودن تخم مرغ به غذای کودک، مثلا
تخم مرغ آب پز را داخل پوره سیب زمینی و یا سوپ کودک بعد از طبخ رنده کنید. برای افزایش املاح و ویتامین ها در غذای کودک استفاده از سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، جعفری، شوید و گشنیز و سبزی های زرد و نارنجی مثل کدو حلوایی، هویج و گوجه فرنگی در داخل سوپ و غذاهای کودک توصیه می شود. راه دیگر برای مقوی کردن غذای کودک، استفاده از گوشت با استخوان برای تهیه سوپ و یا کته است. مثل ران مرغ یا ماهیچه گوسفند، در این صورت املاح و چربی بیشتری به بدن کودک می رسد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼